Autor Wątek: Dress code miłośnika lotnictwa  (Przeczytany 3951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Dress code miłośnika lotnictwa
« dnia: Maja 16, 2013, 23:23:02 »
Zacznijmy od spinek dla lotniczego elegancika i miłośnika samolotów:
http://www.rafmuseumshop.com/node/8011

spinki ze Spitem bym łyknął :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: Dress code miłośnika lotnictwa
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 16, 2013, 23:31:42 »

;)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #2 dnia: Maja 17, 2013, 09:25:06 »
spinki ze Spitem bym łyknął :)
Dostałem bardzo podobne od żony na urodziny. Niestety się kurzą bo mam wrodzoną niechęć do gajerków :).

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 17, 2013, 13:48:17 »
spinki ze Spitem bym łyknął
Łee, "nowa świecka tradycja"...

Niektórzy podobno widzieli mnie z zapinką LOPP w klapie ;)

Jak zegarki, to oczywiście tylko od byłych producentów instrumentów pokładowych (nie wymienię, bo nikt mi nie płaci za reklamę).
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2013, 12:45:50 »
Ja tymczasem noszę w klapie marynarki trzy białe mewki na niebieskim tle bez wieńca, czyli podstawową Odznakę Szybowcową. W przyszłości mam nadzieję zdobyć i dołożyć chociaż srebrny wianuszek. ;)
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 18, 2013, 13:10:53 »
A ja w klapie gajerka noszę małą "Gapkę", ot tak dla siebie, dużo czytałem o lotnictwie :)

Online Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2013, 19:01:55 »
Mam takie spinki i używam często.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2015, 13:04:26 »

Ciekawe spinki ;), oczywiście te z lewej, nie chciało mi się edytować zdjęcia.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2015, 17:15:44 »
Serio? Czemu by tak nie od razu swastykę? Ja rozumiem, że to również symbol współczesnej Luftwaffe, ale skłonny jestem sądzić, iż raczej mało kto na forum chciałby nosić czerwoną gwiazdę na mankiecie.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 05, 2015, 18:46:45 »
Spokojnie bym nosił ten krzyżyk. Gwiazdy nie.Tyle.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2015, 16:32:36 »
Gorzko-zabawne jest to, że w dzisiejszej dobie, gdy krzyż to "taki znaczek co się tatuuje nad d..." owa spinka z czarnym krzyżem kawalerskim szybciej kojarzy się jako biżuteria dla twojej (przysłowiowo) córki "gotki", używającej tej symboliki równie "sensownie", co popularnego sufiksu do swego imienia: "Grażynka666".
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 06, 2015, 18:35:24 »
Na jednym z materiałów przedstawiających Concorde (ITVV British Concorde video) można zobaczyć że kapitan ma spinkę do krawata przypominającą Concorde'a.

« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 09, 2015, 03:23:13 »
Co do spinek... po prostu mi jest głupio, kiedy piszę pracę magisterską o swoim mieście. W 39'tym Niemcy aż miło strzelali do cywilów uciekających z Kalisza i Poznania. Urwane rączki i nóżki. Strzelanie do kobiet i dzieci. Spoko. Ja rozumiem, że Luftgangsta umiała się zachować w towarzystwie i miała ładne mundurki. W dzisiejszej opozycji wobec Rosji, czy szeroko pojętych sowietów to jest fajne (Fajne - słówko pochodzące z języka niemieckiego). Czarny krzyż jest zły. OK, Czarny Krzyż akceptuję po 89. Nie wcześniej... no może po tym jak kanclerz Niemiec pokłonił się nad pewnym czymś. Ale to dłuższa historia.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 09, 2015, 10:28:25 »
Ja bym po prostu takich spinek nie nosił. Owszem, latam Mietkiem, jeżdżę Tygrysem, ale spinki to za dużo :)

PS: A nie z jidysz?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 09, 2015, 11:27:38 »
Student, rozumiem co chcesz powiedzieć i dlatego czegoś takiego bym nie nosił:

Nie ubrałbym też czarnych krzyży i  czerwonych gwiazd oraz sierpa i młota:

najbardziej wolałbym takie:

Ale już np. takie mógłbym mieć gdyby nie to że jestem przywiązany do symboliki chrześcijańskiej:

Staram się oceniać lotników IIWŚ pod względem taktyczno - technicznym a nie moralnym, ale historię znam i pewnych granic nie przekraczam, choć tu na naszym forum rzuci się czasem żartem o wujku Adolfie ;)