Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142580 razy)

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 09, 2013, 12:54:31 »
Generalnie chciałem się dowiedzieć czy jak masz wytrymowany samolot ciężki na dupę to może tak ma być że ta oscylacja jest większa.

Oscylacja,hmm... to chyba nie będzie dobre słowo, trym "odciąża" stery poprzez zmianę sił występujących na powierzchni sterowej ( nie nośnej ). Jeżeli dążyłbyś  do zachowania powiedzmy lotu poziomego przy trymie +25% na ogon, to musisz przyłożyć stałą siłę by przeciwstawić się tendencji do podnoszenia nosa nad horyzont. Tak jak jest w Clodzie jest całkiem fajnie, bo nawet jest smaczek, że trym działa z lekkim opóźnieniem :)
O oscylacji moglibyśmy mówić, gdybyś odepchnął nos do poziomego, Ty puściłeś ster, samolot znowu w góre, i tak w kółko. 
Ogólnie w Clodzie większość elementów odnośnie Fm jest fajnie odwzorowana, jak zrobią promocję na P51 w DCS to kupię i przetestuję. Na obecną chwilę, to Clod jest naprawdę dobry i realistyczny, podobnie uważają piloci z reala z którymi gram. Jak tylko wspomniałeś ciągłe bujanie się przez kanał jest nudne ;p.
Nie do końca chyba łapię jak odpowiedzieć na Twoje pytanie ;/ .

Rutkov, bo wasza doktryna jest oparta na starym materiale :) !!!

Jeżeli ktoś próbuje używać Łagg`a do T&B to znaczy, że jest masochistą. Na wirtualnych frontach opartych o misje coop nie można było tak dobitnie tego wykorzystać, ale w obecnych serwerach "wojennych" na IL-2 1946 Iszaki, Yaki robią zadymę, a Łagg wchodzi i "sprząta".

Kiedyś pamiętam rozmawiałem na ten temat z Rammem przy okazji zmagań na ADW na czacie.
1vs1 na tym samym paliwie to i w starym iłku Łagiewnik nie ma szans z Messerami.
W 1vs1 przy zbliżonym poziomie energii i tankowania:
E4 , E4B kładzie Łagga s4
F-4 zjada wszystkie po kolei
G-2 to samo
G-6 będzie mieć lekki problem z serią 35/66 przy kumatym pilocie
G6AS i "lepsze" to tylko czyste szkolne przykłady do nauki B&Z, walki w pionie oraz defensywy poprzez nożyce w poziomie na dużej i małej prędkości oraz nożyce w pionie ;p

Tak samo jest i w BoSie.

plus odnośnie warunków "frontowych"
Dodaj mix Yak + Łagg + Ła + Gwiazda Śmierci IŁ-2.
Przeciwko temu co pójdzie ?

Latający cel Ju87 lub niepełnosprytny Hs + Bf i FW, które muszą trzymać przewagę energii ?

Moim zdaniem cudów nie będzie.
3 tys i mniej rządzą czerwoni, 3 tys i więcej rządzą niebiescy.
Red team musi stawiać na ataki szturmowe, blue trzymają się tylko horyzontalnych bombardowań. Ot wsio...

Benek

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 09, 2013, 13:32:06 »
W zasadzie to mi odpowiedziałeś, chciałem się dowiedzieć czy da radę tak ustawić trymy zeby samolot bujał się tak jak w BOS po puszczeniu drążka przy zahamowaniu ruchu spowodowanego ustawieniem trymerów. "Na moje" powinno być tak że nieważne jak mocno wytrymujesz (do góry czy na dół nieważne) to musi się dać drążkiem zatrzymać ruch samolotu spowodowany przez to wytrymowanie bez bujnięcia w drugą stronę tak jest w Clodzie a nie jest w BOS.

BTW temat na 777 chyba skillowali :)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 09, 2013, 17:28:06 »
jak zrobią promocję na P51 w DCS to kupię i przetestuję. Na obecną chwilę, to Clod jest naprawdę dobry i realistyczny, podobnie uważają piloci z reala z którymi gram.

