Autor Wątek: Air Show Radom 2013  (Przeczytany 17109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Air Show Radom 2013
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 29, 2013, 00:17:14 »
Cobra* od Belsimtek? Już??? ;)

*Widziałem ją, była kiedyś w Góraszce, świetna maszyna. Niesamowite wrażenie robi z przodu w locie, jakby nic nie leciało taka cieńka :].

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 29, 2013, 07:50:19 »
*Widziałem ją, była kiedyś w Góraszce, świetna maszyna. Niesamowite wrażenie robi z przodu w locie, jakby nic nie leciało taka cieńka :].

Z tego co pamiętam to kadłub ma 90 cm szerokości ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 29, 2013, 08:02:24 »
Grubas = Elwood, by się nie zmieścił, dlatego zawsze wolał Me 323. Teraz wiem "why" ;> .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 24, 2013, 15:02:31 »
Witam, nie wiem czy to pytanie w odpowiednim miejscu, ale czy ktoś z Was może wie, jak dostać się na Radomskie lotnisko od strony lasu Janów?
Nigdy nie obserwowałem pokazów z tamtej strony, a wiem ,że jest taka możliwość, czy ktoś coś może wie na ten temat?

Pozdrawiam.

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 24, 2013, 15:58:26 »
O ile dobrze pamiętam, to od strony Janowa nie ma wejścia dla publiczności. Główne wejście zwykle było od Alei Wojska Polskiego, drugie od ul. Lubelskiej, dojazd od strony ul. Skaryszewskiej zamykają w dzień pokazów. Zresztą nie bardzo jest sens, nad tamtym rejonem samoloty nabierają wysokości/prędkości, jeśli już; a pokazy skierowane są raczej w stronę publiczności (północna strona pasa).
Jeśli chcesz pooglądać trochę inaczej, niż pośród publiczności, to raczej bym polecał przedłużenie pasa startowego - domki w rejonie ul. Ogrodniczej.
I zdjęć nie będziesz musiał wtedy robić "pod słońce"...
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 24, 2013, 16:46:06 »
No właśnie, podobno widoki z tamtej strony są bardzo ciekawe, zresztą nie pytał bym się o to bez powodu, gdyż wiem i wielokrotnie widziałem wielu spotterów po tamtej stronie.
Kiedyś nawet trafiłem na odpowiedni wątek na jakimś forum, w którym dzielili się oni wrażeniami jak wspaniałe zdjęcia wychodzą po tamtej stronie pasa, jednak obecnie nie mogę tego nigdzie znaleźć dlatego piszę tutaj.
Wejścia dla publiczności oczywiście od strony Janowa nie ma, jednak widocznie jest jakaś możliwość, aby od tamtej strony się dostać.
Na Radom, jeżdżę systematycznie odkąd tamtejszy Air Show wystartował, ale właśnie już od paru lat rozmyślam, jak dostać się na drugą stronę:)

Dzięki tak czy inaczej za wskazówkę, odnoścnie ulicy Ogrodniczej, no właśnie chodzi przede wszystkim o to by nie robić fotek pod słońce, jak to klasycznie bywa.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 25, 2013, 07:51:19 »
Przy okazji:

"Potwierdzony hit pokazów

Dowództwo Sił Powietrznych Ukrainy poinformowało właśnie Biuro Organizacyjne Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AIR SHOW-2013, że na pokazy w Radomiu deleguje trzy samoloty – dwa myśliwce przewagi powietrznej Su-27 i jeden transportowiec Ił-76MD oraz około 30 lotników.
Maszyny przylecą do Radomia 23 sierpnia. Dwumiejscowy Su-27UB o numerze bocznym 69 wytypowany został do pokazów w powietrzu, natomiast jednomiejscowy Su-27 o numerze 39 będzie stał na wystawie i spełniał rolę maszyny zapasowej. Podobnie na wystawie znajdzie się Ił-76MD.
Organizatorzy z zadowoleniem przyjmują potwierdzenie strony ukraińskiej. Piloci naszych wschodnich sąsiadów uczestniczyli już w AIR SHOW, ale nigdy jeszcze nie demonstrowali umiejętności akrobacyjnych. Udział w AIR SHOW-2013 będzie dla nich pierwszym występem pilotażowym za granicą po 10-letniej przerwie.
Ukraińcy będą z pewnością gwiazdą tegorocznego AIR SHOW.

ppłk Artur Goławski
Biuro Prasowe Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AIR SHOW-2013"
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

audentity

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 25, 2013, 15:56:11 »
Szkoda, że wykupiono prawie wszystkie noclegi w Radomiu...
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2013, 17:43:51 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 25, 2013, 16:57:30 »
@audentity
Dookoła Radomia są małe miasteczka, gdzie na pewno znajdzie się niedrogi nocleg - Pionki, Jedlińsk, Skaryszew - a dojazd to 15-20 minut samochodem. Parę lat temu nocowałem w małym hotelu w Pionkach - wyposażenie kojarzyło się z filmami o poruczniku Borewiczu, ale nie było tragicznie...
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 25, 2013, 19:58:06 »
Można też namiotować... po ostatnich doświadczeniach z polem namiotowym nad wielkim stawem gdzie można się 'odświeżyć' po całodniowym 'opalaniu' się na lotnisku nie dopuszczam innych opcji spania :) Przynajmniej przypomniałem sobie na czym polega namiotowanie :D

audentity

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 25, 2013, 19:59:27 »
Problem jest bardziej złożony bo jechałbym z partnerką i raczej nie samochodem, ale jeszcze "się zobaczy", dzięki.

« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 25, 2013, 21:25:35 »
Szkoda, że wykupiono prawie wszystkie noclegi w Radomiu...

A patrzyłeś na bursy szkolne nr.1 i 3 ? Albo nocleg w mieszkaniach prywatnych ?

Pełną bazą noclegową na temat kwater prywatnych w mieście i regionie dysponuje Centrum Informacji Turystycznej w Radomiu, ul. Traugutta 3, tel. 48 360-06-10, e-mail cit.radom@cit.radom.pl .
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 05, 2013, 09:57:54 »
Dobrze zakładam, że Witold Sokół to nasz forumowy kolega Toyo?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 05, 2013, 10:12:41 »
Zgadza się. I nie jest to pierwszy raz. :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"