Autor Wątek: Ukraina vol.2  (Przeczytany 138171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Ukraina vol.2
« Odpowiedź #435 dnia: Lipca 18, 2014, 20:41:04 »
Ukrainie - co by nie mówić o samym nieszczęściu i tej zbrodni wojennej za którą stawia się przed trybunał w Hadze - wyjdzie to tak czy siak na pewno na "zdrowie". Zginęło 300 osób w dużej mierze ze świata zachodniego. Ta sprawa nie przejdzie obojętnie i będą olbrzymie naciski z zachodu i USA by ją wyjaśnić, a jeśli będzie problem, to szybko pojawią się tam wojska ONZ. Czy MAK zajmie się sprawą? Byłoby to polityczne "faux pa", nawet jeśli dostaną skrzynki. Wg. Rosja wystawi teraz swoich wielbicieli na wschodniej Ukrainie by jak najdalej ten temat odsunąć od siebie - z tego co widać po wypowiedziach Putina z ostatnich godzin.

Tu z cache google, kolejne przechwałki pro ros. separatystów o posiadaniu Buka:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NF6E5FCKFNEJ:https://twitter.com/dnrpress/status/483248037629018112 Ten wpis jest już usunięty. Strach dupę ściska?

PS. ICAO też ocenia zagrożenia i wydaje decyzje.

UE ma dlatego bo zbyt długo była pobłażliwa wobec Rosji, takie jest moje zdanie.
Element zaniechania, to też zbrodnia, zgadza się. No ale jeszcze jabłka mogłyby sie gorzej sprzedawać ; >.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #436 dnia: Lipca 18, 2014, 20:52:03 »
Bo dla UE jest ważne, że ślimak to ryba, a marchewka to owoc... O wędzeniu nie wspominając. UE to nie jedność, a hierarchia z podziałem na równych i równiejszych czyli my mamy prawo głosu, a reszta mało znaczących państw nie. Brak wspólnego i mocnego stanowiska wobec Rosji to był najgorszy możliwy błąd... O przepraszam, zapomniałem, że UE wyrażała zaniepokojenie... No i potępiała Rosję, ja bym osobiście się bał potępienia.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Lipca 18, 2014, 20:53:33 »
Bez sensu, Ukraina miała interes, by tego Benka zestrzelili terroryści-separatyści czy jak ich zwał, niepokojące jest to, że z nagrań z linka Kusha wynika, że Ukraińska Służba Bezpieczeństwa już 14-go lipca wiedziała, że BUKi są w rękach separatystów.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie:) Jest takie powiedzenie, może mało znane: "Odpowiedzi kryją się w pytaniach".
Powyżej wykazałem/starałem się wykazać, że to nie jest żaden dowód. Takie dowody rozmowy, to i ja mogę z kolegą w studio nagraniowym stworzyć, więc darujmy sobie to. Jutro podrzucę linka do multilanguage z tej rozmowy.
Tak, miała sens...zainteresować opinię międzynarodową konfliktem, co dla Rosjan nie jest na rękę.

@ YoYo
Nic nie wyjdzie Ukrainie na zdrowie, jak dla mnie to i dobrze. Ukraina dla Polskiej racji stanu powinna być zredukowana do 3 słownie trzech województw, cytując klasyka z tutejszego forum:
Jak podciągniesz się trochę z historii to pogadamy.

P.S. Nie upieram się, że Rosjanie są niewinni, tylko ferowanie wyrokami, przed poznaniem twardych dowodów jest jak dla mnie aktem hipokryzji i chłopskiej mentalności :) <joke>

« Odpowiedź #438 dnia: Lipca 18, 2014, 20:54:51 »
Troghv, nie wiem jak to zabrzmi... ale ja Cię kocham. Racjonale światełko w naszym towarzystwie :) I ten spokój i opanowanie. Masz rację, pożyjemy i zobaczymy (serio). Darujmy sobie te (ja też) te emocjonalne wypowiedzi, teksty o krwi na rękach, Katyniu itd. Cud ,że jeszcze nie pojawił się wątek smoleński. :evil:
   Co by UE mogła by zrobić jak nie ma do dzisiaj siły zbrojnej aby bawić się w straszenia i robić groźne miny. Trochę szkoda, bo mogli byśmy wtedy być bardziej niezależni od USA, ale to już jest moje prywatne zdanie.

