Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142372 razy)

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 26, 2013, 23:39:20 »
Model lotu woła o pomstę do nieba, samoloty latają jak na jakiejś gumie, mogę przymknąć oko na kokpity, które w BoS wyglądają jak ubogi krewny tych w Clodzie, ale FM... W Clodzie TF 4.O czuć masę samolotu, prędkość, tego nie można powiedzieć o BoS, mam nadzieję, że coś z tym zrobią, bo teraz samoloty w BoS to latające porażki.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 26, 2013, 23:53:28 »
Zauważyłem że jest możliwy powrót osobników maści "printscreen cheater" :D. Wciśnięcie prt scr powoduje freza na ułamek sekundy. Jestem już z tym simem w domu :). Iłkowym.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 27, 2013, 09:36:42 »
Model lotu woła o pomstę do nieba...

Nie przesadzaj, jaka porażka? Akurat FM wydaje się jedyną rzeczą najbardziej dopracowaną na tę chwilę. Ok, w CoD maszyny zachowują się nieco inaczej (ale to też prawie 1,5 roku wcześniej przed wydarzeniami w BoS!), bardzo cenię ten sim za sporą dozę realizmu, ale na pewno IL-2 BoS to żadna porażka. Masz wszystko to co być powinno, albo będzie za chwilę, a reszta zapewne wyjdzie w boju (bo tu są zawsze najlepsze testy) - teraz może tego nie być czuć bo każdy sobie lata widokowo jak w Cessnie. Jest nawet więcej niż w CoD'zie, tu twardnieją stery przy dużych prędkościach, a ostatnio jak w kłodę latałem nic takiego nie było.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 27, 2013, 11:43:35 »
... mogę przymknąć oko na kokpity, które w BoS wyglądają jak ubogi krewny tych w Clodzie, ale FM... W Clodzie TF 4.O czuć masę samolotu, prędkość, tego nie można powiedzieć o BoS, mam nadzieję, że coś z tym zrobią, bo teraz samoloty w BoS to latające porażki.

Co prawda nie latałem dawno w CoD'a, a też zwróciłem na to uwagę. Kokpity w CoD były inne, bardziej dopracowane - w BoS to jakby żywcem przerysowane z FB.
Aha i jeszcze jedna rzecz - celownik jest wyskalowany znowu na 200m - tak jak w pierwszym ile.

Nie przesadzaj, jaka porażka? Akurat FM wydaje się jedyną rzeczą najbardziej dopracowaną na tę chwilę. Ok, w CoD maszyny zachowują się nieco inaczej (ale to też prawie 1,5 roku wcześniej przed wydarzeniami w BoS!), bardzo cenię ten sim za sporą dozę realizmu, ale na pewno IL-2 BoS to żadna porażka. Masz wszystko to co być powinno, albo będzie za chwilę, a reszta zapewne wyjdzie w boju (bo tu są zawsze najlepsze testy) - teraz może tego nie być czuć bo każdy sobie lata widokowo jak w Cessnie. Jest nawet więcej niż w CoD'zie, tu twardnieją stery przy dużych prędkościach, a ostatnio jak w kłodę latałem nic takiego nie było.

Coś w tym jest Yoyek ... odpalam grę pierwszy raz w życiu, wsiadam do łagg'a, wciskam E i startuję. Bez problemu, bez urywania skrzydeł czy przewrotki. To samo z lądowaniem - perfekt, bez kangura.
Nie jestem pilotem, tylko graczem, ale wątpię abym w pierwszym podjeściu wystarował P-51 z DCS'a. W CoD'ie było inaczej - trochę musiałem się namęczyć, aby pierwszy raz poderwac mietka do góry.
Green ma trochę racji - za bardzo to wszystko przypomina FB, tyle że w innej kufajce ...

