Autor Wątek: DCS: World 1.2.4  (Przeczytany 28241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: DCS: World 1.2.4
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 20, 2013, 20:09:54 »
Ciekawe, czy jestem teraz jednynym cywilnym posiadaczem tej broni po tym update?

Być może każdy inny don't give a fuck, że tak z angielska zajadę (wybaczcie moderatorzy).

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #106 dnia: Maja 20, 2013, 20:12:46 »
Wybaczamy, gdyż nam też się wydaje, że macieksoft jest prawdopodobnie jedyną osobą na świecie która się uparła by używać LMava na Hogu. :evil:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 20, 2013, 20:57:09 »
Tak to jest. Od roku drążyłem temat to teraz nie mogę tego wszystkiego tak poprostu stracić. Dodatkowo to niezłe kozactwo. Tylko znaleźć moderatora ED i go zstrzelić na stojance z LMAVa :evil:

Dobra, are teraz od rzeczy.
Mamy i bugi.
Lewitujące helikoptery. Zaczynają lewitować po trafieniu.

Jeszcze screen cobry był, ale jakoś nie chce się pokazać chyba, też go nie widzicie?

I tak wiszą nad wodą jak kiedyś wisiały rakiety.
Czasami też jak strzelam do helikoptera na statku (jakiejś fregacie) to zapada się pod wodę i ślad po nim zanika, nawet nie ma informacji o tym że go załatwiłem.

I ponowię pytanie: Co dokładnie nie tak było z tym RWR?

« Odpowiedź #108 dnia: Maja 20, 2013, 23:14:05 »
Jaka dlugosc fali ma flar?

Inna długość fali. Rosjanie długo kombinowali z promiennikami mylącymi na T90, a tu się pojawił TOW-2A i cały misterny plan...  ;D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 20, 2013, 23:41:16 »
Od 0,3 do 14 µm - zależy o jaką pytasz.

W wypadku TOW-2A i 2B masz dwa źródła światła - głównie widzialne z xenonowej lampy i podczerwone drugiego promiennika impulsowego. Oczywiście spektrum do 0,42 µm lampy xenonowej jest bezużyteczne tutaj, więc pozostaje i tak całkiem pokaźne spektrum od właśnie 0,42 µm do zapewne okolic 12 µm, które ma odpowiednie "dziury" przez zastosowanie filtrów, a Rosyjski OTSzU-1 nie jest w stanie fizycznie pokryć spektrum fal o długości poniżej ~0,7 µm - stąd jego bezużyteczność przeciwko tym pociskom.

« Odpowiedź #110 dnia: Maja 21, 2013, 00:02:01 »
Od 0,3 do 14 µm - zależy o jaką pytasz.

Nie bardzo zalezy.   One pokrywaja sporo czestotliwosci, pytanie tylko gdzie najwieksze promieniowanie.    Sek w tym ze flar w takiej rakiecie jest stosunkowo slaby. - uzytkowanie flar przeciw tunguski jest akurat skuteczne wedlug kolegow w USAF.

W wypadku TOW-2A i 2B masz dwa źródła światła - głównie widzialne z xenonowej lampy i podczerwone drugiego promiennika impulsowego. Oczywiście spektrum do 0,42 µm lampy xenonowej jest bezużyteczne tutaj, więc pozostaje i tak całkiem pokaźne spektrum od właśnie 0,42 µm do zapewne okolic 12 µm, które ma odpowiednie "dziury" przez zastosowanie filtrów, a Rosyjski OTSzU-1 nie jest w stanie fizycznie pokryć spektrum fal o długości poniżej ~0,7 µm - stąd jego bezużyteczność przeciwko tym pociskom.

O tym sprzecie nie wiedzialem, ale nadal sie duzo zmienia, np. TOW RF (nareszcie pozbyli sie kabla), i biora sie za TOW FF.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 24, 2013, 00:53:37 »
Czy mi się wydaje, czy ostatni patch zmienił dźwięk w hueyu (nie słyszę już turbiny, chyba, że drzwi otworzę), a niektóre całkowicie wyeliminował (pompa paliwowa, inwerter)?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 24, 2013, 03:47:53 »
Ta, znów to samo co w Mustangu - spartolili dźwięki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 24, 2013, 07:42:03 »
Czy mi się wydaje, czy ostatni patch zmienił dźwięk w hueyu (nie słyszę już turbiny, chyba, że drzwi otworzę), a niektóre całkowicie wyeliminował (pompa paliwowa, inwerter)?

W dziale z UH-1H masz jak to poprawić samemu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 24, 2013, 22:00:07 »
Trzeba backupy robić. DCS tworzy też backupy automatycznie, ale tylko niektórych plików.
Wtedy można naprawić nie tylko dźwięki (wiem o czym teraz myślisz Michał) ;)

Nieststy nie da się dekompilować tych plików .dll, albo ja coś źle robię... Więc nie będę skrytym 3rd party devem...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 27, 2013, 21:07:11 »
Właśnie ciągnie się nowa wersja:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1771995&postcount=7

Cieszy mnie działający FARP dla śmigłowców (zapowiedź, bo nie testowałem jeszcze) .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 01, 2013, 08:20:25 »
Tym razie, w piątkowym updejcie się nie wysilili: robimy fajne rzeczy, ciężko pracujemy, a będzie jeszcze fajniej i lepiej a nasi graficy też ciężko pracują. ;)

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1775664#post1775664

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 05, 2013, 21:35:38 »
Witam.
Nie wiem czy wybrałem dobry temat na moje pytanie jeżeli wybrałem źle proszę o przeniesienie we właściwe miejsce.
W sobotę pobrałem i zainstalowałem DCS World. Po instalacji zaplanowałem krótki lot podczas którego zrobiłem kilka screenów.
Gdy wszedłem do folderu gry w celu obejrzenia screenów okazało się że nie ma tam tak jak w FC2/BS1 folderu "Screen Shots".
Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób zapisać zrzuty ekranu na dysku.
Pozdrawiam Michał

« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 05, 2013, 22:46:50 »
U mnie win 7 screeny zapisują się w  c:\Users\Nazwa_Użytkownika\Saved Games\DCS\ScreenShots\

« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 06, 2013, 14:36:36 »
Faktycznie u mnie jest tak samo.Dzięki za odpowiedź.