Ukończyłem dwa razy i jestem bardzo zadowolony z tej produkcji. Świetny jest ten różnorodny świat, zmienne pory roku i warunki atmosferyczne. Choć w sumie zastanawiam się, jak to się ma do tego, że w Moskwie panuje cały czas (po)nuklearna zima...
Generalnie przeplatanie map otwartych z zamkniętymi wyszło bardzo ciekawie. Wołga wg mnie to najlepsza mapa w grze.
Fabularnie o dziwo też jest wg mnie całkiem ok. Podobało mi się zwłaszcza to, że każda frakcja ma jakaś ciekawą historię, której układanki zbieramy z dzienników, zasłyszanych rozmów. Szkoda tylko, że nasz bohater jest "niemową" (poza ekranem ładowania) i wysłuchujemy monologów.
Jeśli chodzi o minusy to na pewno tragiczne AI (w trybie otwartego konfliktu, bo w czasie cichej eliminacji raczej jest ok).
Gra chodziła u mnie dość dobrze - na GTX 1070, w 1440p na ultra miałem 40-60 fps. Najgorzej było na pustyni (winę ponosił zaawansowany PhysX).
Moja galeria (bez tych wodotrysków co Panowie wyżej, ale imho i tak gra prezentuje się pięknie) -
>>>>LINK<<<<PS. Teraz by się przydało REDUX 2033 i Last Light na tym silniku zrobić. Bo tamte wersje to był czysty skok na kasę.