Autor Wątek: Okulary VR/Gogle VR, akcesoria. Informacje o rynku.  (Przeczytany 112655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: Okulary VR/Gogle VR - czy istnieje w ogóle coś takiego w sprzedaży?
« Odpowiedź #495 dnia: Maja 12, 2021, 16:46:49 »
Na co komu te rozdzielczości, jak mało co jest w stanie to pociągnąć??

« Odpowiedź #496 dnia: Maja 12, 2021, 19:19:47 »
HTC VIVE Focus 3, a więc gogle VR dla biznesu, w przeciwieństwie do konsumenckiego, gamingowego modeli VIVE Pro 2, to już rozwiązanie samodzielne. Działa ono pod kontrolą zoptymalizowanego układu Qualcomm Snapdragon XR2 i jest wyposażone w miedziany ciepłowód oraz wentylator, aby utrzymywać niską temperaturę nawet pod dużym obciążeniem.
O Panie... to już nawet tam aktywne chłodzenie! ;)

Nie powiem, może i śmieszne, ale lepsze to niż co chwilę wycierać pot z czoła.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #497 dnia: Maja 12, 2021, 20:21:11 »
Na co komu te rozdzielczości, jak mało co jest w stanie to pociągnąć??

Uciągnie, uciągnie, ja mam podbite do 3000pxt na jedno oko i jest bardzo ok, także w DCS (tam co prawda 2700pxt).

Ciekawie zapowiadają się te gogle, szkoda, że jeszcze koszt latarni. Chętnie bym potestował :evil:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #498 dnia: Maja 13, 2021, 14:49:51 »
Tak się patrzę na te X-Kom i chyba mnie mdli jakie to są janusze. Za PurePC "Same gogle wyceniono zaś na 3499 zł. Jest to cena w preorderze, który wystartował już dziś." (11-05-2021 19:30), wchodzę sobie na koma dziś (13-05-2021 14:45) i widzę cenę 3799,00 pln. Wynika z tego, że pały z xkoma dodają dzienne +100 pln do ceny. Oj, ktoś w końcu powinien ich wszystkich nauczyć porządku i szakunku dla klienta. PurePC jest z nimi powiązany, tzn. często są tam lokowania produktu, a to znaczy, że cena musiała przez dwa dni podskoczyć.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #499 dnia: Maja 13, 2021, 15:13:03 »
To raczej PPC się rąbnęli, tutaj też 3800 https://www.vive.com/eu/product/vive-pro2/overview/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #500 dnia: Maja 13, 2021, 15:13:57 »
Tak się patrzę na te X-Kom i chyba mnie mdli jakie to są janusze. Za PurePC "Same gogle wyceniono zaś na 3499 zł. Jest to cena w preorderze, który wystartował już dziś." (11-05-2021 19:30), wchodzę sobie na koma dziś (13-05-2021 14:45) i widzę cenę 3799,00 pln. Wynika z tego, że pały z xkoma dodają dzienne +100 pln do ceny. Oj, ktoś w końcu powinien ich wszystkich nauczyć porządku i szakunku dla klienta. PurePC jest z nimi powiązany, tzn. często są tam lokowania produktu, a to znaczy, że cena musiała przez dwa dni podskoczyć.
Pan przeczyta raz jeszcze ofertę...
I może zmodyfikuje swój wpis (bo marketingowe żerowanie na promocji producenta przez sklep/lub wsparcie pośredników przez HTC to jedno a Twoje zarzuty to drugie...).
;)
To raczej PPC się rąbnęli, tutaj też 3800 https://www.vive.com/eu/product/vive-pro2/overview/
W w/w sklepie zgodnie z informacją po wpisaniu kodu "hi-vive" mamy cenę 3499,00.

« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2021, 15:23:50 wysłana przez Dako »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #501 dnia: Maja 13, 2021, 15:28:19 »
Pan przeczyta raz jeszcze ofertę...
I może zmodyfikuje swój wpis (bo marketingowe żerowanie na promocji producenta przez sklep/lub wsparcie pośredników przez HTC to jedno a Twoje zarzuty to drugie...).
;) W w/w sklepie zgodnie z informacją po wpisaniu kodu "hi-vive" mamy cenę 3499,00.

Dziękuję za zwrócenie uwagi, ale Pan sobie żarty robi :-). Co najwyżej mogę cofnąć swoją bieżącą opinię o x-kom i przyznać, że nie są aż takimi januszami, na rzecz purepc, które podaje informacje mogące wprowadzić w błąd. Krętactwo też ciężko mi tolerować.  :evil:

« Odpowiedź #502 dnia: Maja 13, 2021, 15:31:36 »
Krętactwo też ciężko mi tolerować.  :evil:
;)
PS
Choć to jednak może być jakaś tam akcja marketingowa która ma wesprzeć dystrybucję oraz np. pozwolić oszacować ewentualny poziom zapotrzebowania itp.
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2021, 15:37:04 wysłana przez Dako »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #503 dnia: Lutego 17, 2022, 17:33:51 »
Czekam na coś takiego ale dla PC z settingiem Reverba albo i lepiej :), nowość w X-Kom: https://www.x-kom.pl/p/698726-gogle-vr-htc-vive-flow.html

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #504 dnia: Czerwca 21, 2022, 20:01:40 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #505 dnia: Lipca 01, 2022, 22:27:10 »
Hmm, w PS VR2 będzie śledzenie gałek ocznych, działają w tym celu z Tobi, specjalistą w branży. Możliwe, że to wróży szersze zastosowanie tej technologii. Może też w G3? Dziś, albo inaczej, jakiś czas temu takie gogle kosztowały w przedziale 15-20k.
https://www.ppe.pl/news/302371/sony-zareagowalo-na-przedwczesna-prezentacje-ps-vr-2-japonczycy-wspolpracuja-z-firma-tobii-w-stworzeniu-gogli.html

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 23, 2022, 21:16:52 »
My to jednak jesteśmy ciency!  :evil:

https://youtu.be/JUbzz_6juZo

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 24, 2022, 10:08:47 »
Muszę to żonie pokazać, czasem marudzi przy sprzątaniu, na moją małą ramkę z pedałami:))). Przeważnie pokój z moim ujstrojstwem staram się sam sprzatać , ale nie zawsze zdążę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 24, 2022, 10:56:20 »
Muszę to żonie pokazać, czasem marudzi przy sprzątaniu, na moją małą ramkę z pedałami:))). Przeważnie pokój z moim ujstrojstwem staram się sam sprzatać , ale nie zawsze zdążę.

U mnie jest zakaz podchodzenia i dotykania ;D.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 25, 2022, 12:28:27 »
A czemu? Jak mi żona zepsuła diodki do tracka, to mogłem z czystym sumieniem kupić nowe od TrackIra. Win-win. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.