Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #330 dnia: Listopada 02, 2019, 09:42:00 »
Grześ chyba właśnie z tej publikacji korzysta. Jeśli chodzi o skiny to na KOTA i Combat tak. Na WOL nie. Ale jedna niedogodność. Tego skina będziesz widział Ty oraz ta osoba, która w swoim katalogu będzie miała go z tą samą nazwą co Ty. Inne osoby będą widziały defaultowego skina.

« Odpowiedź #331 dnia: Kwietnia 13, 2020, 22:21:43 »
Kupiłem Battle of Bodenplatte i nie mogę ustawić kamery "gun cam". Nie została ona jeszcze zaimplementowana w grze od czasu BoS? Jest jakiś sposób_na to?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2020, 22:24:44 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #332 dnia: Kwietnia 16, 2020, 21:59:36 »
Zmieniłem parę rzeczy i jest dużo lepiej.

1. w ustawieniach iła zmieniłem "landscape filter" na blurred i zaznaczyłem "sharpen".
2. antyaliasing dałem na off i w ustawieniach karty graficznej dałem antyaliasing "pod kontrolą aplikacji"
3. wyłączyłem poświatę cyfrową w ustawieniach kolorów i trochę podniosłem wartość gamma (na jaśniejszą).
Ustawienia graficzne mojego BOX'a:

Może się komuś przyda ... ;-)

Ramm.

Wygląda na to, jakby w tym poście miał być link albo foto, a nie ma... a przydałoby się. :P

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #333 dnia: Kwietnia 17, 2020, 10:58:24 »
Był ale link umarł.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #334 dnia: Maja 03, 2020, 20:10:46 »
Podepnę się. Zanabyłem na parówie BoS. Promocja była. Odpaliłem. Ładuje się długo, ale OK. Pooglądałem i podpiąłem joya. W trakcie gry. Zawiesiła się. Przy kolejnych uruchomieniach odprawa, start i pulpit. Wyczytałem, że urządzenie podpięte do USB może tak działać. Odpiąłem joya i co? Oczywiście uruchamia się. Zmiana portów USB też nic nie dała.  Joystick to Saitek Cyborg EVO Force. Parę lat leżał nie używany. Po podpięciu nie działają przyciski 2, 3, 4. We właściwościach windows wszystko jest OK oprócz fire. Jak nacisnę jakiś przycisk wywala właściwości.  Sprzęt to:
Asus B360M-S
Core i5 9400F 2,9 GHz
RAM 16GB
GeForce GT710
Za każdym razem po wywałce jak sprawdzam spójność plików jest napisane, że brak jednego pliku i się ściąga.
Ktoś coś? Chciałbym popykać jak już kupiłem. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Sprawdzałem joya na 1946 i Aces High i tam działa(oprócz ww przycisków).
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

« Odpowiedź #335 dnia: Maja 03, 2020, 21:09:35 »
Wyłącz sprzężenie zwrotne w opcjach sterowania i gra będzie działać. Problem z Cyborgiem Evo Force nie jest od lat rozwiązany. Twórcy gry zwalają winę na Microsoft i Saitek-Logitech. Ciekawe, że FFB działał dobrze w IL2-BOX pod Windowsem 7.

« Odpowiedź #336 dnia: Czerwca 17, 2020, 16:37:08 »
Podepnę się i ja. Po ostatnich zassaniach, odpalam BOS wersja Steam i dzieją się następujące rzeczy: gra pomimo ustawienia "joy", uruchamia się jako sterowanie "mysz". Po kilkukrotnym zabiegu zaznaczania "joy" wreszcie go łapie i jest ok, natomiast sam lot trwa ok 1 minuty !
Po wywaleniu mnie do strony głównej Steam- graj... i to samo za każdym razem.
 Sprawdziłem to samo w CLoD, wszystko działa bezproblemowo.
Intel Core i5  750
Gigabyte 7A89RG0EC
DDR3 16GB
GeForce GTX 780
Żadnych komunikatów nie wypluwa z siebie, sprzężenie zwrotne też wyłączyłem, bez rezultatu.
Ktoś, coś ?
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

« Odpowiedź #337 dnia: Czerwca 18, 2020, 09:39:49 »
Problem rozwiązany, przyczyną był Avast, zmieniłem antywirusa i problem znikł :)
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 01, 2020, 12:38:34 »
Witam! 😉Dziękuję za możliwość dołączenia do forum.

Czy możecie udzielić mi kilku wskazówek odnośnie gry, konfiguracji joysticka itp? Może jakieś poradniki dla początkujących? Kilka lat temu grałem w Ił-2, jednak była to typowa gra pod kampanię i jeszcze na padzie od Xboxa 360, teraz kupiłem Battle of Kuban, i chcę polatać coś bardziej konkretnie. Joy to Thrustmaster warthog, VR jest w planach, mam nadzieję, że bez niego na tę chwilę też da się w miarę ogarnąć grę? Jakie opcję grafiki najlepiej włączyć/wyłączyć? Specyfikacja komputera:

Intel Core i7 9700 3.0GHz (4.7GHz Boost) Octa Core
NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti 11GB
32GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200MHz DDR4

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam 😉

« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 01, 2020, 13:39:02 »
Jakie opcję grafiki najlepiej włączyć/wyłączyć?

Z takim kompem to możesz iść na maxa z ustawieniami. Będziesz się martwił o opcje grafiki jak kupisz VR.

« Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 14, 2020, 23:17:51 »
Il2 przestał mi się dziś ładować. Pasek idzie do końca, ściemnienie, wywala do Steam. Sprawdziłem spójność plików. Pobrał coś. Nie działa. Jakieś pomysły?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 14, 2020, 23:57:12 »
Zamiast sprawdzania spójności usunąć i na nowo zainstalować?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 15, 2020, 00:00:39 »
Dziwna rzecz, odczekałem chwilę i za trzecim razem weszło.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 15, 2020, 08:54:35 »
Ale to bajty i bity, to nie płyn, co poczekasz i spłynie na dół... Masz randomowy problem, który może wrócić. Albo wszyscy mamy, tylko u innych to wielka rzadkość. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.