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 27, 2013, 12:01:16 »
Deweloperzy od początku procesu produkcji zaznaczali, że kokpity będą czymś pomiędzy tymi z RoF, a tymi z CoD, więc nie wiem skąd takie zdziwienie.
Co do FM to ocenię jak polatam, mam nadzieję, że już w przyszłym miesiącu.
W CoD bodajże musisz tylko ustawić iskrowniki oraz zawór paliwa, włączasz silnik, chwilę odczekujesz i lecisz. W BoS silnika nie rozgrzewasz, bo to jest chyba ustawione standardowo jak w RoF.
Porównywanie "wrażeń" z BoS do P-51 z DCS to gruba przesada - to tak jakby porównywać AFM z FC3 do FM A-10C, czy BS'a.

Ogólnie to YoYo ma rację żeby trochę poczekać z narzekaniem - myślę, że dobrą granicą będzie tak 90% skończonej gry, a nie 32% ;-)   

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 27, 2013, 12:15:26 »
@Ramm bo jesteś taki dobry!

Pamiętajmy, że to gra symulacyjna, a nie symulator samolotu 1:1. Zawsze (niestety) muszą być pewne uproszczenia. CoD byłby ideałem jakby działała jak BoS od samego początku. Na pewno powinni podpatrzeć tutaj niektóre pomysły od T.Fusion, np. też co mi się bardzo podoba to refleksy na błyszczących powierzchniach w obecnym CoD widziane z daleka. Tego nie było w żadnym simie, a to w bojowym dość ważny element. Zarówno LaGG jak i Bf są zrobione tak na moje na 70% więc na pewno to nie produkt finalny.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 27, 2013, 22:36:23 »
A tak na marginesie (zrobię mały OT), już w najbliższy piątek w kinach:

http://multikino.pl/pl/filmy/stalingrad/ ( i temat u nas: http://il2forum.pl/index.php/topic,15089.0.html ) .

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 29, 2013, 17:58:01 »
Srebrni niech się szykują, 6 grudnia będą już latać
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

_michal

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 29, 2013, 18:07:41 »

Tupu tup, przytupuję z niecierpliwości.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 29, 2013, 18:17:55 »

Będzie za tydzień też ammo, targetem będą AI'ki no i przerzucą się na weekendy, a czasy dostępy będą wydłużać: http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?p=59046 .
Mnie tylko martwi jedno. Jakoś nie widzę, że działają nad poprawą, a bardziej nad nową zawartością. Powinni doszlifować Bf'a i LaGGa teraz jak kryształy, to skończone, ok, dodajemy guny. Guny zrobione dobra dodajemy misje itp. A tak będzie jak Poldas. Z zewnątrz z dala piękny ;) , a z pod karoserii rdzennie, dość rdzennie..., a do połatania bardzo dużo i wciąż te nowe kolejne dziury.

Tylko ja wcale tego tak nie rozumiem. Jest napisane "kolejna sesja będzie 6 XII... i oczywiście posiadacze wersji standard dołączą już do wczesnego dostępu wkrótce". Ale nie jest tutaj napisane , że właśnie tego 6.12. Oczywiście, obym się mylił ; ).
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2013, 15:26:32 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 03, 2013, 19:51:52 »
   Może ktoś wie co jest grane, przy próbie wejścia do gry wywala błąd 10005.Czyli trzeba zaktualizować wersję.
 Robię co każą czyli klikam update gdzie trzeba dostaję komunikat że jest ok.Odpalam i znowu w koło Macieju, zaczyna mi to działać na nerwy.
   W zeszłym tygodniu nie polatałem wcale bo jak miałem czas to Ruskie wyłączyli serwer, dzisiaj znowu jakieś szopki.

EDIT:
  Ok już wiem o co chodzi.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2013, 21:53:30 wysłana przez Leon »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 06, 2013, 11:24:57 »
Jak powstawał trailer: http://vimeo.com/78565646# .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 06, 2013, 11:25:54 »
Early access will open at 00:00 Moscow time.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 06, 2013, 11:59:31 »
Buuuu, muszę jeszcze poczekać z tydzień lub dwa żeby sobie polatać (standard founder), ale mówi się trudno, przynajmniej będzie mniej błędów ;-)

« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 07, 2013, 00:22:18 »
Wszystko pewnie zweryfikuje multiplayer, jednakowoż z pewną dozą nieśmiałości można stwierdzić, że stalinskoje sokoły będą mieli trudną drogę do odznaczeń niepośmiertnych.