Autor Wątek: DCS WWII: Europe 1944  (Przeczytany 70887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS WWII: Europe 1944
« Odpowiedź #315 dnia: Marca 10, 2017, 16:44:43 »
Ja Nevady nie mam i nie mam zamiaru kupować, nawet dla Normandii. Jeśli faktycznie jest niezbędna to czekam na 2.5.

edit:
will be available for download by late May

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #316 dnia: Marca 10, 2017, 16:59:32 »
Kto ich tam wie bo może się okazać, że piasek z Nevady jest niezbędny do odwzorowania plaży w Normandii :P
I tak kupiłem ...

DCS 2.0 to nie Nevada. Nie mylcie tego. DCS 2.0 odpali bez Nevady chociaz nie da sie tutaj nic zrobic. Po prostu musi byc na te chwile dowolny DLC w postaci mapy by mozna bylo wstawic jednostke.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #317 dnia: Marca 10, 2017, 17:08:48 »
Ja żartowałem ;)
Z drugiej strony Nevadę i tak posiadam ...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Marca 10, 2017, 17:20:29 »
DCS 2.0 to nie Nevada. Nie mylcie tego. DCS 2.0 odpali bez Nevady chociaz nie da sie tutaj nic zrobic. Po prostu musi byc na te chwile dowolny DLC w postaci mapy by mozna bylo wstawic jednostke.

Redaktorze, proszę się tak nie spinać. To co piszecie, to było dotychczas, a teraz może będzie po nowemu, bo kto ED zabroni?  :evil: I czy można będzie Abramsem walić do Tygrysa?!  :evil:

« Odpowiedź #319 dnia: Marca 10, 2017, 23:34:20 »
Porównanie z dupy, z tematem nie mające nic wspólnego. Podstawka DCS World jest kompletną grą, na dodatek od jakiegoś czasu darmową. Masz dwa samoloty, mapę Kaukazu, jest gdzie latać i do czego strzelać. Czy dodatkowy samolot/mapa nazwiesz po staremu expansion pack czy DLC nie ma żadnego znaczenia. Jedno i to samo.
Jakby mapa Normandii wyszła od razu jako całość z AI za 50USD nikt by nawet nie stęknął.

Zawsze przy takiej okazji powtarzam, nie podoba się nie kupuj. Marudzeniem nic nie wskórasz, portfelem tak.

Jejku, nie pomyliłem czasem forum? Czy ja gdziekolwiek napisałem, że nie zgadzam się z polityką cenową dodatku? NIE. Jako ktoś, kto majstrował sporo czasu przy mapie Kaukazu mam wyobrażenie, ile czasu i poświęcenia kosztuje przygotowanie od zera nowego teatru na potrzeby tego symulatora, także cena jest dla mnie jak najbardziej uzasadniona. Natomiast jestem totalnie przeciwny rozdzieleniu jednostek AI od mapy, co będzie - o czym się przekonasz- stwarzało problemy na multi. Nie pojmuję takiej decyzji, a najśmieszniejsza jest dla mnie argumentacja ED, która zasłania się troską o użytkowników. Pytam poważnie - kto kupiłby WW2 Assets Pack, aby użyć tych jednostek na mapie Kaukazu albo Newady? Albo inaczej - ile osób kupi Normandię, żeby strzelać na niej do współczesnych jednostek? Nie wiem jak Wy, ale ja czytając ostatni newsletter chciałem wykrzyknąć: "ED, seriously?" I tak, masz rację - jakby mapa Normandii wyszła od razu jako całość z AI za 50USD (co moim zdaniem powinno mieć miejsce) nikt by nawet nie stęknął. Pytanie tylko - czemu nie wyszła? Myślę, że odpowiedź jest jasna -  nie będę o niej pisał, żebyś mi tu znowu nie wyjechał ze swoimi mądrościami. ED nigdy nie było i widocznie nadal nie jest specem od marketingu i PR (co widać na innych forach). I jak dla mnie obrazek ma wiele wspólnego z obecną sytuacją. Dla mnie mapa Normandii jest jak hamburger bez wkładki. Tyle.

