Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183917 razy)

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 06, 2014, 14:40:08 »
Ja mam kolejny problem... Nabyłem w przecenie wersję FC3 na Steama więc korzystam teraz ze steamowej wersji Worlda i tu pojawia się problem. Można aktywować tak również pudełkowa wersję BS2? Szukałem w necie już czegoś na ten temat ale znalazłem tylko odwrotne sytuacje. Próbowałem wpisywać w steamie kod z pudełka BS, ale nie zadziałalo.

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 06, 2014, 14:46:19 »
Przenoszenie ładunku na linie daje ogromną frajdę, są tylko małe problemy z obliczaniem kiedy ciężar ładunku wpływa na śmigłowiec- tzn. jeżeli położymy np. ładunek na ziemi i zawiśniemy nad nim, to jego ciężar nadal będzie obciążał śmigło; nawet przy luźnej linie. Dopiero kiedy zrzucimy linę helikopter nagle zacznie się wznosić.
Mi-8 wydaje mi się, że nowa poprawka bardzo poprawiła cieniowanie i oświetlenie kokpitu- pierwszy lot w becie losowo mi się załadował o zachodzie słońca i pomarańczowe promienie przepięknie mi się odbijały na szybie. Z zainstalowanymi modami DCS wyglądał na prawdę pięknie. Są nowe bajery w kokpicie, bardzo mi się ta nowa poprawka podoba. No i nareszcie można polatać wersjami cywilnymi, chociaż o ile w UH-1H wszystko jest jak powinno, to Mi-8 nadal będzie miał zamontowany celownik przed pilotem. Mogę się mylić ale mam wrażenie, że Mi-8 łatwiej się pilotuje- w 1.2.7 musiałem ustawiać krzywe dla osi orczyka, tutaj daje się latać zostawiając linearne (no, jakieś tam minimalne poprawki potem zrobiłem, ale jest dużo lepiej).

« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 06, 2014, 18:43:22 »
Czy sprawdzał ktoś kampanię dla UH-1?
Na liście zmian nic o tym nie ma (tylko dla MI-8).
Jakieś dwa miesiące temu zniechęciły mnie bugi uniemożliwiające rozpoczęcie/zakończenie misji.

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 06, 2014, 18:56:01 »
Boją się napisać.. Ładuje mi się i  FPS o niebo lepiej. Było tak już więc nie wiem czy cieszyć czy drżeć jak wyjdzie pełna wersja 8-)

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 07, 2014, 07:25:28 »
Ja mam kolejny problem... Nabyłem w przecenie wersję FC3 na Steama więc korzystam teraz ze steamowej wersji Worlda i tu pojawia się problem. Można aktywować tak również pudełkowa wersję BS2? Szukałem w necie już czegoś na ten temat ale znalazłem tylko odwrotne sytuacje. Próbowałem wpisywać w steamie kod z pudełka BS, ale nie zadziałalo.

Chodzi ci o betę 1.2.8, czy ogólnie o DCS:World? Jeżeli ogólnie to sprawdziłem aktywację swojej wersji "BS2" (CD Projekt) pod Steam i nie miałem z tym żadnego problemu.
Poza tym klucze pod Steam i te kupione bezpośrednio od ED są kompatybilne, czyli twoją wersję FC3 możesz sobie przenieść do wersji samodzielnej DCS:World.

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 07, 2014, 11:05:40 »
Teraz mam na Steam zainstalowaną wersję DCS WORLD 1.2.8 czyli beta. W Steamie w opcji "Aktywuj produkt na Steam" wpisywałem klucz pudełkowej wersji BS2, ale bez rezultatu. W DCS'ie w zakładce DLC mam FC3 z kluczem. Mozliwe, że wpisuje coś nie tam gdzie powinienem, ale innych opcji z dodawaniem DLC nie znalazłem.

Online Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 16, 2014, 13:02:03 »
Mam problem: zainstalowałem na nowo betę 1.2.8 i nie mogę zainstalować żadnych modułów - soft żąda ich w wersji 1.2.8 ( :)). Ma ktoś pomysł jak to ugryźć?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 16, 2014, 13:06:41 »
Nic prostszego – ściągasz od nowa moduły w wersji 1.2.8 z głównej strony DCS.

« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 16, 2014, 16:06:53 »
Jako, że 1.2.8 jest jeszcze w fazie beta, to ED nie udostępnia instalek modułów "luzem". Trzeba się zalogować za pomocą swojego loginu ze strony DCS (nie forum) do menedżera modułów w grze i instalować je z tego poziomu. Oczywiście wcześniej muszą być przypisane do konta na digitalcombatsimulator.com.

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 25, 2014, 16:58:51 »
Wybaczcie, że post pod postem. 1.2.8 beta doczekała się już trzeciej łatki. Opisy zmian:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=2051135#post2051135

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 17, 2015, 09:04:53 »
Nowa łatka, (na razie jako Open Beta), a w tym: DCS C-101 .

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2293060&postcount=8

Changelog:
DCS C-101 Aviojet by AvioDev release
Su-27. Corrected AOA sensor logic on the ground
Su-27. Added Russian manual
Fw 190 D-9. Update German campaign and training
Fw 190 D-9. Improvements to the German and English manual
P-51D. Update English manual
Fixed sound crash during MP session
An exaggerated smoke from the chimneys is fixed .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 17, 2015, 12:14:42 »
Albo wczoraj podczas lotów wyżłopałem za dużo płynów ustrojowych mojego Miga, albo coś innego sparaliżowało moje ratio i aparat percepcyjny, bo za ChRL i Koreę Płn. nie widzę tego C-101 w jakimkolwiek menu DCSa. Może ktoś mi wytłumaczy na czym te `release` polega?

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 17, 2015, 12:46:16 »
Pewno już gdzieś było, ale nie mogę się doszukać... co trzeba ustawić, żeby zrobić update do bety ??? Domyślnie wyszukuje mi tylko oficjalne update'y.

« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 17, 2015, 13:19:10 »
Zaloguj się na swoje konto na www.digitalcombatsimulator.com, przejdź do sekcji Downloads i tam oprócz wersji produkcyjnej jest też dostęp do pliku instalacyjnego dla open bety.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 17, 2015, 15:21:08 »
Albo wczoraj podczas lotów wyżłopałem za dużo płynów ustrojowych mojego Miga, albo coś innego sparaliżowało moje ratio i aparat percepcyjny, bo za ChRL i Koreę Płn. nie widzę tego C-101 w jakimkolwiek menu DCSa. Może ktoś mi wytłumaczy na czym te `release` polega?
Wrzucić C-101 można w edytorze już w obecnej wersji oficjalnej.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.