Autor Wątek: Thief - symulator złodzieja  (Przeczytany 19743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thief - symulator złodzieja
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 25, 2014, 13:25:33 »
Nie wzięliście pod uwagę, że ten nowy Thief może być po prostu słabą grą?

Oczywiście, trzeba i to brać pod uwagę, bo skala ocen jest w sumie co by nie było dość podobna. Zauważ, tylko, że raczej te opinie dotyczą osób, które "zjadły zęby" na starych Thief, więc może też pozostali mogą dodać te 2 oczka więcej? Ciekawe, czy engine jest tak stworzony, że będzie przyjmował mody, czy wszystko jest zamknięte. Pożyjemy, zobaczymy, dziś światowa premiera, więc niektórzy zagrają już dziś.

Przegląd ocen:
http://www.gram.pl/news/2014/02/24/jak-wypada-powrot-garretta-przeglad-ocen-thiefa.shtml
FYI:
http://www.miastogier.pl/wiadomosc,26003.html
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 25, 2014, 14:03:19 »
Deweloperzy chwalą się, albo tłumaczą, że musieli obniżyć poziom AI bo gracze nie mieli by szans ze strażnikami. Osobiście w to wątpię, ale kto wie? Może oryginalne AI jest zaszyte w kodzie i prędzej czy później ktoś je wyciągnie na światło dzienne.
http://www.arabicgamers.com/news/3175/thief-devs-we-had-to-dumb-the-ai-down

« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 25, 2014, 14:22:41 »
Całość jest napędzana Unreal Engine 3, więc raczej nie powinno być problemów z modowaniem.
Myślę, że śmiało możemy patrzeć w przyszłość wypatrując DLC i modów. Być może też dodadzą jakiś tryb lepszego AI. Byle by to było lepsze AI, a nie wszystko widzące, trafiające w punkt AI. ;)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 25, 2014, 16:16:44 »
Na dole artykulu macie linki do recenzji z innych serwisow jak i tez oceny przez nie przyznane no i niestety nie napawa to optymizmem.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=83525
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 26, 2014, 17:39:45 »
A tu calkiem przyjemna akurat recenzja o Thief'ie:

http://m.pclab.pl/art56576.html

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 26, 2014, 22:49:00 »
Jakby ktos chcial zagrac w Thief-a przed premiera ;)

http://thief.gry-online.pl/
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 27, 2014, 10:27:18 »
Tak sobie przeglądam wątki na Steamie i Neogafie i wyłania mi się trochę inny obraz gry. Fakt, są głosy krytyczne, ale w większości odnoszę wrażenie, że ludzie oceniają grę jako co najmniej dobrą, bardzo dobrą a nawet świetną. Nie raz trafiłem na stwierdzenie, że tym razem krytycy "upuścili kulę", i że najbliższa prawdy jest recenzja z podlinkowanego tu RPS.
Nie wiem, czy to jakaś dziwna zmowa, czy tę grę oceniają albo świeżacy, którzy oczekiwali nie wiadomo czego, czy też ortodoksi z umysłami zabetonowanymi na wszelkie nowości w marce. Taki przykład rozbieżności. W kilku przypadkach widziałem w minusach słabe AI, które nie reaguje na zmiany w otoczeniu, tymczasem gdzieś trafiłem na post gracza, który przestrzega przed nie zamykaniem drzwi, szafek itd., bo gdy tego nie robił, strażnicy to zauważali i zaniepokojeni zaczynali go szukać. No to jak to jest? Rozumiem subiektywną ocenę gry, ale takie zachowania chyba rzucają się w oczy. Albo AI widzi, albo nie, no chyba, że jest to kwestia różnic pomiędzy recenzencką a ostateczną wersją gry, lub poziomami trudności.
No cóż, wygląda na to, że sami będziemy musieli się o tym przekonać jaka ta gra jest, ale na pewno warto dać jej szansę.

PS. Jest w grze misja przypominająca atmosferą osławioną "Kołyskę" z Deadly Shadows, i ponoć trzyma poziom. Yay!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 27, 2014, 12:59:22 »
Też właśnie poczytałem wczoraj recenzje na Steam pod grą, ale właśnie userów i były co najmniej zachęcające. Ponoć też nieźle działa na maks. ustawieniach, a to też ważne.

