Autor Wątek: ARMA 3  (Przeczytany 65157 razy)

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
Odp: ARMA 3
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 05, 2014, 19:22:03 »
Panowie u mnie wszystko gra, zresztą Cygan oglądał mój film z lotu, orczyk Pro Flight Cessna Rudder Pedals.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

_michal

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 05, 2014, 21:09:09 »
Porównałem malucha z Take On: Helicopters i jednak w Armie orczyk jest ok, w TKOH mam dokładnie tak samo.

« Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 06, 2014, 08:47:53 »
Dslyecxi zrobił fajne, przynajmniej dla mnie, porównanie modeli lotu pomiędzy Armą 3 z nowym FM, ToH i DCS: Huey.

https://www.youtube.com/watch?v=LMF4zrPh32w

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 06, 2014, 11:30:14 »
Widzę że potwierdziły się inne wyniki testów. Lądowanie na niektórych dachach budynków kończy się eksplozją nieważne jak delikatnie przyziemiamy.

Porównałem malucha z Take On: Helicopters i jednak w Armie orczyk jest ok, w TKOH mam dokładnie tak samo.
No właśnie zrobiłem tak samo. W TOH sterowanie orczykiem jest ok , natomiast w rotor lib jest jak wspomniałem w poprzednim poscie.
U mnie wyczuwalna różnica pomiędzy TOH i Rotor lib na niekorzyść tego ostatniego. Nie wiem jeszcze gdzie leży problem.... u mnie, czy po stronie Army3.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 09, 2014, 00:50:50 »
Panowie, a gdzie to włączyć? Odpaliłem ARME III, po długim czasie. Pociągnął coś, ale czegoś w Configure/General nie widzę związanego z FM. Wyczytałem, że z defaultu jest wyłączone. TOH w Arma to byłoby coś.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 09, 2014, 01:37:55 »
Masz wersję developerską? Jak nie, to w Steamie prawy myszką na Arma3 > Właściwości > Beta > zmieniasz na development.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 09, 2014, 09:35:24 »
Masz wersję developerską? Jak nie, to w Steamie prawy myszką na Arma3 > Właściwości > Beta > zmieniasz na development.

Ok jest już to w opcjach, thx. No do TOH to jeszcze tu brak, coś dziwnego za to jest w obrotach silnika, jakby tracił moc i albo się wznosi za bardzo albo opada. Zauważyłem też że dźwignia skoku ogólnego działa z opóźnieniem. To wina bety, ustawień, czy czegoś jeszcze?

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 09, 2014, 10:08:19 »
Zobacz konfigurację osi, u mnie Arma 3 domyślnie wrzuciła 10% deadzonu wszędzie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 09, 2014, 10:23:16 »
Zobacz konfigurację osi, u mnie Arma 3 domyślnie wrzuciła 10% deadzonu wszędzie.

Mam, to nie to. Zauważyłem, że widzi joystick jako także dźwignię skoku ogólnego, pomimo, że jest przypisany tylko do okresowego. Interpretuje więc osie z przepustnicy i joysticka (HOTAS) jako to samo :\, a przynajmniej w moim wypadku. Powinna być po prostu zakładka axis osobna do konfiguracji tego wszystkiego. Ponadto przydała by się opcja zamiany ośki na. liniową, bo np. przepustnicę potraktował jako oś z plusem i minusem i gdzieś center po środku.

Edit: Ok, widzę, że ARMA nie działa z TARGET, tu kompletnie wariuje jak przełączy się Hotasa w tryb programowania. Ciekawie jak jest ze Srajtkiem. Jak włączam jako normalny joystick+throttle działa ok. Szkoda, bo lubię mieć profile co by potem nie bawić się w ustawianie wszystkiego jak coś się zadzieje.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 09, 2014, 19:57:24 »
Miałem podobne objawy. Okazało się że ośki podpiąłem pod "uniesienie/opuszczenie dźwigni skoku ogólnego" zamiast pod "uniesienie/opuszczenie dźwigni skoku ogólnego [analog.]", które jest kilka parę linijek niżej.

« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 09, 2014, 21:38:34 »
Ok, widzę, że ARMA nie działa z TARGET, tu kompletnie wariuje jak przełączy się Hotasa w tryb programowania.
To lipa, bo u mnie A3 nie widzi połowy przełączników na przepustnicy Warthoga. Podłączony jest jako dwa osobne urządzenia. Miałem nadzieję, że użycie Targeta rozwiąże problem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #221 dnia: Września 27, 2014, 08:18:32 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #222 dnia: Października 20, 2014, 15:02:20 »
Dawno nie zaglądałem na forum BiS, ale wygląda na to, że RotorLib będzie uaktualniony. Nowa wersja doda m.inn. Vortex Ring:)

« Odpowiedź #223 dnia: Listopada 04, 2014, 20:31:24 »
ArmA 3 Helicopters do nabycia w sklepie Bohemii, lub na Steamie za 12,99€

« Odpowiedź #224 dnia: Listopada 05, 2014, 22:31:37 »
Dla niezorientowanych- nie trzeba kupować DLC, żeby cieszyć się zaawansowanym FMem itd. DLC daje tylko dwa fikcyjne śmigłowce w lepszej jakości.