Autor Wątek: Ukraina vol.2  (Przeczytany 138117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ukraina vol.2
« Odpowiedź #990 dnia: Stycznia 28, 2015, 23:27:17 »
Bez przesady - w tym sensie techniki i produkcji, akurat wstydzić się nie mają czego.
Nikt nie twierdzi, że są na poziomie Zimbabwe, ale trzeba się zapytać - czy ktokolwiek zna jakieś produkty rosyjskich marek? Mowa tu o przemyśle cywilnym.
Nie słyszałem o jakichś w miarę znanych (w sumie to jakichkolwiek) producentów AGD, RTV, mody itd.
Jakiś czas temu czytałem artykuł, gdzie Rosjanin - z tego co pamiętam intelektualista - wprost przyznawał, że patrząc na swój gabinet nie wie co jeszcze jest rodzimej produkcji prócz papieru toaletowego :)
Oczywiście pewnie Rosjanie mogą produkować również spinacze i ten pan dosłownie mógł przesadzić, ale wyraźnie pokazał punkt widzenia i dał do myślenia na temat tego co się produkuje w Rosji, a co produkowało kiedyś za czasów ZSRR.

Nie wiem na ile aktualne były dane, ale można znaleźć:

Lista towarów importowanych

Obuwie 75 %
Pończoszniczo-skarpetowe artykuły 80 %
Wyroby dziewiarskie 85 %
Odkurzacze 95 %
Stal nierdzewna 65 %
Produkty z aluminuim 39 %
Wołowina 78 %
Zabawki 70 %
Lekarstwa 75 %

Bez tych towarów Rosja pada. Wystarczy zobaczyć zdjęcia z MediaMarktów, Saturnów itp., gdzie Rosjanie brali nawet AGD, które służyło na wystawie do macania.

Rosja fika, udaje giganta z wielkością gospodarki Włoch.
Koń by się uśmiał.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #991 dnia: Stycznia 29, 2015, 10:32:21 »
@ Jonh Cool, skoro tak ładnie podałeś straty Ukraińców to podaj jeszcze strony przeciwnej. Wtedy możemy o czymś dyskutować.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #992 dnia: Stycznia 29, 2015, 13:39:13 »
@ Jonh Cool, skoro tak ładnie podałeś straty Ukraińców to podaj jeszcze strony przeciwnej. Wtedy możemy o czymś dyskutować.
Nikt nie poda tych strat, bo są ogromne. Na wp.pl podają, że regularne odziały armii rosyjskiej są zmuszeni palić zabitych żołnierzy w mobilnych krematoriach. 
http://wiadomosci.wp.pl/gid,17217332,gpage,1,kat,1356,mgaleria.html
Trzeba troszkę poczekać i zobaczymy niedługo artykuł o wyzwoleniu Sewastopola przez batalion"Azow".

Offline Kusch

• Global Moderator
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #994 dnia: Stycznia 29, 2015, 14:05:17 »
Dlatego uważam, że wszelkie komentowanie strat Ukraińców w stosunku do separatystów/Rosjan  jest bezsensowne. Tak na prawdę możemy stwierdzać fakt strat i nic poza tym.
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #995 dnia: Stycznia 29, 2015, 14:34:25 »
A portal defence24 to poziom wp.pl mniej więcej? Bo wrzucać "sensację" o krematoriach od SBU i ponad 6000 zabitych żołnierzy rosyjskich od Wasiljewoj, to trzeba mieć mocne poczucie humoru.
Wasyljewa razem z tymi żołnierzami pochowała 2 drużyny piłkarskie i uczniów technikum zawodowego.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #996 dnia: Lutego 03, 2015, 15:42:33 »
Nie sądziłem, że Rosja w XXI wieku będzie stosować stare sprawdzone metody motywacji, a jednak...
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-ukraina-rosyjskie-bataliony-zaporowe-w-donbasie,nId,1601468 
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #997 dnia: Lutego 03, 2015, 19:08:49 »
Nie sądziłem, że Rosja w XXI wieku będzie stosować stare sprawdzone metody motywacji, a jednak...
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-ukraina-rosyjskie-bataliony-zaporowe-w-donbasie,nId,1601468
:woot:
"To pierwszy taki przypadek obecności batalionów zaporowych, które gnały ludzi do przodu. Co więcej, w szturmie brali udział komandosi z Uljanowska" - zaznaczył Andrij Łysenko.
Lysenko nie powiedział całej prawdy. Bataliony zaporowe składały się z tresowanych niedźwiedzi na rowerach i komandosów na słoniach bojowych z cyrku z Uljanowska.
p.s.
A tak na serio, Redspider wierzysz w to? 

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #998 dnia: Lutego 03, 2015, 19:58:23 »
Lysenko nie powiedział całej prawdy. Bataliony zaporowe składały się z tresowanych niedźwiedzi na rowerach i komandosów na słoniach bojowych z cyrku z Uljanowska.

Jeżeli naprawdę było tak jak piszesz to Putina wykończą nie sankcje a Animal Liberation Front.

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #999 dnia: Lutego 03, 2015, 20:38:04 »
@ S_T_R t  a powiedz co dziś usłyszałeś w RT ?
NA PLASTERKI !!!

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1000 dnia: Lutego 03, 2015, 21:33:02 »
Panowie, spokojnie, bo temat poleci do kibla albo zostanie zamknięty.
Zwracam uwagę, że pierwszą ofiarą każdej wojny jest prawda i nie ma co robić osobistych wycieczek.
Jak tam jest, nikt z nas nie wie i nie będzie pewnie nigdy wiedział. Rozumiem, że komentujecie wypowiedzi różnych stron, których interesy są sprzeczne, tak więc proszę o zachowanie umiaru, bo pisząc ad personam niczego nie dowiedziecie, oprócz może tego, że wam nerwy puszczają. A jak powszechnie wiadomo nic tak nie potrafi zmącić umysłu jak afekty i chuć  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #1001 dnia: Lutego 03, 2015, 22:22:30 »
@ S_T_R t  a powiedz co dziś usłyszałeś w RT ?
Oglądam Al Jazeerę :evil:
Możesz mieć błędne podejście. Jak ktoś nie wierzy w ukraińską głupią propagandę, to nie oznacza że musi wierzyć w rosyjską głupią propagandę. Propaganda jako narzędzie może być przemyślana i efektywna. Bez obrazy Redspider, ale to co wrzuciłeś IMHO jest po za granicami tego co może sobie pozwolić rzecznik prasowy rady bezpieczeństwa Ukrainy. Dla mnie wygląda to bardziej na kompromitacje, a nie na wojnę informacyjną.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1002 dnia: Lutego 03, 2015, 23:20:19 »
http://www.tvn24.pl/katarzyna-gorniak-i-pawel-reszka-o-wojnie-w-donbasie,511906,s.html

Ale to pewnie też głupia propaganda, bo co ja wiem o Rosjanach. A żeby ktoś nie myślał, że tak uwielbiam Ukraińców, to nadmienię, że moi dziadkowie uciekali z płonących wiosek przed UPA. Tak jakoś się złożyło, że w mojej rodzinie ( z różnych stron ) wyszło tak, że ktoś walczył na Oksywiu w 1939, inny walczył na Zachodzie, kolejny był w obozie i jak wspomniałem uciekali przed UPA. Część mojej rodziny dbała abym pamiętał w czasach komunizmu, że było coś takiego jak 17.09. czy Katyń i kto to zrobił. Więc oszczędź sobie słabych komentarzy w moją stronę. Nie znasz w ogóle mentalności Rosjan (nie tych zwykłych). Poczytaj trochę co potrafią wyczyniać. Żeby nie sięgać za daleko, co byś nie mówił, że to propaganda rodem z IIWŚ, przypomnę Teatr na Dubrowce, Biesłan, ale co ja tam wiem...
Jedyne z czym całkowicie się zgadzam, to to, że prawda ginie pierwsza na wojnie, dlatego staram się nie wierzyć we wszystko co podają obie strony, ale jak miałbym wskazać, kto wygrywa w tej konkurencji kłamstw to bez wahania wskażę na Rosję.

Bardzo proszę o nie używanie pejoratywnych określeń nacji. Skoro piszesz Ukraińcy, to pisz konsekwentnie Rosjanie... dziękuję za uwagę.
« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2015, 00:15:30 wysłana przez qrdl_logos »
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #1003 dnia: Lutego 04, 2015, 08:57:04 »
Ukraińcom można mieć za złe UPA i brak jednoznacznego gestu pojednawczego z ich strony.

Niemniej porównywanie Ukrainy do Rosji (ZSRR), światowego mordercy nr 1 jest niepoważne. Polska przez "braterski" 50-letni uścisk Moskwy jest obecnie zacofana względem zachodu.
Samo wyrzucenie Rosjan z Polski nie załatwiło wszystkiego - do dziś ten kraj patrzy na Warszawę nie jako osobny byt w Europie, ale jako dawną kolonię.
Nie, dzięki. Słaba Rosja to silna Polska.
Lepiej z Amerykaninem, Niemcem zgubić niż z Rosjaninem znaleźć.

Natomiast sama Ukraina niech będzie buforem przed wielką granicą polsko-rosyjską. Od Moskwy lepiej się trzymać jak najdalej, jeszcze nikt na ich "przyjaźni" dobrze nie wyszedł.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1004 dnia: Lutego 04, 2015, 10:46:29 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl