Autor Wątek: Thief - symulator złodzieja  (Przeczytany 19746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thief - symulator złodzieja
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 28, 2014, 00:16:01 »
No właśnie nie da się zagrać.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 28, 2014, 08:58:18 »
Odpaliłem z rana, ale tylko by zobaczyć jak wygląda i jest też ten "Test wydajności". Chodzi bardzo ładnie - u mnie wszystko maksymalnie i min było 40 fps, średnia 57, a maks. 60 (60 blokada ekranu). Trochę ściemniłem obraz i może to trzymać niezły klimat na granie po nocach : ]. W dzień nie ruszam.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 28, 2014, 10:17:39 »
Na wbudowanym benchmarku bym nie polegał do końca - http://pclab.pl/art56634-8.html
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 28, 2014, 10:19:35 »
Na wbudowanym benchmarku bym nie polegał do końca - http://pclab.pl/art56634-8.html

No tak, ale tu piszą, że zaniża nawet hehe, a jeszcze dojdzie Mantle.

Trzeba też sprawdzić, czy działa SweetFX, ale myślę, że tak, pewnie warto go będzie wstawić, tak samo jak obowiązkowo w Skyrim.

Gdzie tu jest jakaś instrukcja?

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 28, 2014, 11:32:33 »
Też tylko odpaliłem benchmarka. Klimat (graficznie) jest. Czekam aż się ściemni ;). W nocy nie czekałem bo kiedyś podobnie przejechałem się na Deus Ex. Miało być o 12 w nocy, później okazało się, że chodzi o 12 ale na wyspach, a na koniec były jakieś problemy i gra odpaliła się o 4 rano.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 28, 2014, 13:27:19 »
Pierwszy poziom po prologu. Scena z youtube.
Najwyższy poziom trudności. Zostawiłem otwartą gablotę z wykradzionym lootem. Strażnik to zauważył, zmienił "stan" na żółty, zwołał drugiego strażnika. Podenerwowali się z 10 - 15 sekund, przeszli w stan spokojniejszy. Jeden strażnik wrócił do starej trasy wokół gablot, drugi sobie poszedł.
Buuu...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 28, 2014, 13:32:39 »
W nocy nie czekałem bo kiedyś podobnie przejechałem się na Deus Ex. Miało być o 12 w nocy, później okazało się, że chodzi o 12 ale na wyspach, a na koniec były jakieś problemy i gra odpaliła się o 4 rano.

Podobnie było przy premierze Skyrima. Miało być o północy w każdej strefie czasowej. Jak się później okazało, w Polsce trzeba było czekać do północy... ale czasu wschodniego wybrzeża Stanów, czyli 5-6 godzin dłużej, niż reszta Europy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 28, 2014, 15:04:52 »
A ktoś wie gdzie do tego jest instrukcja cyfrowa? Chciałbym sobie przeczytać w robocie ;).

Ps. wydzieliłem ten temat, bo już za dużo stron o tym.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 28, 2014, 15:53:19 »
Pooglądałem nieco gameplayów jeszcze i łyknąłem - 79 koła. Jakim cudem ta gra jest tańsza w dniu premiery niż w pre-orderze?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Lutego 28, 2014, 16:20:14 »
Ciekawe porównanie grafiki między platformami: https://www.youtube.com/watch?v=XHsc7mI9wjA .

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #55 dnia: Lutego 28, 2014, 22:00:36 »
http://tvgry.pl/?ID=4211

Calkiem rzeczowo o nowym zlodzieju.

Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy kropką. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2014, 22:23:00 wysłana przez KosiMazaki »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #56 dnia: Marca 01, 2014, 10:49:38 »
Przeszedłem prolog, pierwszą misję główną, z 5 zadań pobocznych i okradłem bank (misja z preordera).
Jak na razie, to mechanizm skradania jest fajny. AI mogło by intensywniej mnie szukać, chociaż ślepe nie jest. Gdy ogłuszę jednego strażnika na oczach drugiego, oddalonego, ten wznosi alarm. Mapy są nieduże, ale doczytywanie miasta-huba w przejściach między niewidzialnie podzielonymi sektorami, to lekkie przegięcie.
Skopana jest optymalizacja gry. Po dwóch - trzech godzinach gra często (a nawet bardzo często) mieli dyskiem doczytując nowe rzeczy, co powoduje spadki płynności gry. W pamięci Thief zajmował wtedy 2.4 GB RAM przy 8 GB RAM na pokładzie. Miejsca miał na tyle, ale nie dobił nawet do limitu aplikacji 32-bitowej (4 GB).
Raz zdarzył mi się CTD przy zapisywaniu stanu gry.

Zainstalowane mam najnowszą betkę Catów, niby pod Thiefa.

PS Poradnik z GOLa - http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1399
Taaaa...

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 01, 2014, 12:18:10 »
Jako ze mam pare godzin grania za soba to tez skusze sie na mala recenzje. Najwyszy pozim trudnosci, maxymalne ustawienia graficzne.

Zalety:
- grafika (czasami zachwyca, niestety czasami bardzo rozczarowywuje, fajny myk z przystosowaniem wzroku jak sie wchodzi do zaciemninego miejsca)
- "uosobowienie" Gareta (fajnie ze widzimy jego rece i czasami nogi)
- jak na razie brak wiekszych bugow (poza AI)
- dzwiek (dla mnie bomba, pamietam ze byla to tez najwieksza zaleta pierwszych zlodzieji)

Wady:
- klimat (jak na razie ta gra nie buduje zadnego klimatu, zero nerwow, zupenie nie czuje sie jak zlodziej a raczej jak turysta z Polski ;) )
- zbieranie znajdziek (skarbow) (za duzo tego wszystkiego co to jest AC ? I b. mi sie nie podoba ze raz otworzonych szafek czy szuflad nie moge ponownie otworzyc)
- strasznie irytujaca budowa poziomow / nieczytelna mapa (najbardziej ubawil mnie komunikat ze jak wyjde przez to okno to powrotu jez nie bedzie)
- AI straznikow - tutaj to juz jest zupelne dno, raz ze jak jestes w cieniu to mozesz praktycznie tanczyc wokol delikwenta, a dwa mialem sytuacje ze jeden straznik mnie wykryl I zaalarmowal kolegow, zlecialo sie ich chyba z szesciu wiec sobie pomyslalem ok koniec ze mna ale moje szczescie polegalo na tym ze stalem na ciasnych schodach stopien nizej niz oni, a to juz byl problem nie do przejscia dla AI. Wykonczylem ich palka jeden po drugim nie otrzymujac nawet jednego ciosu mieczem.
- postac Garretta (wyglada jak jakis gowniarz).

Mimo tych wad gra mi sie nawet w to przyjemnie ale jako ze rzadko kiedy przechodze gry 2 razy (za duzo gier, za malo czasu) to chyba poczekam na pierwszego patcha i dopiero wtedy wznowie przygode z ta gra.

System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #58 dnia: Marca 01, 2014, 12:23:24 »
Co do błędów, to jeszcze pojawił się na jakiś czas podwójny głos, czy to NPCtów, czy głównego bohatera. Gra uruchamiała dwa, takie same, zestawy głos + napisy w odstępnie około pół sekundy.
Changelog (tak, pierwszy był patch przed europejską premierą): http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=141833 a w nim "- Optimized memory usage.". Chyba im coś nie poszło z tą optymalizacją...
Co do wydajności: http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=141969 - LOL!

PS Manuale: http://community.eidosmontreal.com/blogs/Thief-Tech-Support?theme=thief
Taaaa...

« Odpowiedź #59 dnia: Marca 01, 2014, 13:54:04 »
Miejsca miał na tyle, ale nie dobił nawet do limitu aplikacji 32-bitowej (4 GB).

Aplikacja 32bit. może zaadresować tylko 2GB RAMu.