Przenoszenie ładunku na linie daje ogromną frajdę, są tylko małe problemy z obliczaniem kiedy ciężar ładunku wpływa na śmigłowiec- tzn. jeżeli położymy np. ładunek na ziemi i zawiśniemy nad nim, to jego ciężar nadal będzie obciążał śmigło; nawet przy luźnej linie. Dopiero kiedy zrzucimy linę helikopter nagle zacznie się wznosić.
Mi-8 wydaje mi się, że nowa poprawka bardzo poprawiła cieniowanie i oświetlenie kokpitu- pierwszy lot w becie losowo mi się załadował o zachodzie słońca i pomarańczowe promienie przepięknie mi się odbijały na szybie. Z zainstalowanymi modami DCS wyglądał na prawdę pięknie. Są nowe bajery w kokpicie, bardzo mi się ta nowa poprawka podoba. No i nareszcie można polatać wersjami cywilnymi, chociaż o ile w UH-1H wszystko jest jak powinno, to Mi-8 nadal będzie miał zamontowany celownik przed pilotem. Mogę się mylić ale mam wrażenie, że Mi-8 łatwiej się pilotuje- w 1.2.7 musiałem ustawiać krzywe dla osi orczyka, tutaj daje się latać zostawiając linearne (no, jakieś tam minimalne poprawki potem zrobiłem, ale jest dużo lepiej).