Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78718 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #120 dnia: Lipca 23, 2017, 09:49:08 »
A jak zakończyć normalną misję? Wylądowałem i nic się nie działo. Jak grałem w multi, to widziałem, że niektórzy wracali na lotnisko. Można doładować amunicję?

« Odpowiedź #121 dnia: Lipca 23, 2017, 11:04:07 »
Zanim wylądujesz musisz przelecieć przez Exit Point. Inaczej gra nie zaliczy misji nawet jak wykonasz zadanie. Doładować amunicji ani dolać paliwa nie da się.

« Odpowiedź #122 dnia: Lipca 23, 2017, 12:15:17 »
Ale jak grałem multi to widziałem, że niektórzy mieli po 5 i więcej zestrzeleń. Wiec jakoś uzupełniać amunicję musieli.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #123 dnia: Lipca 23, 2017, 18:54:04 »
Ale jak grałem multi to widziałem, że niektórzy mieli po 5 i więcej zestrzeleń. Wiec jakoś uzupełniać amunicję musieli.

No jak? Można mieć i więcej zestrzeleń na "jednym" pasie ammo, to kwestia skilla. Nie szalej ze strzelaniem i strzelaj jak już będziesz na 90% pewien, że trafisz, a jak dalej masz za mało ammo to strzelaj jak będziesz miał 100% pewności.
Traktuj pociski jak pieniądze. Jak wydać, to na coś pewnego.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #124 dnia: Lipca 23, 2017, 19:04:06 »
A teraz z innej beczki - chciałem przekołować Pe-2 na początek pasa startowego, a ten mi się kręcił w kółko. Używałem steru, lewego i prawego hamulca ale nie widziałem, aby to przynosiło efektu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #125 dnia: Lipca 24, 2017, 09:49:00 »
A teraz z innej beczki - chciałem przekołować Pe-2 na początek pasa startowego, a ten mi się kręcił w kółko. Używałem steru, lewego i prawego hamulca ale nie widziałem, aby to przynosiło efektu.

Przynosi ale musisz to robić delikatnie, jak skręcasz to wciskasz hamulec i puszczasz, możesz nim pulsować. Ster przy kołowaniu nie działa. Hamulec jest w ruskich tylko jeden na oba koła równocześnie (nie ma lewego i prawego). Hamujesz ogólnie na oba równocześnie. Do tego można dodać lekko więcej na mocy jednego z silników jak masz dzieloną przepustnicę.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #126 dnia: Lipca 24, 2017, 11:14:48 »
W przypadku wybrania opcji startu z zaparkowanego samolotu musisz ustawić skok śmigła na 100%, a pozycja początkowa w opcji "parked" to 0% i do tego pewnie wybrałeś peszkę rocznik 41 gdzie skok ustawiasz klawiszami.

« Odpowiedź #127 dnia: Lipca 24, 2017, 14:44:11 »
A to nie wiedziałem, że w ruskich jest tylko jeden hamulec. Ale to dziwna sprawa była, bo przełączyłem na widok zewnętrzny żeby zobaczyć co się dzieję i po śladach kół było widać, że samolot kręci się wokół prawego kółka . I to było akurat jak wylądowałem, a nie przed startem.  Poźniej na quick mission z trudem, bo z trudem, ale udało mi się przekołować Pe-2 na początek pasa.

« Odpowiedź #128 dnia: Lipca 24, 2017, 16:57:28 »
A to nie wiedziałem, że w ruskich jest tylko jeden hamulec.
Jest jedna wajcha do hamowania, o sile hamowania kół lewego i prawego decyduje położenie orczyka, np. hamulec zaciągnięty na maxa i pełna lewa noga - lewe koło zablokowane, prawe toczy się swobodnie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #129 dnia: Lipca 24, 2017, 20:39:54 »
A to nie wiedziałem, że w ruskich jest tylko jeden hamulec. Ale to dziwna sprawa była, bo przełączyłem na widok zewnętrzny żeby zobaczyć co się dzieję i po śladach kół było widać, że samolot kręci się wokół prawego kółka . I to było akurat jak wylądowałem, a nie przed startem.  Poźniej na quick mission z trudem, bo z trudem, ale udało mi się przekołować Pe-2 na początek pasa.