Było tych promocji i było, ale idą Święta i trzymam Cię za słowo, polatasz, to może skończysz tę abominację wychwalać pod niebiosa. Poważnie, Panowie, darujcie sobie tegu typu uwagi, bo to już zakrawa na absurd. Porówbujecie w 35% zrobioną alfę, gdzie są 2 niedokończone samoloty i mikro mapa, do skończonej (i porzuconej) bety. To co najmniej nierzetelne. W dodatku w tym porównaniu CloD wychodzi na cudowny symulator i ktoś przez te Wasze wywody sobie pomyśli, że to solidny produkt i warto kupić, a potem będzie sobie pluć w brodę, że można było za te kasę mieć paczkę szlugów i nalewatora.

Jak już chcecie porównywać to porównujcie do 1946 - na jedno wyjdzie i wasze argumenty też znajdą potwierdzenie, a przynajmniej skończy się ten cały hipsterski CloD Revival Movement.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 09, 2013, 17:56:15 »
Hipsterskie to będzie latanie ŁaGGiem :D w BOS. Clod + patch TF 4.0 jest zajebisty i chyba można go kupic za 10 PLN do tego za 19,99 PLN  w Biedronie można dokupić Il2 Complete. Za dwie góra trzy paczki fajek można sobie teraz porównać. Dodam że wieczorową porą w weekend, nawet w czasie testów BOS, było online w Clodzie ze 60 osób na jednym serverze. Osobiście polecam kłodę jeśli ktoś chce się sprawdzić online myślę że nie będzie zawiedziony. Oczywiście ze wspomnianym patchem i za przysłowiową "dyszkie". Zobaczymy jak BOS pociągnie jakąś ambitniejszą mapę z dużą ilością obiektów i graczy.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 09, 2013, 18:36:59 »
Ta i właśnie o to mi chodzi. Zapomniałeś dodać, że te 60 osoób, to jest na całym jednym serwerze i jak się ktoś nie dopcha, to nie polata, a jak nawet dopcha, to jeszcze nie oznacza dobrych pingów i w ogóle możliwości sensownej gry. Jeśli dorzuć jeszcze do tego, że patchem TF 4.0 zachwyca się taka sama liczba osób, jaka uważa go za efekt placebo, a są i skrajne przypadki jak mój, gdzie CloD w ogóle się nawet opdalić nie chce tylko instaluje VBA w nieskończoność. Sorry, ale po prostu jestem przeciwny takiej retoryce, CloD jest, był i pozostanie gniotem i cokolwiek Team Fusion by nie robiło, nie uda im się tego naprawić, bo nie mają dostępu do kodu. Jak kupiłem Kłodę, to właśnie wszyscy tak samo pierdzielili, że Panie, za dychę, to Pan nie pożałujesz. Ostatni raz jak w to grałem, to już prawie nie było stutteringu (czyli że był, ale Ci co zapłacili pełną cenę musieli sobie jakoś kompensować), kolory byłyz milion razy poprawiane i wciąż wyglądały jakby się kot porzygał (a są jeszcze tacy, co będą naukowo udowadniać ponad wszelką wątpliwość, że CloD ma najbardziej relistyczne kolory ever), a FMy poprawione i bugów to Panie prawie ni ma. Nie wiem, co TF zmieniło w ostatniej wersji, ale AI to wciąż pijane UFO, a reklamowanie tego tytułu całym jednym serwerem gdzie są jacyś ludzie i zapał z jakim się to odbywa każe mi się zastanawiać, czy czasem nie mam do czynienia z pracownikami Biedry.

« Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 09, 2013, 18:44:21 »
W dodatku w tym porównaniu CloD wychodzi na cudowny symulator i ktoś przez te Wasze wywody sobie pomyśli, że to solidny produkt i warto kupić, a potem będzie sobie pluć w brodę, że można było za te kasę mieć paczkę szlugów i nalewatora.
Jak dla mnie Clod+TF4 jest wart nawet ceny, którą miał w momencie debiutu, mam nadzieję, że o BoSie też to kiedyś powiem...
Z tym, że latam online, myśliwsko i mam kartę nvidi, z radeonami podobno zdarzają się jakieś problemy.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 09, 2013, 18:59:39 »
W Biedronie to akurat widziałem Ił21946 Complete (czy jak to się teraz nazywa) a nie Cloda więc sobie odpuść te złośliwości.  To że Ty nie możesz sobie polatać, nie oznacza że nie ma ludzi którym to płynnie działa i się dobrze bawią online.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 09, 2013, 20:04:53 »
To w co takim razie marudna wyrocznio polecasz pograć wieczorem z tematyki simów - II w. światowa???  ;D ;D

Chodzi mi o on-line, bo offline to nie symulacja...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:01:33 »
Silent Hunter 3 z modem Grey Wolves, albo Arma 2 Invasion '44 8)

Dobra, nie róbmy już offtopa, jedyne co próbuję powiedzieć, to że mimo, że Wam dobrze się CloD sprawuje, to nie musi byc reguła dla wszystkich, więc jeśli Wy już rekomendujecie, to pozwólcie, że ja będę tym kolesiem, który przyklei wielką czerwoną nalepę z napisem "Achtung! Na własne ryzyko."

W sumie to najlepszym rzetelnym porównaniem byłoby zestawienie FMów z BoSa z tym DCS P-51D, albo nawet z jakimiś maszynami od A2A. W końcu jeśli mamy się trzymać w ramach swiata symulacji, to powinno się porównywać do najwyższej półki.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 09, 2013, 23:01:45 »
mmaruda, mi nie chodzi o wierny do niemożliwości FM tylko o odczucia z lotu i prowadzenia maszyny. Nie twierdzę, że Clod jest genialny, ale uważam, że po patchu 4.0 całkiem grywalny. Co by w tym DCSie nie było to ciągła młócka na samym P51 też jakoś do mnie nie przemawia...
HL pusty, w starego iłka gram tylko duele dla treningu, a i z tym ciężko bo niewielu chętnych. Serwery starego iłka świecą pustkami ;p Od łor tandera mnie odrzuca plastykowy FM, poza tym FRB zdycha i nic nie jest w stanie tego zmienić przy obecnym układzie ( większość FRB z WT przeszła na alfę BoSa ).
Dlatego min. zabieram głos na forum BoSa.

Bo de facto dobrej rozrywki online niewiele uświadczysz.

Co więcej żeby sobie pograć musiałem walczyć kilka dni z systemem, testować ustawienia, kombinować, ale w końcu mi się udało i też co jakiś czas pójdzie zwiecha, a dla większej płynności detale zjechane są do optymalnych dla rozgrywki online.
Udało mi się tylko dlatego, że chcę, ( a jak ktoś "chce" to "może"-kwestia poniesienia "kosztu uzyskania"), a nie "marudzę" bo mi się od razu nie udało..., a Tobie się nie chce, zostawiłeś to w diabły i krytykujesz ludzi i grę w którą tak naprawdę nie miałeś okazji pograć...

Porównujesz do pracowników Biedronki...hmm... Nie obrażę się, chociaż miało to przecież zabrzmieć prześmiewczo, zapytam z innej beczki,  uważasz, że oni robią to bo "chcą", czy próbują za marne stawki wyżywić rodzinę i nie dają się wyrzucić z pracy...?

Trochę się zagalopowałeś kolego...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 10, 2013, 03:21:37 »
O pracownikach Biedry była mowa, bo wcześniej wspomniano ten sklep i nie byłem to ja. Jedyne co powiedziałem, to że ktoś reklamuje, jakby tam pracował. Implikacje, że to niby cokolwiek poniżającego, to już, Blakhart, Twoja działka, skoro w ogóle rozważasz obrazę. Młody widać jesteś, jeśli rozważasz pracę w Biedronce, za coś poniżającego - są gorsze, ale żadnej Ci nie życzę. Są urzędnicy państwowi, na których wiesza się psy, bo media szczują, a którzy w weekendy dorabiają w marketach i obawiam się, że nie chodzi o wyżywienie rodziny, ale raczej o utrzymanie samego siebie, o zakładaniu rodziny w ogóle nie marząc.

« Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 10, 2013, 07:53:55 »
O pracownikach Biedry była mowa, bo wcześniej wspomniano ten sklep i nie byłem to ja. Jedyne co powiedziałem, to że ktoś reklamuje, jakby tam pracował.
Wydało się...  :x
A mówiłem, nie tak nachalnie reklamować towar, bo w końcu ktoś się kapnie, że jedziemy na prowizji.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 10, 2013, 10:06:59 »
Jedyne co powiedziałem, to że ktoś reklamuje, jakby tam pracował

A co ma "Biedra" do Clod`a ?

Implikacje, że to niby cokolwiek poniżającego, to już, Blakhart, Twoja działka, skoro w ogóle rozważasz obrazę.

Czysta demagogia :) Nie ma to jak próbować przypisać własny błąd komuś innemu, dojrzałe, wręcz "dorosłe".

Młody widać jesteś, jeśli rozważasz pracę w Biedronce, za coś poniżającego - są gorsze, ale żadnej Ci nie życzę.

Napisałem jasno i wyraźnie :
uważasz, że oni robią to bo "chcą", czy próbują za marne stawki wyżywić rodzinę i nie dają się wyrzucić z pracy...?

Więc sugerowanie, że to Ja uważam pracę w tym czy innym markecie za poniżające jest wynikiem braku czytania ze zrozumieniem bądź chęcią przeczytania tego co chce się "odebrać".

Widzisz, czepiłeś się innych, popełniłeś gafę, próbujesz ją zrzucić na mnie, a teraz jeszcze celujesz w moją osobę ?
Jeżeli chcesz wypominać mi coś personalnie, nie wiem z resztą z jakiej racji zrób to na priv, bo widzę, że zamiast schylić głowę i powiedzieć głupie "sorry, nie to miałem na myśli, źle wyszło" ciągniesz wątek byle tylko nie przyznać komuś racji.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 10, 2013, 10:26:50 »
@Blakhart

Znowu szukasz dymu i czepiasz się półsłówek doprowadzając tym samym do pyskówek. Ostatnio sam dawałeś podobne popisy na forum. Nie masz ochoty rozmawiać o BoS tylko bronić pracowników Biedronki to rób to gdzieś indziej ale nie tutaj, nie w tym temacie. Widać urlop niczego Cię nie nauczył.

Ma ktoś jeszcze ochotę na robienie dymu?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 10, 2013, 16:22:53 »
Porówbujecie w 35% zrobioną alfę, gdzie są 2 niedokończone samoloty i mikro mapa, do skończonej (i porzuconej) bety.

W świecie symulacji z II ws to raczej porównują dobrze. Bo można do FB (tak jak ja) bo ta gra jest znana, albo do CoD'a. Cliffs był niewypałem - zgoda, ale coś nowego wniósł do tego małego świata symulacji. Zawsze powtarzałem, że ekipa bioraca się za grę symualcyjną z okresu lotnictwa powinna brać to co najlepsze z poprzedniej gry, poprawiać to co było zjeb##e i dodawac nowe smaczki korzystając z dobrodziejstw nowszego sprzętu pc. Dlaczego RoF na początku był taki sobie, skoro wśród twórców byli ludzie zwiazani z Olegiem i FB ?
Tak samo jest teraz. CoD jaki był taki był  - ale oferował zupełnie nowe podejście do paru rzeczy. Szczególnie do odwzorowania modelu lotu i np CEM.
Chcesz mi powiedzieć, że ludzie z teamu BoS'a nie grali w Cliffs ? Niektórzy z nich mają nieliche doświadczenie w te klocki. Nie wiedzą na co ludzie zwrócą szczególną uwagę ? Przecież rozmawiamy o symulacji samolotu, a nie pociągu, do ku##y nędzy ...  Trawa ma ludzi interesować, model drzew czy ził 'a ?? Nie, zwrócą uwagę na model lotu, modele zniszczeń.
Ta gra mogłaby być skończona w 10% - ale model lotu powinen być gotowy w 100%. Dlaczego ? Bo to jest podstawa gry. I punkt wyjściowy do dalszych prac.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "