Witam wszystkich, jestem nowicjuszem na tutejszym forum i potrzebuję informacji jak w tytule.
Moje doświadczenia w symulatorach zaczynają się razem z pierwszym IL2, obecnie miałem zamiar wgryźć się w temat DCS ale odpuściłem (temat dla purystów z osprzętem).
Obecnie siedzę (i planuję dalej) w IL2 Great Battles ale jeden temat mnie ciekawi i nie daje spokoju - mianowicie możliwość tworzenia swoich scenariuszy albo możliwość pozyskania, ściągnięcia misji, kampanii itp. które stworzyli inni gracze.
Granie single player na tym co oferują twórcy DCS i IL2 to jest porażka (w moim odczuciu) przy takich możliwościach jakie dają w/w tytuły.
Otwierałem edytor misji w IL2 ale wydaję się skomplikowany i bardzo rozbudowany. Niestety nie jestem osobą, która może sobie pozwolić na poświęcenie 20 albo 50h na budowanie jednej rozbudowanej misji/scenariusza oraz nie jestem tego typu graczem, którego jara start, dolatywanie pół godziny do celu i powrót tak samo za każdym razem. Jeśli ktokolwiek grał w Jane's WW II Fighters to tam właśnie były całkiem dobrze zbudowane misje - dość treściwie czasowo i jakościowo. Miło/lepiej też wspominam kampanię/karierę w pierwszym IL2. Dlatego poproszę Was o pomoc czy są jakieś możliwości urozmaicenia sobie rozgrywki w IL2 Great Battles bo gra ma potencjał niestety single player leży.
Pozdrawiam i dziękuję