Autor Wątek: DCS: World 1.2.4  (Przeczytany 28302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy update do World 1.2.4
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 06, 2013, 16:25:39 »
Pojawił sie nowy update. Kontroli uzbrojenia w A-10a jeszcze nie poprawili, więc loty bojowe prosiakiem w FC3 dalej sa bez sensu.
Może chociaż poprawili system zniszczeń w niektórych samolotach ("Fixed damage value for AI aircraft") i da się je spuszczać na ziemię?
Testował już ktoś?

Troghv

• Gość
Odp: Nowy update do World 1.2.4
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 06, 2013, 17:08:05 »
Po kilku testach, wygląda na to, że samoloty mają poprawiony (czyt. przywrócony) model zniszczeń. Już nie można bezkarnie hulać nad Błękitną Ostrygą  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 06, 2013, 17:35:51 »
To to zapewne:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1747131&postcount=227

•   Fixed hit point of shells in multiplayer that were independent of turret rotation on the server-side.
•   Disabled the incomplete "Ultra High" visibility setting.
•   Implemented the waiting screen for the Module Manager.
•   Corrected helicopter exhaust effect.
•   Fixed damage value for AI aircraft.
•   Corrected invisible warehouses.
•   Helicopter takeoff from ships corrected.
•   Adjusted shell aiming.
•   Adjusted infantry weapon accuracy.
•   AK-74 assault rifle rate of fire has been corrected.
•   Fixed lock ability for non-air defense units.
•   Fixed "Emission Control" for radar units.
•   Adjusted delay between manual gear changes for CA units.
•   Fixed delay after launch of IR-guided missiles.
•   Repair after mast bumping is now available.
•   Fixed GUI button size errors.
•   Fixed synchronization of ground units in network play.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 06, 2013, 19:29:02 »
•   Corrected helicopter exhaust effect.
Znowu to samo? Czyli naprawiają maluszka ze zajechanym silnikiem poprzez zmianę korka wlewu paliwa...
Przecież tak zwany heat blur jest całkiwicie zabugowany. Nie tylko w helo, ale i w żabie oraz prosiaku (możliwe, że w całej reszczie maszyn też).

Ja mam ustawiony heat blur na wyłączony, ale i tak czasami sam się włącza i wyłącza podczas lotu w losowych momentach. To wszystko wina patcha 1.2.4 bo przed nim takich problemów nie było.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: DCS: World 1.2.4
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 06, 2013, 20:34:10 »
Właśnie mam problem.
Nie mogę dołączyć do żadnego z serwerów.
Cały czas jest błąd connection interrupted.

Też tak macie?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 06, 2013, 20:41:57 »
Może Cię w końcu pokarało za to grzebanie w configach? :032:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #66 dnia: Maja 07, 2013, 14:50:08 »
Po moich problemach  z BS2 postanowiłem postawić od nowa system. Zrobiłem to również dlatego, że miałem bałagan na dysku C. No i teraz mam taki problem: Zainstalowałem DCS_World_1.2.4.11652_168 próbowałem zainstalować moduł BS2 (KA-50_1.2.4.11652_168.exe) no ale wyskoczył mi komunikat:
Can't install KA-50 1.2.4.11652 into newer DCS World 1.2.4.11855. Please, download KA-50 1.2.4.11855 installer.
Ale jak pobrać Ka-50 1.2.4.11855?
Zainstalowałem również wersję rosyjską Upgrade: http://www.digitalcombatsimulator.com/ru/downloads/previous_versions/dcs_black_shark_2_upgrade_russian_1.1.1.1/
Aktywowałem kluczyk, był komunikat że mam jeszcze 9 aktywacji. Ale nie mogę jej uruchomić. :| Mignie czarne okienko i koniec.
Co może być nie tak? Jak to właściwie zainstalować?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #67 dnia: Maja 07, 2013, 15:15:42 »
Na stronie DCS w zakładce MODS (czy jakoś tak) masz instalki wszystkich modułów. Sprawdź przed ściągnięciem jaką mają wersję. Powinna być 1.2.4.11855, jeśli nie to niedługo się pojawi. Auto-update był wczoraj.

Pamiętaj, że do zainstalowania BS2 upgrade musisz mieć zainstalowany i aktywny BS1.

