Osobiscie wprowadzalem dane tylko za pomoca CDU (poprzez stworzenie waypointu) i uzywalem naprowadzania za pomoca Liteninga na cel (sterpoint),
CDU? tzn. wpisuje ręcznie koordynaty zaczynające się "GG......."
Wiesz nie koniecznie mi chodzi o to by na mapie było, ale wydaje mi się, że jak na tych tutorialach dostają dane z JTAC to tak jak by automatycznie dostają współrzędne, bez potrzeby wprowadzania ręcznego- chyba, że źle rozumiem.
Chodzi mi o to, że jak wystartuje lecę nad cel to zanim od JTAC dostane namiary zanim je wprowadzę i znajdę cel za pomocą Liteninga to po drodze do czołgów już zestrzeli mnie jakiś SAM. Czy chodzi o to by zawsze/prawie zawsze kołować gdzieś w powietrzu z dala, znaleźć cel i dopiero atakować?
Druga sprawa jak wy szukacie celów? na przykładzie misji 1 z kampanii. Właśnie o te SAM'y mi chodzi. Przed zniszczeniem czołgów chciałbym się rozprawić z wyrzutniami rakiet ziemia powietrze, no kurcze ale za Chiny nie mogę ich znaleźć to jak szukanie igły w stogu siana. Czy po prostu mam ich szukać najnormalniej w świecie wyglądając prze szybę kokpitu i znajdując śladów pocisków, czy jak?
Nie, by mi to jakoś przeszkadzało, no ale oglądając na YT jak niektórzy niszczą cele to jakoś im to łatwo przychodzi gdzieś w środku gór znaleźć 1 wyrzutnie a drugą 10 mil dalej.
Właśnie nie bardzo jeszcze ogarniam ten cały chaos jaki się dzieje na polu bitwy. Swoją drogą piknie to tam w dole wygląda