« Odpowiedź #320 dnia: Marca 11, 2017, 10:41:22 »
Zdaje sobie sprawę że bycie malkontentem jest foxy i trendy a bycie forumowym malkontentem to swego rodzaju religia (którą zresztą sam uprawiam). :)
Ale, pragnę zwrócić wszystkim uwagę że:
Normandia naprawdę wychodzi i wygląda pięknie !!!.
W końcu nie wschodni front który nikogo poza Rosjanami tak naprawdę nie obchodzi.
W końcu okres końca wojny z najciekawszymi samolotami.
W końcu brak "stronniczości" w modelowaniu niemieckich jednostek. Więcej, mam wrażenie że dobór niemieckich jednostek w tej grze jest jak nagroda pocieszenia za takiego Ił-2.

200zł za zestaw ? I co z tego, przecież w DCS na jednej takiej lata się latami. Byle gra na PC kosztuje niewiele mniej a na konsole więcej. Pierwsza lepsza popijawa z kolegami potrafi wyssać z człowieka równowartość kilku Normandii :)))

Więc ENJOY ! kur..a jego mać :D. Puki komuś jeszcze chce się robić symulatory, przecież w porównaniu do normalnych gier to kompletnie nie opłacalne.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #321 dnia: Marca 11, 2017, 12:22:48 »
To żadne bycie malkontentem czy też bycie trendy, jazzy, pr0 czy QL. Posiedź tu przez 15 lat, nasłuchaj się tych wszystkich obietnic od kolejnych deweloperów, daj się zrobić kilka razy w siusiaka i wtedy pogadamy :). Przez te wszystkie lata nastąpiło jakieś wypaczenie tematu. Kiedyś po prostu wychodziła gra, potem expansion pack, dalej nadszedł czas alf, bet, kotletów, wywalania w kosmos (Oleg, Luther i spółka), absurdów w postaci czarnego PR, aż do modułów, DLC, kończąc na dzieleniu DLC. Kierunek zmian jest niepokojący od kilku lat. Do tego wszystko rozgrzebane, zbabolone i niedokończone.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #322 dnia: Marca 11, 2017, 13:00:33 »
Macieju, ceny z tego co widzę raczej mało kto się czepia, i na niebieskim forum i tutaj. Patrząc po ostatniej polityce sprzedażowej, przedział 50-60 $ był najbardziej pradwopodobny. Teraz w przedsprzedaży wychodzi i taniej, ja sam z kolei zrobię inaczej i zbiję sobie cenę jeszcze niżej w maju moimi bonus punktami, więc tu raczej wielkich bulwersów nie ma. To drogie hobby i jesteśmy z tym oswojeni.

Malkontenctwo dotyczy stricte tego, że wystarczy choćby jedna "niekompatybilna" jednostka z dodatku, aby ludzie nie posiadający tegoż nie mogli wchodzić na serwery lub grać w misje i kampanie. Potwierdzone na niebieskim przez samego "pierwszego po Bogu". To już niebezpieczny precedens, z definicji osłabiający niż wzmacniający nieszczególnie mocarną scenę on-line. W singlu też odbije się czkawką. Nawet jeśli nie teraz, bo przy każdym kolejnym dodatku z tego typu "zagraniem".