Wersja 1.1.1.1 którą zainstalowałeś jest niekompatybilna z DCS World. Ja bym na twoim miejscu ją wywalił i zdeaktywował. Tak na wszelki wypadek jakby gryzła się z wesją 1.2.4.xxxx

« Odpowiedź #68 dnia: Maja 07, 2013, 16:15:18 »
Tak z tego komunikatu też to tak rozumiem, że powinienem mieć moduł 1.2.4.11855 BS2. No ale nie ma takiego: http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/modules/dcs_black_shark_2_upgrade/ jest KA-50_1.2.4.11652 . A co do BS1 to mam zainstalowany i mi działa  :).
Ale spróbuję jeszcze tak jak piszesz, wywalić wersję 1.1.1.1 i zdeaktywować.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 07, 2013, 16:28:42 »
Mój problem rozwiązany. Poprostu update musiałem ręcznie uruchomić.

A co do grzebania w configach to już mody z ED ryczą, a raczej płaczą (boją się USAF jak ognia, dlatego właśnie zataili fakt istnienia laser mava oraz dali nam uproszczony datalink). Dopiero niedawno uzyskałem odpowiedź "bez kręcenia" jeden z modów potwierdził moje przypuszczenia.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 07, 2013, 16:35:48 »
(boją się USAF jak ognia, dlatego właśnie zataili fakt istnienia laser mava oraz dali nam uproszczony datalink).

Dziwisz im się?

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 07, 2013, 16:40:32 »
Dziwie się.
Przecież wojny USA z tego powodu nie wywoła, nie będą ryzykować wojny z Rosją dla głupiego szpanowania posiadaniem lepszego datalinka w DCS :032:

A tak na serio to jak bym się nie dziwił, to bym też się bał, a jakoś się trzymam i jest mi dobrze z nowym maverickiem. Dumnie umieszczam informację o tym, że na moim serwie można strzelać nimi do woli, bez żadnych modyfikacji ze strony klienta ;)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 07, 2013, 17:23:20 »
Dziwie się.
Przecież wojny USA z tego powodu nie wywoła, nie będą ryzykować wojny z Rosją dla głupiego szpanowania posiadaniem lepszego datalinka w DCS :032:

A tak na serio to jak bym się nie dziwił, to bym też się bał, a jakoś się trzymam i jest mi dobrze z nowym maverickiem. Dumnie umieszczam informację o tym, że na moim serwie można strzelać nimi do woli, bez żadnych modyfikacji ze strony klienta ;)

To nie ma najmniejszego znaczenia. Nie dostali pozwolenia na umieszczenie tego w grze to nie umieścili. Ja tam dziwię się, że patchu tego nie zablokowali.

Poczekamy aż kiedyś podpiszesz z kimś jakąś umowę, wtedy zrozumiesz.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 07, 2013, 18:09:33 »
Umowa między Rosjaninem, a Amerykanem to jak umowa między kotem a psem...
Aby ją wypowiedzieć wystarczy jeden głupi pretekst...
Przecież ED jest z kraju, który szpiegował USA za czasów zimnej wojny. ;)

A tak na serio, to za błędy się płaci... ED wymodelowało laser mavericka i umieściło go w wersji "enthertaiment" razem z awioniką do prosiaka.
Teraz wszystko w naszych rękach (mówiąc naszych mam na myśli ludzi, którzy dobrze wiedzą co się święci bo sprawą interesują się od dłuższego czasu).
Jak nam ED nie da tego co chcemy to poszczujemy na nich nasze pieski (którymi są Amerykanie), oj będzie tyłek bolał :twisted:

A jak to usuną, to nigdy im nie wybaczę, wtedy dopiero ich tyłek zaboli.
Kto ma kopię DCSa ręka do góry. Prawdopodobnie nawet w DCS:A-10C standalone jest ta awionika, więc płytek z naszych domów nie ukradną.

Śladu, który zostawili nie da się wymazać zamykając oczy, ślad pozostanie, nawet jeśli oni nie będą go widzieć. Tym śladem są twarde kopie oprogramowania w naszych domach, zmiana jest nieodwracalna i już nic nie mogą poradzić. Jedyne co mogą zrobić to błagać nas, aby się nie wydało, chociaż już pewnie USAF o tym wie.

Więc usunięcie tego z nowych wersji nie odetnie nam możliwości posiadania pół militarnej wersji DCS'a ;) A tylko zostaną poszczuci jak tak zrobią.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 07, 2013, 18:36:14 »
A jak to usuną, to nigdy im nie wybaczę, wtedy dopiero ich tyłek zaboli.

Oj na pewno. Nie będą mogli spać po nocach.