Autor Wątek: DCS WWII: Europe 1944  (Przeczytany 74995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS WWII: Europe 1944
« Odpowiedź #510 dnia: Maja 30, 2017, 13:05:51 »
Jeżeli ktoś ma słabszy sprzęt, może spróbować polatać sobie nad Anglią, tam powinno być trochę lepiej z klatkami, a do tego teren nie jest płaski. Polecam włączyć sobie opcję "Deferred Shading", ustawić zachód Słońca (np. czerwiec, godzina lekko po 19-tej). Światełko o tej porze wygląda bardzo ładnie.  :)

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
« Odpowiedź #511 dnia: Maja 30, 2017, 15:41:40 »
Dobra, mam nowy klucz od supportu. Normandia powinna pójść.
Mr.YoYo, nie znam procedury zgłaszania problemów do Support'u i zdałem się na "intuicję" :690:, w związku z tym pytańko do Waści, czy zaznaczyłeś "DCS: Nevada testowe...", czy "inne lub nowy", z "wszechwładnymi" różnie bywa ;).
Pozdrawiam, Piotr1szy Nerwowy.
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #512 dnia: Maja 31, 2017, 07:52:45 »
Zainstalowałem wszystko na nowo, na osobnym dysku, uaktualniłem sterowniki i ruszyło. Polatałem Spitem misję 2 vs 2 B109. Dwa razy wylądowałem na lotnisku obok. W Spicie mam małe przycięcia co kilka minut (zamraża ekran na 3-5s, dźwięk idzie swoją drogą). Potem przesiadłem się na Bf-a, tu już nie było tak kolorowo bo za nic tych Spitów nie umiałem dojechać (nie bawiłem się w żadne outclimby czy outruny), no i misja mi się przycinała na amen prawie za każdym razem, że trzeba było resetować (wydaje mi się że pół roku temu w 1,5x miałem coś podobnego w SP). W MP tego w tedy nie zauważyłem, dziś może w MP sprawdzę.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

« Odpowiedź #513 dnia: Maja 31, 2017, 11:34:22 »
Czy wprowadziłeś ustawienia grafiki jak koledzy mówili, czyli MSAA na 2x lub najlepiej  wyłączyć itp? Niestet powiem Ci, że na tej misji dla 109-ki też miałem jakiś koszmarny jeden wielki lag.  Dokładnie zamrożenia ekranu na parę sekund, ale ja nie miałem tych ustawień. Mimo to, jakie te ustawienia by nie były to takich przycinek wielo sekundowych nie pwinno być.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #514 dnia: Maja 31, 2017, 12:24:51 »
Generalnie u mnie śmiga 55-60 fps. Tylko nisko nad miastami potrafi przyciąć do 45 fps. Lagów nie mam.
Proponuję ustawić sobie tak jak w linku, oraz zastosować Reshade.
https://www.dropbox.com/sh/830mrg4ixyycvjt/AADOzJ-w7XqWsW2Cv97-TfjTa?dl=0

« Odpowiedź #515 dnia: Maja 31, 2017, 13:07:48 »
Lipas wiem, ale w tej misji byłą jakaś masakra. To nie były przycięcia a tak jak napisał kolega 3-6s zamrożenia obrazu. Myślałem że to tylko cos u mnie ale widać nie. Zamrożenia następowały jak tylko w obrazie pojawiała sę ziemia, czym więcej tym dłuższe, parę sekund to nie jest spaek fps-ów.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #516 dnia: Maja 31, 2017, 13:12:48 »
Mówisz o tej Instant Mission Dogfight dla Spita ?

« Odpowiedź #517 dnia: Maja 31, 2017, 13:15:55 »
Tak ale akurat dla Meśka, zaś kolega pisał własnie o tej. Tyle że u mnie te przycinki były co paręsekund na parę sekund. Fakt, że miałem wyłączone te nowe cieniowanie i MSAA na 4x. No ale wyłączone te nowe cieniowanie powinno poprawić chyba płynność.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #518 dnia: Maja 31, 2017, 13:27:14 »
Sprawdziłem i u mnie wystąpiło parę zacinek trwających nie dłużej niż 1s, ale na początku misji i to bez znaczenia na co patrzyłem. Wydaje się, że to problem z niedopracowanymi teksturami. Ale tak jak mówię, parę zacinek na początku a potem już płynnie. Co do tego nowego cieniowania, to raczej nie jego wina, bo jak widzisz, zaciachy występują z nim i bez niego.
p.s.
Fajnie wygląda pilot jak wyskoczy. Cały się świeci jakby dopiero z kiślu wylazł.

« Odpowiedź #519 dnia: Maja 31, 2017, 13:38:05 »
Lipciu ale to nie zapasy cycatych panienek w kisielku czy błotku tylko jakiś tam SIM...  :evil:
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #520 dnia: Maja 31, 2017, 13:38:22 »
U mnie to przycięcia są w tej misji Spita a w misji Bfa to jest kilka przycięć a potem freeeeeeeeeeeeeez i dziękuję, cza ALtF4 albo z pulpitu.

Sprawdzałem tylko na tych prostych ustawieniach Med i High (globalnych dla grafiki) nie wiem jak mam w sofcie z karty bom nigdy nie sprawdzał.

Możliwe, że są tylko na początku bo po zestrzeleniu Bfów i swobodnym locie do lotniska tego jakby nie było nawet nisko.

W Bfie nigdy do etapu swobodnego lotu nie doszedłem bo albo mnie Spity niszczą albo gra wywala.

« Odpowiedź #521 dnia: Maja 31, 2017, 17:56:39 »
Dokładnie tak jak u mnie, dopiero wyłączenie całkowite MSAA coś daje ale niewiele, po minucie zwiesza się gra. No i jeszcze jedno, Meśkiem prawie się nie da latać w tej misji, praktycznie przy byle jakim zwrocie traci prędkość, jest jakiś nadsterowny. Niby jestem na 3km a samolot zachowuje się jak na 8km....  Poczucie odległości nad wodą nie istnieje.
Co nie znaczy że mam mało klatek, niby 50-60fps, tylko ciągle zamraża ekran na 1s i terkocze obraz. Totalne dno.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #522 dnia: Maja 31, 2017, 20:10:18 »
W 1,5 była misja gdzie z uśmiechem leje się Mustanga. Teraz mam stracha zrobić cokolwiek poza lotem poziomym a najlepiej lekkim nurkiem (to tak jeśli chodzi o poprzedni post o "meskiem nie da się latać") jest duża szansa że nie ustawiłem czegoś i nie chce latać, robiłem to po łebkach strasznie.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #523 dnia: Maja 31, 2017, 21:05:58 »
Aj tam. Trzeba latać tak jak się lata Meśkiem, boom&zoom. W dynamicznym wznoszeniu Spit wymięka.

« Odpowiedź #524 dnia: Maja 31, 2017, 21:13:47 »
To chyba nie latałeś ostatnio Meśkiem a zapewne  nie na Normandii, wznosi tam się wszystko tylko nie on he he he. Już jakiś czas temu stał się wołowaty a obecnie po nowościach w DCS 2.1 to utrzymuje się w powietrzu tak bo wypada.
Latamy dzisiaj?