Aha, jakie są dane techniczne systemu BUK-M, tzn, zasięg, prędkość celu oddalającego/zbliżającego się i czy to jest dość nowoczesny system? (Od swoich poprzedników - "Kubów" to na pewno)
 Czy może on zagrażać nowoczesnym myśliwcom? Ponoć parę ładnych lat temu Izraelczycy zagłuszyli baterię/dywizjon (?) BUKów i zbombardowali jakąś fabrykę broni chemicznej (?) w Syrii (2006r.?)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: Lipca 18, 2014, 21:23:55 »
Troghv, nie wiem jak to zabrzmi... ale ja Cię kocham.
Dziękuję za słowa uznania, i zrozumienia, ale moja "dupa" jest zarezerwowana dla niejakiego Boskiego i Zimnego w postaci ołowianych kulek ewentulanie R-60 i R-73 w czuper :) co oczywiście nie zmienia faktu, że sam lubie pedrylować :evil:.

Racjonale światełko w naszym towarzystwie :) I ten spokój i opanowanie. Masz rację, pożyjemy i zobaczymy (serio).

Bardzo, ale to bardzo nie lubię jak się stara udowodnić winę jednej ze stron nie mając dowodów. Tak nawet nie było za czasów Świętej Inkwizycji. Przypomnę tylko, bo co niektórzy kulawi historycy pewnie tego nie wiedzą, ŚI jako pierwsza na świecie wprowadziła domniemanie niewinności co do dzisiaj funkcjonuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #440 dnia: Lipca 18, 2014, 21:27:48 »
@ YoYo
Nic nie wyjdzie Ukrainie na zdrowie, jak dla mnie to i dobrze. Ukraina dla Polskiej racji stanu powinna być zredukowana do 3 słownie trzech województw

Znaczy co? Odzyskujemy swoje dawne ziemie? Nie wiem czy to dobra teoria, bo jeszcze ktoś się zgłosi po nasz Śląsk, dawne Prusy itp. Mamy XXI wiek. A na zdrowie wyjdzie, bo konflikt przez wielu lokalny, zostanie uznany już za międzynarodowy. Tym sposobem zwrócą na siebie uwagę i będą mogli liczyć na większe wsparcie. Twarde dowody? Myślę, że wszyscy tu razem wzięci jesteśmy za ciency by ktoś starał się coś udowodnić :P i do czegoś przekonać, kwestia czasu by okazało się jednak co się zadziało tak naprawdę, ale to co dziś wiemy, wiele faktów wskazuje tylko na jeden scenariusz - Rosja dostarczyła Buk, z którego pro separatyści oddali strzała jak w ostatniej serii ciągu zdarzeń - i na to są dowody układające sie w logiczny ciąg zdarzeń.

A tu kolejna teoria pro ros. sep. - samolotem przewożono ciała http://www.tvn24.pl/szef-separatystow-samolotem-przewozono-zwloki-to-byl-transport-medyczny,451020,s.html .

Co do BUKa jest w stanie zdjąć zdaje się do 17.000 m myśliwiec, więc taki B777 bez żadnego Jammera na 10k lecący z 0,7M to nie problem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #441 dnia: Lipca 18, 2014, 21:55:10 »
Te Buki są tak autonomiczne? Wygląda na to że mieli niekompletny zestaw a w zasadzie tylko wyrzutnię z radarem naprowadzającym rakiety. To jak wykryli 777? Ten radar z wyrzutni ma takie możliwości?   

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #442 dnia: Lipca 18, 2014, 21:59:34 »
Doszło do tego, że członkowie ED teamu żrą się miedzy sobą o wersję zdarzeń na rosyjskojęzycznej części forum, widać trzeźwość myślenia i racjonalność to nie tylko domena użytkowników tego forum.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #443 dnia: Lipca 18, 2014, 22:06:45 »
Troche poza bezpośrednim wątkiem  Buk >>>B777
YoYo
Znaczy co? Odzyskujemy swoje dawne ziemie?

To trochę nie tak Yoyo. Nikt nie mówi o "ratyfikacji granic inaczej". Tak Trogv jak i Student generalnie mają rację stwierdzając że niektóre , powstałe po rozpadzie ZSRR  byty "polityczne " zostały sztucznie stworzone i jako takie nie powinny istnieć.Z historycznego punktu widzenia - znaczna część tych ziem to były ziemie w zasiegu polskiego  lub rosyjskiego etnosu.Historycznie bliższa mi jest granica z Rosją niż z Ukrainą .Mimo świadomości zagrożeń niosących taki stan rzeczy.
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Lipca 18, 2014, 22:25:56 »
Troche poza bezpośrednim wątkiem  Buk >>>B777
YoYo
Znaczy co? Odzyskujemy swoje dawne ziemie?

