Moi strzelcy pokładowi to straszne dupki. Jak latam offline myśliwcem, to wydaje mi się, że strzelcy AI są znacznie lepsi. Czyżby moi strzelcy w multiplayerze nie są 'expert'? Dodam, że już - może nadmiarowo i niepotrzebnie - wydaję im komendę "fire at will" oraz strzelania z daleka, bo zobaczyłem, że takie są...
Podobno poziom strzelców AI można ustawiać na poziomie ser
wera. Podobno, bo tej informacji nie potrafię zweryfikować.
To by tłumaczyła dlaczego offline strzelcy są "the best", a online już tak nie jest.
Ale to te
ż jest kwestia czym lecisz - strzelcy ze 110-tek (szczególnie E2) są generalnie ślepi i upośledzeni manualnie, bo nie potrafią poruszać bronią

Za to strzelcy z Pe-2 to wirtuozi broni niczym Paganini skrzypiec ;-/ Ostatnio zestrzelili mnie ostatnim pociskiem 2 metry nad peszką kiedy już odlatywałem z prędkością około 500 na budziku

Radziecka gra, więc w sumie co się dziwić, zdążyłem się przyzwyczaić.
Pytanie z innej beczki.
Chodzi o sterowanie silnikiem. O ile rozgryzłem manualny pitch w mietku, o tyle zagadką dla mnie jest manualne sterowanie chłodnicą.
Jak wyłączę automat to otwierają się chłodnice w skrzydłach na maxa
i za cholerę nie mogę nimi sterować. Włączenie automatu skutkuje ich ponownym zamknięciem.
Próbowałem wszystkich klawiszy, które są oznaczone "open", "close" "shutters", "oil" itp itd.
Ramm.