Dobra, jako chyba ostatni człowiek tutaj, postanowiłem nabyć w końcu coś z tej serii. Na razie Kubań standard, bo ta mapa jako jedyna może udawać Nową Gwineę i są 2 samoloty hamerykanskie, dokupię na promce P-40 i będę miał taki mały bieda-Pacyfik

. Ogarnąłem już do stanu uruchamialnego i zrobiłem dwa krótkie loty "dookoła trzepaka" Cobrą. Jestem wciąż na etapie dopieszczania ustawień kontrolerów i grafiki. Tutaj pojawiają się pytania:
a) czy plik \data\input\current.actions jest jedynym, w którym zapisywane są moje ustawienia kontrolerów? To ten właśnie powinienem backupować na zaś i to wystarczy?
b) Gdzie gra trzyma moje ustawienia całej reszty? Plus tracki, postępy w kampanii, własne misje itp. Widzę niby odpowiednio brzmiące foldery, tyle że porozwalane po całym katalogu Data, a czy nie ma gdzieś na dysku systemowym jednego katalogu użytkownika, w którym to wszystko siedzi w kupie, jak w przypadku CloD-a i DCS-a? Chodzi mi o szybki backup właśnie na wypadek reinstalacji itp.
c) Czy istnieje w tym produkcie odpowiednik DCS-owych skryptów Cleanup i Repair, czy wszyscy jak coś się skwasi reinstalują od zera (mam wersję "standalone", więc Steam Integrity Check mnie nie obejmuje).