Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 153116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 29, 2013, 23:16:55 »
Zauważyli, zauważyli. Ciekawe czy założenie/zdjęcie coś daje. Np. te szybę pancerna? Dalej widzę screeny z walniętym celownikiem. A płyta pancerna nad głową? Daje nam to większe prawdopodobieństwo na przeżycie + większą wagę płatowca?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 30, 2013, 08:59:44 »
Zauważyli, zauważyli. Ciekawe czy założenie/zdjęcie coś daje. Np. te szybę pancerna? Dalej widzę screeny z walniętym celownikiem. A płyta pancerna nad głową? Daje nam to większe prawdopodobieństwo na przeżycie + większą wagę płatowca?

Co do podów - po założeniu F4 staje się wyraźnie bardziej "ospały"  w skręcaniu i wznoszeniu. Być może jest to tylko odczucie, bo latam w BoS'a sporadycznie teraz.
Wiatrochron i kulochwyt - czy działają ? Nie wiem, jak dotąd nie dopuściłem żadnego łagga do pozycji strzeleckiej, więc się nie wypowiem.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 30, 2013, 13:38:49 »
Jak dla mnie pody są nieco za słabe. Załadowalem te najcięższe, piore do czołgów z góry i nic. Ja rozumiem, że pancerze, ale pokrywy silnika to nie to samo płyty z przodu - jakieś tam uszkodzenia powinny się pojawić. Za to efekt wizualny jest co najmniej satysfakcjonujący.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 31, 2013, 13:28:34 »
Rzeczywiście F-4  z podami jest ospały, trudniej zdobyć przewagę w energy fly nad Łagiem.
Przy małych prędkościach samolot robi się jak cegła, latanie z klapami na combat też mniej skuteczne.
Co do skuteczności Podów, ciężko stwierdzić, skoro nie wiemy jakimi pociskami strzelamy, być może doczekamy się podobnie jak w kłodzie odpowiedniego dobierania pocisków.
Z ciężarówkami nie ma problemu płoną jak znicze, a czołgi ani dymku tylko rykoszety.
Za to animacja 250’ki rzuconej w śnieg plus piękna eksplozja – szacun. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 05, 2014, 20:59:49 »
Nowy screenik z La-5.

Tak na marginesie, mogłoby się zadziać coś nowego, bo w sumie przez ten cały wolny okres odpaliłem BoS ze 2 razy...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 05, 2014, 21:34:36 »
W tym wątku trochę informacji jest, inna sprawa, czy można im wierzyć - http://forum.il2sturmovik.com/topic/3520-multiplayer-news/
Nie wiem jak oni sobie wyobrażają multi z Laggiem bez działającego tryma, ale najwyraźniej trzeba będzie na niego (trym) poczekać do lutego.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 05, 2014, 22:33:31 »
I-16? Pewnie ten co go widać w RoF stojącego już za hangarem ; ) .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 10, 2014, 11:14:54 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 17, 2014, 21:49:45 »
Można robić update całe 297Mb.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 17, 2014, 22:51:34 »
Pokrótce to by wyglądało tak:
- presety to jak dla mnie kompletna porażka, nie wiem skąd w ogóle ten pomysł - wcześniej mogłem spokojnie grać prawie na max (z SSAO na low), a obecnie pozostaje mi tylko "high", bo na Stalingradem mam 25-30 fps;
- Stalingrad nie spowodował u mnie opadu szczęki, dosyć biednie to na razie wygląda;
- obie wersje mapy działają mniej więcej tak samo;
- na "starej" mapie widziałem fajny bug - płotki pojawiają się z opóźnieniem, bez względu na presety;
- nasz pilot w końcu przetarł sobie google z paprochów ;-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 18, 2014, 00:24:25 »
Pokrótce to by wyglądało tak:
- presety to jak dla mnie kompletna porażka, nie wiem skąd w ogóle ten pomysł - wcześniej mogłem spokojnie grać prawie na max (z SSAO na low), a obecnie pozostaje mi tylko "high", bo na Stalingradem mam 25-30 fps;
- Stalingrad nie spowodował u mnie opadu szczęki, dosyć biednie to na razie wygląda;
- obie wersje mapy działają mniej więcej tak samo;
- na "starej" mapie widziałem fajny bug - płotki pojawiają się z opóźnieniem, bez względu na presety;
- nasz pilot w końcu przetarł sobie google z paprochów ;-)

Eee, nic nie przetarł, dalej jest ten szmerek na goglach co był poprzednio - pewnie zależy to na jakim się lata ustawieniu.
Kopara nie opada, bo niby czemu ma, ot ruina i tyle ;). Ale za to mnie tu denerwuje, że tam na dole to nic się nie dzieje, brak armii, broniących czy atakujących, ale spokojnie, wskaźnik ukończenia wzrósł do 38%. Z tym, że żołnierzy i tak tu nie będzie.
Też ustawienia dałem na High i chyba to jest tak jak było, w płynności nie widzę zmian do mapki z Lupino. Natomiast na pewno muszą wprowadzić zoomowanie osobno do mapy, teraz tu nie ma sensu latać z mapą, bo wszystko mi się na niej zlewa. Te presety to chyba tylko na razie, chcą pozbierać dane o fpsach itp. na danych poziomach.

Tu można podejrzeć Sztukasa - http://www.youtube.com/watch?v=71zuTQSx4V0#t=0 , wydaje się, że będzie za tydzień?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 18, 2014, 10:38:36 »
No popatrz, a mnie się wydawało, że ktoś mu już pożyczył jakąś szmatkę ;-)
Nie chodzi mi o to, że to są ruiny, ale że (tak jak zauważyłeś) strasznie to (na razie) sterylnie wygląda, a biorąc pod uwagę RoF nie spodziewam się raczej fajerwerków.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 18, 2014, 12:12:49 »
Ja przede wszystkim się boję, że ta mapka się bardzo szybko ludziom znudzi. Przydałoby się więcej teatrów działań na premierę, albo choć mapkę jesienną.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 18, 2014, 17:07:27 »
Witam.
Albo mi się wydaję, ale maszyny chyba trochę mniej buja. Poza tym ustawiłem na próbę grafę na ultra i poza szarpaniem na początku po chwili było w miarę ok. Poszarpuję nad Stalingradem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 18, 2014, 19:20:34 »
Nie, raczej FM nie dotykali, buja jak dawniej. Sprawdziłem to Ultra. Chodzi bez zmrużenia oka na te 50 klatek, ale faktycznie, przy załadowaniu tak jakby się coś doczytywało. Trzeba się wpierw rozejrzeć na lewo i w prawo i wszystko doczytało, coś jak kiedyś było w DCS. Jak dla mnie to wszystko wygląda tak samo jak na High, może lepsze cienie i chyba pole widzenia więcej ogarnia. Polatałem sobie godzinkę badając całą mapkę, o mało nie zasnąłem przy kompie. : )

www.yoyosims.pl