Autor Wątek: Kącik konsolowy  (Przeczytany 9271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kącik konsolowy
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 02, 2014, 19:19:01 »
Nie sądzę, żeby to była desperacja. Sprzedaż Xboxa idzie im niezgorzej, ale chodzą słuchy, że pod nowym kierownictwem MS chce w ogóle pozbyć się Klocka, więc może chcą spuścić jak najwięcej sztuk zanim to zrobią.
Chodzi o to żeby szła lepiej niż Sony a z tym jest cieniutko. Dorzucanie "za friko" tytułu AAA, który ma napędzać sprzedaż jeszcze niedawno nikomu się w głowie nie mieściło. :)
Oczywiście desperacja producentów konsol to świetna sprawa dla nas. Im bardziej będą walczyli o kasę graczy tym przyjemniej, łatwiej, więcej i lepiej dla nas. :D

Na temat pozbycia się przez MS działu "Xbox" słuchy chodzą od dawna. Przez moment naprawdę głośno o tym było kiedy wystrzeliła aferka z RROD 360ek. Ciężko powiedzieć ile jest w tym prawdy. Myślę, że nawet jeśli włodarze z MS naprawdę kombinują w tą stronę to sprawa jest wyjątkowo ciężka. Niewiele jest firm które stać na połknięcie takiej kluchy. Jeszcze mniej jest firm, które w ogóle będą to rozważać.

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 19, 2014, 11:53:08 »
W sumie to fajnie, że coś takiego wykombinowali. Przymierzam się do zakupu Oculusa po jego premierze więc może w takie cóś do PS4 też zainwestuję. Wszystko zależy od tego co zaproponują deweloperzy. Miejmy nadzieję, że Morpheus nie podzieli losu mało popularnego Move'a.

« Odpowiedź #18 dnia: Marca 19, 2014, 13:22:05 »
Dłubią już przy tym 3 lata więc jest szansa, że trafi do sprzedaży przed Oculusem.

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 19, 2014, 15:04:42 »
Dłubią już przy tym 3 lata więc jest szansa, że trafi do sprzedaży przed Oculusem.
Chyba nawet spora bo ekipa Oculusa, z tego co się orientuję, ma jakieś problemy z wyeliminowaniem efektu choroby morskiej.

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 19, 2014, 17:28:56 »
Ciekawych newsów od Sony ciąg dalszy.
Będzie można nagrywać filmy i screenshoty bezpośrednio na pendrive'a oraz pojawi się opcja wyłączenia szyfrowania obrazu HDCP.

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 19, 2014, 23:51:09 »
Ciekawych newsów od Sony ciąg dalszy.
Będzie można nagrywać filmy i screenshoty bezpośrednio na pendrive'a oraz pojawi się opcja wyłączenia szyfrowania obrazu HDCP.
Świetna informacja dla tych, którzy musieli się męczyć z zaawansowaną ekwilibrystyką w celu obcinania HDCP za pomocą konwerterów HDMI-DVI. Wrzucanie nagrań na pendrive'a z kolei wyeliminuje konieczność ładowania kasy w rejestratory wideo. W większości wypadków jest to parę stówek więc oszczędność będzie niegłupia.
Szacun dla Sony za takie podejście do klienta. Ciekaw jestem czy Microsoft jakoś na to zareaguje.

« Odpowiedź #22 dnia: Marca 22, 2014, 10:07:31 »
Wczoraj premierę miał Infamous: Second Son. Jestem fanem tego uniwersum i oczywiście kupiłem najnowszy odcinek serii.
Pograłem tylko godzinkę ale już mogę spokojnie stwierdzić, że jeśli komuś podobały się dwie poprzednie części to Second Son też przypadnie mu do gustu.
Polska wersja przygotowana jest chyba przez tą samą ekipę, która zajmowała się Uncharted i całkiem nieźle im ten dubbing wyszedł. Tytuł ma pokazywać możliwości PS4 więc grafika robi wrażenie.
Tutaj jest małe, zmontowane przeze mnie, wideo prezentujące początek przygody. Gdyby ktoś miał wątpliwości, tak jak jeden z moich kumpli - wszystko co tam widać to real time, zero prerenderowanych wstawek.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 26, 2014, 01:30:44 »
Przymierzam się do zakupu Oculusa po jego premierze (...) Chyba nawet spora bo ekipa Oculusa, z tego co się orientuję, ma jakieś problemy z wyeliminowaniem efektu choroby morskiej.

Nie ty jeden się przymierzasz :). To ciekawe, nie słyszałem wcześniej. Choroba morska w takich sprzętach, jak i w symulatorach, wynika chyba głównie z niezsychronizowania obrazu z fizycznym ruchem. Czy to głowy, czy kokpitu. A raczej z opóźnień. Z tego co czytałem, słyszałem, jest to kwestia dziesiątych, a nawet setnych części sekundy. Czyli nie jest tak różowo, jak z zapowiedzi sprzed tych kilku lat wynikało...

« Odpowiedź #24 dnia: Marca 26, 2014, 08:26:19 »
Nie ty jeden się przymierzasz :) . To ciekawe, nie słyszałem wcześniej. Choroba morska w takich sprzętach, jak i w symulatorach, wynika chyba głównie z niezsychronizowania obrazu z fizycznym ruchem. Czy to głowy, czy kokpitu. A raczej z opóźnień. Z tego co czytałem, słyszałem, jest to kwestia dziesiątych, a nawet setnych części sekundy. Czyli nie jest tak różowo, jak z zapowiedzi sprzed tych kilku lat wynikało...
Podobno Valve niedawno podsunęło chłopakom od Oculusa sposób na rozwiązanie problemu z nudnościami. Chwilę później chłopaki od Oculusa skoczyli w objęcia Facebooka.  :(

« Odpowiedź #25 dnia: Marca 28, 2014, 15:06:26 »
Air Conflicts: Vietnam pojawi się na PS4.
http://blog.eu.playstation.com/2014/03/28/air-conflicts-vietnam-swoops-onto-playstation-4-soon/

Z tego co widzę nie jest to pierwsza gra z tej serii. Grał ktoś w to wcześniej?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 28, 2014, 20:35:31 »
Omijać szerokim łukiem. Nie mam nic przeciwko dobremu arcade z samolotami, ale to nie jest dobre. Lepiej nabyć jakieś Ace Combat.

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 31, 2014, 16:06:46 »
Dzisiaj kończy się 50% zniżka na nowego Thiefa (PS3 i PS4) oraz Tomb Raidera (PS4). Wersje download ze sklepu PS.
Thiefa kupujemy razem z dodatkiem Bank Heist, przynajmniej w wersji PS4.

« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 17, 2014, 15:54:29 »
Trochę szczegółów na temat nadchodzącego uaktualnienia do softu PS4.
http://blog.us.playstation.com/2014/04/16/ps4-update-1-70-coming-soon-introducing-sharefactory/

« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 29, 2014, 16:49:51 »
Premiera Drive Club 8 października: http://www.youtube.com/watch?v=ny3JYGXCmFg
Trochę poślizgu zaliczyli. Mam nadzieję, że grze wyjdzie to na dobre.