Autor Wątek: F-4 Phantom  (Przeczytany 9430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: F-4 Phantom
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 09, 2015, 12:50:26 »
Dobra mam, NWS jest pod wajchą między nogami. Można go ustawić na przycisku z zewnętrznego ACM.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 15, 2015, 07:31:43 »
Phantom dostał nową łatkę (a w zasadzie cały installer, link jest na Forum MV Support dla F-4E - chwilowy gratis całości - FSX/P3D/). Naprawiono ważniejsze błędy, chociaż pojawiły się nowe ;>.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 22, 2015, 19:32:25 »
Nowa łatka w drodze, wnęka dla M61A1 oraz dojdą też klocki.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2015, 19:48:05 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 10, 2015, 15:22:44 »
Recenzja Phantoma w drodze jak ktoś się zastanawia może się wstrzymać z zakupem I poczytać ; ).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 14, 2015, 19:49:03 »

Heloł,
tekst o F-4E dodany, jak ktoś ma czas albo długo pije kawę (oj długaśny ;) ) to zapraszam.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Września 22, 2015, 11:18:15 »
Wersja "S & J" już wkrótce (rozszerzanie do pakietu E). Zwróćcie uwagę na sposób podczepiania do katapulty :). Dostaniemy tutaj też nowy VC z przodu i z tyłu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 22, 2015, 23:07:50 »
F4 S/J wydany!
Miałem nie brać i nie wytrzymałem.  :P

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 24, 2016, 19:42:23 »
Wyszedł TacPack do F-4e.
Niestety u mnie crash. Czekam na odpowiedź od supportu.  :(

Milviz F4E - problemy z zachowaniem w locie i innymi rzeczami
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 20, 2018, 08:25:02 »
Cześć Piloci, mam problem z F4E Phantom II od Milviza z TacPackiem. Otóż drań jeden jest strasznie niestabilny w locie, cierpi na utraty trymowania albo niemożliwie trudne do ustabilizowania wahania podłużne - czytaj: podbija nos do góry i za Chiny ludowe go nie opuścisz. Jest prawie niemożliwy do wytrymowania, o jakimkolwiek precyzyjnym utrzymywaniu parametrów do zrzutu bomb nie mówiąc. Przy starcie znosi go na lewo lub prawo i bardzo trudno przeciwdziałać tej tendencji, nawet jeśli nie ma crosswindu.
Problemy są nie tylko z dynamiką lotu. Niezależnie w którym z czterech trybów prowadzę zrzut bomb (DT,DL,L) pudłuję haniebnie i prezenty lądują albo pięćdziesiąt metrów za, albo przed celem. Wszystko robię według instrukcji. A jakby tego było mało, wczoraj raz tak znikąd bomby nie chciały się zrzucić, mimo że wszystkie warunki były spełnione.
Mam też problemy z hamulcem postojowym. Zwolnienie go wymaga walenia po klawisz"." jak szalony.
To świetna maszyna, ale do jasnej ciasnej, niech mi ktoś pomoże!
Instrukcja zamieszczona przez MV nie pomaga WOGÓLE bo albo nie ma żadnych szczegółowych informacji, jedynie guzikologia co wcisnąć, albo wręcz przeciwnie - NATOPS zalewa nas arcyużytecznymi informacjami takimi jak detale budowy systemu tlenowego albo fotela wyrzucanego, za to o uzbrojeniu nie ma w nim ani słowa. Za dokumentację - pała

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 20, 2018, 12:11:49 »
Ciężko powiedzieć, tam systemów jest sporo, czy SAS masz włączone? Czy na pewno też nie lecisz na autopilocie? Takie zachowanie bardziej wskazuje, że coś awionicznie nie działa jak powinno.
Kolejna kwestia to sposób instalacji - zawsze jako admin, antywirus off, warto też wykluczyć MVAMS i całego FSX/P3D z szukania wirusów, dziwnych zachowań.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Marca 20, 2018, 14:48:33 »
Dzięki za zrobienie porządku w temacie. Problemy ze stabilnością - no cóż, taka jego specyfika. Uczę się i już lata coraz lepiej :D Tylko jaka jest dla niego Vref? Zwykle na podejściu wychodzę w okolicach 200kts - to chyba dużo za dużo nawet jak na samolot typu "tryumf ciągu nad aerodynamiką"

Co do bomb, to zauważyłem, że da się je zrzucić tylko w trybie "DIRECT" (ręczna depresja celownika według tabel). W trybach "DIVE TOSS", "DIVE LAYDOWN" i "LAYDOWN" prezenty nie spadną choćby nie wiem co. Jakbym chciał ręcznie nastawiać depresję celownika to latałbym F-80 (bo nawet F-86 miał jakiśtam automat bombardowania) a nie Phantomem. Trybu "OFFSET" oraz "TGT FIND" (podejście do celu z użyciem radiotechnicznego systemu bliskiej nawigacji TACAN) nie próbowałem, ale podejrzewam, że byłoby tak samo. Wygląda jakby jakiś perfidny skórkowaniec rozciął akurat jeden kabelek łączący przelicznik z automatycznym spustem bomb - wszystko działa, przelicznik pracuje (wnioskuje po dyrektywnym wskaźniku lotu, który sensownie wskazuje kurs do celu) tylko bombsztale nie lecą :(

Hamulec - no cóż, to chyba nierozwiązywalny problem. Załatwiłem sobie te maszynkę, bo nie mogę się doczekać F4E Belsimteka do DCS. Mam jednak nadzieje że BST sprawi się lepiej niż Milviz który ma talent do wypuszczania niedokończonych produktów.

EDIT: Dodam, że do niedawna bomby szły. Dopiero wczoraj przestały.