Pokrótce to by wyglądało tak:
- presety to jak dla mnie kompletna porażka, nie wiem skąd w ogóle ten pomysł - wcześniej mogłem spokojnie grać prawie na max (z SSAO na low), a obecnie pozostaje mi tylko "high", bo na Stalingradem mam 25-30 fps;
- Stalingrad nie spowodował u mnie opadu szczęki, dosyć biednie to na razie wygląda;
- obie wersje mapy działają mniej więcej tak samo;
- na "starej" mapie widziałem fajny bug - płotki pojawiają się z opóźnieniem, bez względu na presety;
- nasz pilot w końcu przetarł sobie google z paprochów 

Eee, nic nie przetarł, dalej jest ten szmerek na goglach co był poprzednio - pewnie zależy to na jakim się lata ustawieniu.
Kopara nie opada, bo niby czemu ma, ot ruina i tyle

. Ale za to mnie tu denerwuje, że tam na dole to nic się nie dzieje, brak armii, broniących czy atakujących, ale spokojnie, wskaźnik ukończenia wzrósł do 38%. Z tym, że żołnierzy i tak tu nie będzie.
Też ustawienia dałem na High i chyba to jest tak jak było, w płynności nie widzę zmian do mapki z Lupino. Natomiast na pewno muszą wprowadzić zoomowanie osobno do mapy, teraz tu nie ma sensu latać z mapą, bo wszystko mi się na niej zlewa. Te presety to chyba tylko na razie, chcą pozbierać dane o fpsach itp. na danych poziomach.
Tu można podejrzeć Sztukasa -
http://www.youtube.com/watch?v=71zuTQSx4V0#t=0 , wydaje się, że będzie za tydzień?