Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142529 razy)

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #645 dnia: Września 01, 2014, 11:29:20 »
Mietek chyba zmieniał kąt natarcia całego statecznika przy trymowaniu, więc możliwe, że to normalne.
Jest jakiś patent na wszechogarniającą biel? W końcu polatałem parę godzin, ale niewiele w tym czasie widziałem...

« Odpowiedź #646 dnia: Września 01, 2014, 12:07:24 »
Sprawdziłem, niestety nie urywa podwozia nawet przy 650, tak więc mój podstawowy manewr obronny z przeciwnikiem na ogonie, znany z "Path of hate", odpada :(

« Odpowiedź #647 dnia: Września 01, 2014, 12:53:43 »
Jest aktualizacja. Nie wiem czy były wcześniej, ale pojawiły się teraz trzy misje w missions. Wcześniej była tylko jedna.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #648 dnia: Września 01, 2014, 13:43:08 »
To jakaś nowa aktualizacja po piątkowej.
Chyba coś znowu namieszali w FM, przynajmniej dla La-5 (tylko jego na razie przetestowałem krótko). Jest teraz b. trudny w pilotowaniu, b. niestabilny w zakrętach.

« Odpowiedź #649 dnia: Września 01, 2014, 14:16:47 »
Te trzy misje są dostępne już od piątku.

« Odpowiedź #650 dnia: Września 01, 2014, 14:26:53 »
Hm... wydawało mi się, że w piątek ich nie było. A z innej beczki. Pe-2 ustawione jako AI, Veteran to kamikadze :D. Wystarczy je gonić i robią glebę.
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2014, 21:01:39 wysłana przez Leon »
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #651 dnia: Września 02, 2014, 22:22:36 »
Był opisywany tu lot maszyną bez skrzydeł, znany z Kłody, a dziś co czytam w User Guide do starego ił-a ale w nowej wersji 4.13 od TD - w paragrafie "Other fixes & tweaks" jest o fiksie błędu w FM, który umożliwiał normalne latanie maszynie bez skrzydeł. To rzeczywiście jakaś Iłkowa tradycja!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #652 dnia: Września 03, 2014, 14:04:36 »
Jeśli La5 ma latać gorzej niż Jak 1, to ciekaw jestem czy ktoś będzie chciał go kupić. Z tego co pamiętam to w starym 1946 ta maszyna była lepsza od Jaka a tu gorzej skręca w poziomie, z prędkością nie porównywałem i wznoszeniem ale chyba jest podobnie. WEP działa tylko na pierwszym biegu turbosprężarki - tak było w realu? Generalnie ten samolot podobnie jak LaGG3 nie ma żadnych szans z każdym innym myśliwcem niemieckim w tej grze (w dotychczasowej wersji gry).

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #653 dnia: Września 03, 2014, 14:28:36 »
To znaczy, że teraz jest dobrze. La nie były zwrotniejsze od Jaków. W żadnej wersji. Zaznaczam jednocześnie, że zwrotność nie jest jedynym wyznacznikiem taktyczno-technicznym, decydującym o przydatności do walki.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #654 dnia: Września 04, 2014, 02:33:43 »
Redspider ma oczywiście rację, jeśli to ma być symulator to tak właśnie powinno być. Poza Czajką, niewiele samolotów OstFrontu mogłoby się mierzyć z Jakami w niskoenergetycznej walce manewrowej, włącznie z mocno przereklamowanym w tej materii Iszakiem- mimo, że drewniano-sklejkowy Jak był o jakieś pół tony cięższy od całkowicie metalowego Bf-109E. Porównywalny wagowo Bf-109F był z pewnością najlepszym i najzwrotniejszym Meserem, ale i on nie mógł kręcić się w kółko z Jakami. Późniejsze i coraz bardziej obciążające powierzchnię nośną Mesery nie miały już w tej kategorii w ogóle szans mimo coraz potężniejszych silników. Walki kołowe z Jakami, szczególnie wobec częstej a z czasem typowej przewagi liczebnej Jaków, były bardzo niemądre i kończyły się smutno dla Luftgangsterów wpadających spod jednej lufy pod drugą- różnice w wyszkoleniu, taktyce i mocy silnika nie miały wtedy żadnego znaczenia, zresztą Niemcy o tym doskonale wiedzieli i starali się nie wdawać w bezsensowne walki manewrowe na granicy przeciągnięcia.
Co do Łagg-5, to dopóki nie otrzymał normalnej nowoczesnej instalacji paliwowej, był samolotem pod każdym względem bardzo przeciętnym (poza uzbrojeniem, bo 2x20mm to już nie są żarty). Ale jak Ła-5 były dwa albo trzy a Mietek jeden, to co z tego że były przeciętne?
Setny raz powtórzę- Nowotny omal się nie utopił dzięki muzealnej Czajce, której motor mógłby w jego samolocie służyć za napęd do wciągania podwozia. Ale Czajki były trzy, a Nowotny się zagapił. Tak wygląda proza wojny, a nie rycerskie 1:1 w gierkach typu War Thunder.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #655 dnia: Września 04, 2014, 21:13:56 »
Po dzisiejszym updacie chyba poprawili zbieżność niemieckiego uzbrojenia

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #656 dnia: Września 05, 2014, 12:23:49 »
Po dzisiejszym updacie chyba poprawili zbieżność niemieckiego uzbrojenia

Zbieżności nie ma co poprawiać, bo nadal jest zablokowana i ustawiona na 500m.
Rozrzutu nie dotykali - nadal jest tak samo.
Z tego co udało mi się dopatrzeć to dodali jakieś smugacze, czyli bajer graficzny.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #657 dnia: Września 05, 2014, 12:56:30 »
Mówiąc zbieżność chodziło mi o rozrzut pocisków. Moim zdaniem w mietkach jest dużo lepiej. Jeśli chodzi o Fw190 to faktycznie pociski z działek latają jak chcą.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #658 dnia: Września 12, 2014, 21:26:00 »
Do tej pory nie ma piątkowego updejtu. Coś zwolnili chłopaki na ostatniej prostej. Raczej nie sądzę, że do premiery dojdzie 30.09, jeszcze nawet tego nie ma w żadnym sklepie jako pre order.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #659 dnia: Września 12, 2014, 21:29:32 »
We'll try to release new update today but I can't promise we'll publish the developer diaries.

Is September release still on target?
Yes.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/10544-friday/page-2#entry161539