Czyli co? Wyłączamy skupienie i można grać?

W końcu wziąłem wersję cyfrową. Ściągam już. Czy ktoś może testował, czy jak zmieni w STEAM język na Eng. to może zadziała już dziś? Tu na wstępie mi podał, że jeszcze nie było premiery w moim kraju, ale download już leci.
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2014, 15:35:27 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 27, 2014, 18:22:22 »
To co czyta się w reckach sprawia wrażenie jakiegoś owczego pędu. Wszyscy oceniają tak samo jakby szli za trendem, żeby nikt nie miał pretensji później czy jak? Może konkurencja posmarowała hajsem? Co innego natomiast widze na YT - recenzje są dość przychylne. Total Biscuit był zachwycony możliwością dostosowania poziomu trudności, Inside Gaming również gra się bardzo podobała, wytknęli tylko doczytywanie mapy, ale poza tym gameplay wygląda solidnie, nie ma jakoś raportów o bugach (może poza wspomnianym AI), grafika wygląda ładnie, a gierka nie sprawia wrażenia łatwizny na szynach spod znaku CoDa. Co jest grane?!

Niecierpliwie czekam, aż ktoś zrobi tutaj mini-reckę, bo ufam Waszym gustom, a gra zaczyna mnie intereseować coraz bardziej.

PS Wydawcą jest Cenega - nie ma problemu ze zmianą języka na ENG na Steamie?

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 27, 2014, 19:44:29 »
Tu na wstępie mi podał, że jeszcze nie było premiery w moim kraju, ale download już leci.
To pre-load, czyli możliwość pobrania gry przed jej oficjalnym wypuszczeniem na rynek. Dopiero w momencie premiery Steam pozwoli uruchomić grę. Pre-load był możliwy od poniedziałku.
Język w Steam jest tylko językiem interfejsu. Sam od zawsze mam angielski. Nie wpływa na blokady regionalne.

W przypadku Deus Ex (kupiony w wersji BOX) można było zmienić język gry i napisy. Język gry w opcjach gry z poziomu biblioteki Steama, a język napisów z poziomu gry.
Z tego co mi wiadomo, to Thief będzie miał tylko spolszczone napisy (i prawdopodobnie interfejs). Myślę, że nie będzie problemu ze zmianą. bo nie ma wzmianki o blokadzie regionalnej jak w przypadku BF 4.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 27, 2014, 21:07:24 »
Dopiero w momencie premiery Steam pozwoli uruchomić grę.

Czyli po 24h naszego czasu myślisz że zadziała?

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 27, 2014, 21:38:01 »
Wg mojego czasu punkt 24 Steam zawsze pobieral krotki pliczek (czasami dluzszy) i mozna bylo grac.

« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 27, 2014, 21:43:15 »
Jeszcze nigdy nie czekałem do północy na premierę, ale muve na swojej stronie ma licznik, który odlicza do północy.
Taaaa...

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 27, 2014, 22:35:49 »

Z tym raczej nie powinno być problemu. Inna kwestia to czy klucz nie jest regionalny - tak jak w przypadku kaszany z Dishonored RHCP (Russia, Hungary, Czech Republic, Poland). Teraz zawsze zwracam na to uwagę czy ktoś nie wciska mi wersji rodem z 3. świata. Thiefa kupiłem na simplycdkeys i mam wersję ROW.

BTW. Kiedyś to była dewiza Steam - dostępność wszystkich wersji językowych. Dziś się wydawcom w d**** poprzewracało z tymi blokadami regionalnymi.

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 28, 2014, 00:09:34 »
"AnTy"  2 min temu 
 " It should unlock at midnight on your release day, but we have seen it take up to 3 hours for it to unlock for everyone. It may also take a little while for the game to appear in your profile. We appreciate your patience!"
http://steamcommunity.com/games/239160/announcements/detail/1873800286162995233

Pdolę, dłużej nie wysiedzę, pół dnia przed Wordem mi starczy...
Taaaa...