Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 83227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #420 dnia: Maja 08, 2025, 09:27:51 »
Ja długo miałem na Win7 i było OK. Dopiero z rok temu się przesiadłem na nowszy system...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #421 dnia: Maja 08, 2025, 11:35:16 »
Odpowiadam sam sobie dla potomnych - gra instaluje się i działa poprawnie na Win 7 64 bit.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #422 dnia: Marca 16, 2026, 16:32:20 »
Witam wszystkich, jestem nowicjuszem na tutejszym forum i potrzebuję informacji jak w tytule.

Moje doświadczenia w symulatorach zaczynają się razem z pierwszym IL2, obecnie miałem zamiar wgryźć się w temat DCS ale odpuściłem (temat dla purystów z osprzętem).
Obecnie siedzę (i planuję dalej) w IL2 Great Battles ale jeden temat mnie ciekawi i nie daje spokoju - mianowicie możliwość tworzenia swoich scenariuszy albo możliwość pozyskania, ściągnięcia misji, kampanii itp. które stworzyli inni gracze.
Granie single player na tym co oferują twórcy DCS i IL2 to jest porażka (w moim odczuciu) przy takich możliwościach jakie dają w/w tytuły.
Otwierałem edytor misji w IL2 ale wydaję się skomplikowany i bardzo rozbudowany. Niestety nie jestem osobą, która może sobie pozwolić na poświęcenie 20 albo 50h na budowanie jednej rozbudowanej misji/scenariusza oraz nie jestem tego typu graczem, którego jara start, dolatywanie pół godziny do celu i powrót tak samo za każdym razem. Jeśli ktokolwiek grał w Jane's WW II Fighters to tam właśnie były całkiem dobrze zbudowane misje - dość treściwie czasowo i jakościowo. Miło/lepiej też wspominam kampanię/karierę w pierwszym IL2. Dlatego poproszę Was o pomoc czy są jakieś możliwości urozmaicenia sobie rozgrywki w IL2 Great Battles bo gra ma potencjał niestety single player leży.

Pozdrawiam i dziękuję
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2026, 18:29:06 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #423 dnia: Marca 16, 2026, 18:34:16 »
W IL-2 masz całkiem fajnie oskryptowane kampanie (już w pakietach lub osobno płatne, do kupienia przez ich stronę, są od jakiegoś czasu nawet voice packi, które dodają klimat). Jest też kampania z generowanymi zdarzeniami, bez szału (kariera w IL-2) ale może być. Możesz też pobawić się w kampanię PWCG, tu stary temat https://forum.il2sturmovik.com/forum/99-pat-wilson-campaign-generator/ oraz jak z niej korzystać, instrukcja: https://www.youtube.com/watch?v=BrXjp4zFMmo, chociaż to też nie jest jakieś "niewiadomo co". Plus jej, że jest całkiem spora różnorodność zadań, ale to też dalej taka generowana z automatu kampania, bez specjalnego wsadu historycznego.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #424 dnia: Marca 26, 2026, 15:59:25 »
Szybkie pytanie - można przenieść cały katalog Ila (operacja typu kopiuj-wklej) na inny dysk?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #425 dnia: Marca 26, 2026, 17:55:03 »
O ile pamiętam to tak.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #426 dnia: Marca 26, 2026, 18:03:34 »
Szybkie pytanie - można przenieść cały katalog Ila (operacja typu kopiuj-wklej) na inny dysk?

Ramm.

Znjomy tak robił i niby miał wszystko ok. Bez instalacji.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #427 dnia: Marca 26, 2026, 19:17:33 »
Potwierdzam, da się.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "