Autor Wątek: Czołgi w drodze  (Przeczytany 57888 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Czołgi w drodze
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 18, 2014, 15:44:16 »
A czy bezwładność maszyn nie jest zbyt duża?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #61 dnia: Maja 18, 2014, 18:59:43 »
Pewnie chodzi ci o te drifty czołgów. Wydaje mi się że jest tak jak być powinno, męczy mnie tylko to opadanie pocisków.

« Odpowiedź #62 dnia: Maja 19, 2014, 17:49:34 »
Mnie męczy ręczna skrzynia biegów. Nie mogę się przyzwyczaić do takiego sterowania. O ile beztroska jazda nie sprawia mi problemów to gdy jestem pod obstrzałem tracę przez te biegi kilka cennych sekund. Kilka razy już mnie ubili, bo zamiast schować się natychmiast za przeszkodą walczę z biegami :).
Gracie na domyślnych klawiszach?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 19, 2014, 18:14:15 »
Też zmieniam biegi jak szalony ;)   Taka karma. Inna sprawa, że zacząłem się zastanawiać nad tym dingonium itp. i postanowiłem przejść do na ruską stronę. Wszystko przez to, że jeździłem sobie szczęśliwy niemiecką tankietką PzKpfw II i było przyjemnie, dostałem (wynalazłem) PzKpfw III i to mi jakoś nie leży, jakieś kiepskie. Albo ja kiepski, co bardziej prawdopodobne. Tak więc przeszedłem na ruską tankietkę. Ma fatalne biegi, i do tego tylko 5, ale za to przepięknie zardzewiały model 3D! Wygląda uroczo i bardzo sowiecko ;)

Inna sprawa, że tryb "symulacyjny" to by był wspaniały, gdyby dorobić wnętrza czołgów. Tak jak to wygląda w RO2 - to dla mnie ideał. Wychylanie się z włazu, oglądanie świata przez lornetkę, przez szczeliny obserwacyjne, zmienianie pozycji w czołgu... Miodzio!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 19, 2014, 20:59:21 »
StuG mnie wnerwia, dostaję w dupe od wszystkiego co jest zielone i ma lufę. Sam do siusiaka nic nie mogę ubić (wiecej wrogów mam na rozkładzie 38t). Zadaję minimalne uszkodzenia i nic nie mogę przebić z żadnej strony cholernych T. Śmieszne to jest z takim kalibrem jaki ma StuG. Jakieś sugestie?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #65 dnia: Maja 19, 2014, 22:03:18 »
Panowie, wytłumaczcie jak idiocie, czy trzeba sterować np. joystickiem aby jeździć czołgami w WT?
Nie da rady samą klawiaturą?
Dzięki za pomoc w tej sprawie :-)

« Odpowiedź #66 dnia: Maja 19, 2014, 22:43:30 »
Mnie męczy ręczna skrzynia biegów. Nie mogę się przyzwyczaić do takiego sterowania. O ile beztroska jazda nie sprawia mi problemów to gdy jestem pod obstrzałem tracę przez te biegi kilka cennych sekund. Kilka razy już mnie ubili, bo zamiast schować się natychmiast za przeszkodą walczę z biegami :).
Gracie na domyślnych klawiszach?
Ja pod spacje ustawiłem sobie bieg neutralny dzięki temu z ostatniego biegu szybciej przechodzę na
wsteczny, wystarczy dwa razy klepnąć raz neutralny potem wsteczny a to znacznie przyspiesza sprawę.
Panowie, wytłumaczcie jak idiocie, czy trzeba sterować np. joystickiem aby jeździć czołgami w WT?
Nie da rady samą klawiaturą?
Oczywiście że nie, powiem więcej sterowanie klawą jest w pojazdach sto razy lepsze niż joystickem.
Joystick tylko do samolotów i śmigłowców się nadaje, w samochodach i czołgach zabija frajdę.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #67 dnia: Maja 19, 2014, 22:54:29 »
Zatem klawiszami W i S zmieniam biegi a np. spacja ma być jako sprzęgło?

« Odpowiedź #68 dnia: Maja 19, 2014, 23:16:58 »
Zatem klawiszami W i S zmieniam biegi a np. spacja ma być jako sprzęgło?
W i S to przepustnica, Q i E to biegi a do spacji przypisałem bieg neutralny.
Sprzęgła nie używam chociaż gram  tylko w trybie symulacyjnym, ot taki paradoks bez sprzęgła idzie grać
ale dla czego tego nie wiem ?
Bieg neutralny musisz sobie sam przypisać jest on troszeczkę niżej niż sprzęgło, siedem pozycje pod
sprzęgłem.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #69 dnia: Maja 19, 2014, 23:25:56 »
Dzięki wielkie za wyjaśnienie! Wreszcie mi się rozjaśniło :-)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 19, 2014, 23:33:28 »
Jak pisałem - ja gram na pedałach. Lewo/prawo sterowanie, prawy but - gaz. Na klawiaturze do tego trzy przyciski zmiany biegów: +1 -1 i neutral. I szaleje. Dostałem jakąś ruską tankietkę z tylko 4 biegami ale wielkimi kołami i prędkością 40+ km/h. Dryf, ostre wchodzenie w zakręty, szaleństwo! :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #71 dnia: Maja 20, 2014, 09:53:36 »
Ja gram w trybie realistycznym, na początku też na manualnej skrzyni, za cholerę nie wiedziałem jak zmienić na automat, niema w opcjach sensownej opcji odpowiadającej za to, trzeba zmienić w custom controls bodajże na mouse + keabord (simple) i mamy już skrzynie automat.

I powiem tak, na automacie mam więcej killi, niż w manualu i jest bardziej płynnie, przecież nie możemy być działowym, kierowcą i jeszcze dowódcą :P gdyby jeden czołg mogło obsadzić kilku graczy :D

Ale na manualu są lepsze sztuczki ze skręcaniem, jedziemy se jedziemy na pełnej mocy, redukcja z 4 na 3 trach bach lewa gąska stoi a my jeszcze dajemy ogień aż się kominy prostują i robimy naprawdę niezły skręt na pełnej prędkości, na automacie się zamuli i silnik tylko pyrka...

« Odpowiedź #72 dnia: Maja 20, 2014, 16:18:59 »
Panowie, a powiedzcie jak wyglądają zarobki i ogólnie wrażenia z gry w trybie Full Real Battles?
Ja na razie gram na AB, żeby nauczyć się "widzenia" odległości do wrogiej jednostki jak już zabraknie krzyżyka wskazującego punkt upadku pocisku. Jednak mam zamiar przejść na FRB, bo mam dość braku możliwości zastawienia pułapki, pomidorowych bachorów z WoT, którzy lecą na pałę i zbierają w silnik i boki i nic sobie z tego nie robią, a przede wszystkim żenujących zarobków - co z tego że uwalę 10 typa, jak dostaję za to 2-3tysie lewków. Może jakieś plutony ktoś będzie chętny zagrać? :)

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 20, 2014, 17:46:40 »
Dziury i szramy na pancerzu włącza się jakoś w opcjach, czy po prostu nie ma tego w grze?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 20, 2014, 20:13:33 »
Jeszcze nie ma, więcej rezerwy do tego produktu, to dopiero beta jeszcze dużo może się zmienić:)