To trochę nie tak Yoyo. Nikt nie mówi o "ratyfikacji granic inaczej". Tak Trogv jak i Student generalnie mają rację stwierdzając że niektóre , powstałe po rozpadzie ZSRR  byty "polityczne " zostały sztucznie stworzone i jako takie nie powinny istnieć.Z historycznego punktu widzenia - znaczna część tych ziem to były ziemie w zasiegu polskiego  lub rosyjskiego etnosu.Historycznie bliższa mi jest granica z Rosją niż z Ukrainą .Mimo świadomości zagrożeń niosących taki stan rzeczy.

Chciałem napisać w zasadzie to samo, i nie trudno mi się z ty nie zgdzić co do meritum.

Doszło do tego, że członkowie ED teamu żrą się miedzy sobą o wersję zdarzeń na rosyjskojęzycznej części forum, widać trzeźwość myślenia i racjonalność to nie tylko domena użytkowników tego forum.

Czasem nie ma tam blokady "politycznej"?
Za banerem:
"Dear users! We urge you to refrain from discussing political topics on our forums. Thank you for understanding."

« Odpowiedź #445 dnia: Lipca 18, 2014, 22:28:49 »
Kolejny dzień wojny domowej w Ługańsku. Ciekawe jak odreaguje "pro cywilizowany pro zachodni świat na pro rosyjskich pro martwych pro cywilów"?   
18+
https://www.youtube.com/watch?v=m55zrW8cijQ
https://www.youtube.com/watch?v=Eg1dlFxgAaQ

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #446 dnia: Lipca 18, 2014, 22:31:14 »
Blokada jest tylko na angielskojęzycznej, na cyrylicy jest dowolność.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Lipca 18, 2014, 22:56:35 »
W ferworze "walki" klasowej zapomniałem napisać, że w Ługańsku, lub Doniecku około godziny 16-stej naszego czasu płonęła rafineria. Jeżeli ktoś ma źródło, byłoby miło, sam widziałem to info na TVP INFO oraz na RT TODAY (Russia Today)- taki program na satelicie Astra w HD :)

Tak dla lingwistów, co znaczy słowo "ukraina":
Jest to polskie określenie naszych granic wschodnich, wskazujących, że ten teren leży u krańca naszych (polskich) granic innymi słowy u-kra-ina, lub-u-kraina.
Określenie Ukraina jako nazwa pospolita pojawiło się w średniowieczu i oznaczało pierwotnie nazwę granicznych regionów geograficznych[2]. Do końca XVI wieku termin ukraina nie miał charakteru oficjalnego i oznaczał "ugranicze" ("pogranicze", "krańce państwowe") poszczególnych terenów, będących pod kontrolą różnych państw- za wiki...nie chce mi się cytować źródle etno-geo-poli-graficznych itp. Myślę, że dla zwykłego zjadacza chleba powinno to wystarczyć.

Co do historii tego regionu i jego zależności historycznych może innym razem :)

« Odpowiedź #448 dnia: Lipca 18, 2014, 23:24:51 »
W ferworze "walki" klasowej zapomniałem napisać, że w Ługańsku, lub Doniecku około godziny 16-stej naszego czasu płonęła rafineria. Jeżeli ktoś ma źródło, byłoby miło, sam widziałem to info na TVP INFO oraz na RT TODAY (Russia Today)- taki program na satelicie Astra w HD :)
W obwodzie Ługańskim płonie Lisiczanskaja rafineria. Ostrzał zaczął się w piątek około 4,00. Właściciel rafinerii - Rosneft (Rosja).
https://www.youtube.com/watch?v=WOHUbvUB1cU
http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1327057
http://www.vedomosti.ru/companies/news/29154101/smi-soobschayut-o-pozhare-na-lisichanskom-npz-rosnefti

« Odpowiedź #449 dnia: Lipca 18, 2014, 23:25:46 »

A jak, trzeba walczyć o stare, najlepiej odtworzyć Rzeczpospolitą Obojga Narodów... Bo historycznie tak powinno być, koniec i basta... Przecież teraz robi to Putin z Krymem i Ukrainą, więc powinniście mu klaskać... Albo lepiej, od strony Polski wpuszczać Pro Polskich Separatystów.