Bo działa przy danym kole właśnie.
Coś takiego znalazłem, nie oglądałem całego ale zakładam, że może pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=JhVuFlNV7yg .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #130 dnia: Lipca 25, 2017, 09:09:03 »
Chyba wiem dlaczego Pe-2 kręcił mi się w kółko. Miałem podobną sytuację jeszcze raz, ale tym razem zwróciłem uwagę, że zdeczka śmigła mi się powyginały w jednym silniku przy lądowaniu i tylko jeden silnik pracował.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #131 dnia: Lipca 26, 2017, 08:46:57 »
Chyba wiem dlaczego Pe-2 kręcił mi się w kółko. Miałem podobną sytuację jeszcze raz, ale tym razem zwróciłem uwagę, że zdeczka śmigła mi się powyginały w jednym silniku przy lądowaniu i tylko jeden silnik pracował.

To taka rada, jak zgłasza się problem, to najlepiej sprawdzić go kilka razy w rożnych konfiguracjach czy występuje.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 03, 2017, 16:13:49 »
Witam wszystkich!
Mam kilka pytań. Czy którykolwiek z nowych iłków daje tyle frajdy co nieśmiertelny 1946? Czy bawicie się jeszcze na frontach? Po dobrych 6 latach przerwy chętnie wróciłbym do wirtualnego latania. Widzę na tym forum znajome nicki z hypperlobbowej poczekalni, a więc ludzi którzy kilka lat temu przednio się bawili na full realistycznych serwerach. Panowie w którego iła się teraz gra? Gdzie społeczność graczy jest najliczniejsza?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2017, 18:00:50 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 03, 2017, 17:39:14 »
   Witaj.
  Generatora do IŁ2 BoS nie ma, więc frontów też nie. Natomiast jest kilka realistycznych serwerów dla nowego IŁ2 BoS. No i jest jeszcze reanimowany  CoD,
 też godny polecenia. Ubaw po pachy.
   Iłek 1946 to już raczej historia, choć sam czasem coś sobie polatam offline. :)
 Aha, byłbym zapomniał o Normandii i maszynach z DWS  w DCSie, ale tego póki co nie ogarniam, strasznie tam namieszane. :evil:

Offline DonPadre

• *
  • =Luftgangsta=
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 04, 2017, 00:49:29 »
 Nieśmiertelny Iłek ma godnych sobie następców. Zarówno CoD jak i BoS, to pozycje wręcz obowiązkowe dla miłośników dawnego Sturmovika. Co do drugiej pozycji, cena jest troszku odstraszająca. Na chwile obecną, obie gry dają możliwość wirtualnego latania wyłącznie na jednym froncie: zachodnim - CoD (dostępny mod z mapą północnej Afryki), lub wschodnim BoS (najwcześniej za rok pojawi się teatr na Pacyfiku), więc tutaj mały minusik.
 Jeśli szukasz frontów, to leszek660 jest w błędzie. Na pewno dzieje się na froncie wschodnim - BoS. Tactical Air War to dynamiczna kampania , nieco zbliżona koncepcją do ADW rodem ze starego Iłka. Front zrobiony od A do Z przez polską ekipę i stoi 24/7. Tutaj link do strony: http://taw.stg2.de/ i temat znajdziesz na forum BoSa: https://forum.il2sturmovik.com/topic/21029-tactical-air-war/
Na chwilę obecną nieczynny, ale 10 edycja już wkrótce.  :)
 CoD również daje możliwość polatania na froncie/frontach, ale od kilku miesięcy nie jestem w temacie więc mogę się mylić.
 Podsumowując, CoD i BoS warto mieć bo/ponieważ FRAJDA JEST DUŻO LEPSZA NIŻ W STARYM IŁKU.    :evil: