Autor Wątek: DCS WWII: Europe 1944  (Przeczytany 70870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS WWII: Europe 1944
« Odpowiedź #120 dnia: Października 01, 2013, 22:31:53 »
Ale, zaraz, zaraz. Dlaczego o powstającym? silniku EDGE i jego możliwościach opowiada osoba jakby nie było z trzeciej imprezy (3rd party), a nie ktoś kompetentny z ED? :)

Lutiego w jelitach skręca, że nie bierze udziału w BoS'ie, poszedł do ED, a że się znają od razu dostał kasę prezesa z kikstartera i dla poparcia swoich tez pokazuje dawno zrobione rzeczy ED. Taka przysługa, która może powstała jednej nocy w moskiewskim barze w oparach fajek i zapachu Stolicznej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Października 01, 2013, 22:43:22 »
OKAAAAYYY.

Wygląda na to, że sytuacja jest jeszcze bardziej absurdalna niż myślałem.

Dorzuciłem $20 by pobawić się toolsetem, dopóki Luthier nie powiedział, że SDK to nie wszystko. Nie będzie możliwości zrobienia swojej mapki, bo system do komplilacji mapy nie będzie upubliczniony, to co się zrobi w toolsecie będzie trzeba (chyba) przekazać ED/RRG do skompilowania mapy. Czyli wygląda na to, że oni szukają ludzi którzy im zapłacą za to, że będą mogli dla nich pracować za darmo. W tym momencie anulowałem swój wkład w kampanię.

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1892175#post1892175

Może coś się jeszcze zmieni, bo wygląda na to, że oni sami tego nie ogarniają.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Października 02, 2013, 01:27:12 »
Czytam tu sobie i nie wierzę. Miałem się tym już w ogóle nie interesować bo po co? Ale, że siedzę w pracy i mam chwilę czasu wolną od zbioru bawełny, to nie mogłem się powtrzymać. To co przeczytałem, to... tego się nie da cenzuralnymi słowami opisać. Podziwiam was Panowie, za opanowanie i poziom kultury. Cały ten projekt to jakiś wielki żart, marketingowa klapa i naprawdę wygląda jak jakieś grube oszustwo. Poważnie, były lepiej zrobione KSy, które okazały się farsą, a to co robi Luthier i ED naprawdę nieprzyjemnie pachnie podłym naciąganem klientów pod maską biednych ludzi z dalekiego kraju, którzy nie mają talentu do marketingu. Q_Q

A to co Empeck tutaj doniósł, to już mnie rozbroiło kompletnie. Oni naprawdę proszą się o efekt "od tych państwa już nic nie kupię", przykre to, bo community mają oddane jak mało kto.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Października 02, 2013, 07:37:22 »
Mój poprzedni post nie jest w stu procentach poprawny. Im więcej postów na forum ED tym mniej wiadomo.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #124 dnia: Października 02, 2013, 07:42:46 »
Rozwiązanie jest proste, z ED/TFC trzeba postępować, tak jak za starych czasów: kupować gotowe produkty, wtedy wiadomo na czym się stoi. Żadnych produktów Alpha, Beta, żadnych Kickstarterów i Indiegogo. Wszyscy będziemy żyć dłużej i szczęśliwiej.

« Odpowiedź #125 dnia: Października 02, 2013, 08:04:28 »
Poważnie, były lepiej zrobione KSy, które okazały się farsą, a to co robi Luthier i ED naprawdę nieprzyjemnie pachnie podłym naciąganem klientów pod maską biednych ludzi z dalekiego kraju, którzy nie mają talentu do marketingu. Q_Q

Gdyby to jeszcze faktycznie był przekręt to miałbym ich w o wiele większym poważaniu niż mam teraz.

- "Mamy SDK, mamy SDK...!"
- Pytanie 1
- Pytanie 2
- Pytanie 3
- ...
- "Nie mam zielonego pojęcia, ale się dowiem, a jak już będę wiedział to na pewno was poinformuję, ale mamy SDK!"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Października 02, 2013, 08:21:19 »
Rozwiązanie jest proste, z ED/TFC trzeba postępować, tak jak za starych czasów: kupować gotowe produkty, wtedy wiadomo na czym się stoi. Żadnych produktów Alpha, Beta, żadnych Kickstarterów i Indiegogo. Wszyscy będziemy żyć dłużej i szczęśliwiej.
Amen! Chociaż kupiłbym betę, a nawet alfę Horneta, bo boję się, że nie dożyję "final release". ;)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #127 dnia: Października 03, 2013, 07:51:58 »
Jest PayPal:

http://www.digitalcombatsimulator.com/en/products/WWII/backer_paypal.php

Myślę, czy nie zmienić wsparcia z 1$ na 20$, dostałbym wtedy dostęp do bety plus czwarty samolot do wyboru, nie ukrywam, że kusi mnie ta "Jaskółka". ;)

Edit:

Interesujące mają plany:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1893719#post1893719

"DCS WWII: Europe 1944" and can also translate into "DCS WWII: Pacific 1943" and "DCS WWII: Berlin 1945" or "DCS WWII: Korea 1950"
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #128 dnia: Października 03, 2013, 08:03:07 »
"DCS WWII: Europe 1944" and can also translate into "DCS WWII: Pacific 1943" and "DCS WWII: Berlin 1945" or "DCS WWII: Korea 1950"

Hę, hę, hę, że się tak szakalowato zaśmieję :evil:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Października 03, 2013, 08:25:55 »
Myślę, czy nie zmienić wsparcia z 1$ na 20$, dostałbym wtedy dostęp do bety plus czwarty samolot do wyboru, nie ukrywam, że kusi mnie ta "Jaskółka". ;)

Ja właśnie to zrobiłem, lol.

:612:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #130 dnia: Października 03, 2013, 09:00:09 »
Za "DCS WWII: Pacific 1943" to i ja bym rzucił dolara... Albo nawet dwa...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #131 dnia: Października 03, 2013, 09:10:15 »
A ile byście koledzy rzucili na tacę za: "DCS WWII: Poland 1939", "DCS WWII: France 1940", "DCS WWII: Battle of Britain". Chcecie - mogę Wam obiecać jeszcze więcej.

Widzę, że chłopaki się rozmarzyli i popuszczają wodze fantazji a Wy, stare lisy dajecie się nabierać jak jakieś żółtodzioby. Mało Wam, że już raz Was oskubali?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Października 03, 2013, 09:19:18 »
A ile byście koledzy rzucili na tacę za: "DCS WWII: Poland 1939", "DCS WWII: France 1940", "DCS WWII: Battle of Britain". Chcecie - mogę Wam obiecać jeszcze więcej.

Widzę, że chłopaki się rozmarzyli i popuszczają wodze fantazji a Wy, stare lisy dajecie się nabierać jak jakieś żółtodzioby. Mało Wam, że już raz Was oskubali?

Ja jestem świadomy ryzyka. :)

« Odpowiedź #133 dnia: Października 03, 2013, 09:25:03 »
Ech... Niech za mój komentarz posłuży cytat z artykułu o pewnym panu, który stara się teraz sądownie unieważnić kredyt we frankach szwajcarskich: "Pan Tomasz twierdzi, że do kredytu we frankach namówił go do bankowy doradca. – Owszem, podpisałem klauzulę, że zdaję sobie sprawę z ryzyka kursowego. Ale gdyby tam czarno na białym było napisane, że w razie niespłacenia go, mój dług z 600 tys. zł urośnie do miliona złotych, w życiu takiego kredytu bym nie brał – mówi dziś pan Tomasz."
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Października 03, 2013, 09:51:18 »
Porównanie nietrafione. Jestem świadom "dokonań" ED/RRG i ryzyka, że moje ok. 60zł może przepaść. Chyba to przeżyję. Wsparłem już kilka projektów kickstarterowych, w tym takie w których nie dostaję nic w zamian (m.in. ADOM). Do DCSa jako serii mam wiele zastrzeżeń, ale trzeba jednak przyznać, że poza nimi nikt nie robi tak zaawansowanych bojowych symulatorów lotu.

Poza tym, chcę zobaczyć ten słynny edytor terenu.