« Odpowiedź #323 dnia: Marca 11, 2017, 16:08:00 »
Nic nigdy nie jest takie, na jakie wygląda. Zawsze coś lub ktoś za kimś lub za czymś stoi. No i w końcu jeśli nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o pieniądze. Jestem praktykującym symulantem jakieś dwadzieścia lat. Z mojej puli została jak wiem zaledwie garstka ludzi tych, którzy mieli więcej dystansu i cierpliwości. Ale przyznam ze jest trudno. W ten sposób zachowałem sympatię do mojej pasji.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #324 dnia: Marca 11, 2017, 19:00:04 »
Ja w symulatory bawię się od 30 lat, a pierwszym dla mnie był Tomahawk na ZX Spectrum i nie sądzę, że teraz jest ciężko, tzn. pomijając kwestie finansowe. Jak się scena symulatorów rozwijała, to wiem z obserwacji i - niestety - obecnie wszystko idzie w stronę mikropłatności, ot takie czasy nastały. Czy to się zmieni? Pewnie na gorsze, czyli abonament, skądinąd znany od lat w różnych grach MMO. Moim zdaniem najlepiej kwestia. DLC była zrealizowana w RoFie, gdzie nawet ktoś kto nie ma danej maszyny, może latać jako strzelec i korzystać ze wszystkich dodatków, które ma pilot. W ten sposób latałem z wieloma kolegami, którzy nie mając danego samolotu/ulepszenia wsiadali do mojego samolotu i dawali czadu  :evil:. Jeśli ED zrobi błąd, czyli, że każdy w multi będzie musiał mieć tyle samo dodatków, to strzelą sobie w kolano. Powinno być tak, że jak host ma `pakiet pojazdów`, to klienci mogą wchodzić i latać i widzieć te wszystkie pojazdy, nawet jak ich nie mają. W ten sposób ED miałoby dodatkową reklamę i w konsekwencji myślę, że lepiej by na tym wyszli, niż na pazerności, która bije z każdego ich działania.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #325 dnia: Marca 12, 2017, 13:36:01 »
Patrząc z waszej perspektywy macie 100% rację. Ja w symulatory wszedłem stosunkowo niedawno i nigdy nie grałem w taki w którym ktoś nie ruchał by mnie na kasę. Do DCSa podchodzę najbardziej pozytywnie bo jak porównuje poziom zbrukania "po fakcie" to mi wychodzi w bilansie że przy DCS jest to najbardziej do przełknięcia. W sensie: jak już coś wypuszczą, to przynajmniej na poziomie, te ich modły są tak zrobione że niektóre chciał bym mieć dla samego posiadania..
Ale też od zakupu mojego pierwszego modułu WWII do "Normandii" minie może z rok, więc to raczej luksusowa sytuacja na wybór ulubionego samolotu aniżeli czekanie w nieskończoność.

A co do ustawień w multi to myślę że jednak pójdą w dobrą stronę. W końcu, nie mam Spitfire'a a mogę go sobie ustawić na przeciwnika AI w kreatorze misji, co oczywiście zrodziło u mnie nieodpartą chęć kupienia tego modułu mimo że wszędzie piszą że za wolny i że to strata pieniędzy. Więc myślę że ED to kuma i że każdy będzie widział Assets z WII jeżeli serwer je wystawi.

« Odpowiedź #326 dnia: Marca 12, 2017, 16:28:22 »
OK nabyłem to coś, lubię ten okres i tyle. Troszkę popłaczę bo cena jak i na przedsprzedaż spora ale to już taki standard u ED.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Marca 12, 2017, 21:25:17 »
Też nabyłem, tanio kupiłem Dore, wiec już cena się wyrównała. Za pakiet Normandia + jednostki może parę baksów jestem do przodu. 

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Marca 13, 2017, 01:29:23 »
Za pakiet Normandia + jednostki może parę baksów jestem do przodu.

Za ChRL, drogi Wolfi, nie mogę pojąć jak Ty na kupowaniu tych dodatków zarabiasz, czy też `oszczędzasz` :D

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Marca 13, 2017, 05:00:00 »
Ja też nie mogę tego pojąć, ale przekładamy cenę dodatku na ilość kasy jaką musiałbym zostawić u terapeuty i jestem parę baksów do przodu. Niestety z wiekiem choroba się pogłębia, a i skutki uboczne  (marskość wątroby ), mogą się pojawić.