Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #180 dnia: Marca 31, 2017, 19:02:47 »
Jak wyżej, Rudel poinstruował na niebieskim, że w takim wypadku trzeba wyciąć wpisy w rejestrze fixem z powyższego linku i aktywować samolot na nowo. Uwaga - Ołówek z tym nowym DRM będzie na razie działał tylko w Open Becie, w obu pozostałych wersjach pozostanie nielotny do czasu przejścia poprawki i na nie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Marca 31, 2017, 19:25:48 »
Powaliło ich z tym MiGiem, ale... Ja podobnie, nie dezaktywowałem i zassałem uaktualnienie. Nie odpalałem, ale już próba dezaktywacji czy aktywacji wywalała błąd, że klucz jest wadliwy. Ucieszyłem się, bo to oznaczało, że wszystko gra - jak na standardy LN  :evil:. Regeditem wszedłem do rejestru i tam wykasowałem klucz w katalogi HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Leatherneck Simulations --> DCS:Mig-21 BiS --> Keys . Potem odpaliłem aktywator, aktywowałem i działa. Narzędzie do zabawy aktywacjami jest w katalogu DCS World OpenBeta\Mods\aircraft\MIG-21bis\bin.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #182 dnia: Marca 31, 2017, 19:54:32 »
Uwaga - Ołówek z tym nowym DRM będzie na razie działał tylko w Open Becie, w obu pozostałych wersjach pozostanie nielotny do czasu przejścia poprawki i na nie.

To jakaś kpina, banda debili...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #183 dnia: Marca 31, 2017, 19:57:22 »
Ok Fix do napraw rejestru zadziałał.
Dziwnie się lata teraz ołówkiem.

« Odpowiedź #184 dnia: Marca 31, 2017, 19:59:18 »
Z tego wszystkiego, najfajniejsze jest to, że w becie nie mam zainstalowanego Ołówka.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #185 dnia: Marca 31, 2017, 20:19:40 »
Ok Fix do napraw rejestru zadziałał.
Dziwnie się lata teraz ołówkiem.

Bo znowu mieszali coś z modelem lotu, było o tym wspomniane w changelog'u.

« Odpowiedź #186 dnia: Marca 31, 2017, 20:27:07 »
Znaczy się przestał latać  :evil: .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #187 dnia: Marca 31, 2017, 21:16:01 »
A mi się nawet nowa inkarnacja podoba. Przy głębokich przeciągnięciach siła nośna nie spada nagle do zera niezawodnie gasząc silnik jak poprzednio, nos też wreszcie opada pod horyzont, czego poprzednio przy zaciagniętym drągu nie miał w zwyczaju robić nigdy, pokrętełko od pylonów i prztyczek "wozduch - ziemia" wreszcie działają jak powinny (priorytet odpalania zamiast tylko odpalenia pojedynczego - jak długo na to czekaliśmy?), celownik przy strzelaniu do naziemnych z działka pokładowego znowu poprawnie wylicza poprawkę. Znacznie większa skuteczność lotek będzie wymagała przyzwyczajenia, może jest i prawidłowa, nie wiem, ludzie marudzili, że była niby niewystarczająca. Zmiany w dobry kierunku jak na razie.

I tylko w korkociągach, jeśli pozwolić im się rozwinąć zanadto, dzieją się jakieś cuda i dziwy - lewy po przejściu w płaski na przykład, zmienia się w perpetuum-mobile obracające się z komiksową prędkością - nie do uratowania. No, ale trzeba z premedytacją chcieć w to wdepnąć, żeby model lotu zaczął świrować, w praktyce ludzie wyprowadzają szybciej.

Braku działającego samolotu w stabilnej i 2.0.5 nie odczuwam, bo i tak ze starymi kwasami średnio nadawał się do latania, więc tak czy owak czekałbym do kolejnych update'ów.

« Odpowiedź #188 dnia: Marca 31, 2017, 22:20:56 »
No nie, co ja piszę, poprawka - prztyczek "RNS-SS" miałem na myśli!

« Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 08, 2017, 10:35:17 »
Faktycznie, tak jak mówił Lipas, dziś po odpaleniu zassało mi jakąś łatkę do Bety.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 08, 2017, 11:23:43 »
Ogólnie wczoraj po długiej przerwie wziąłem sobie na chwilę ołówka, bo ludzie mówią że ciężko nim teraz wylądować, no i fakt, teraz to jest sztuka. Podoba mi się działanie lotek, działają prawie tak samo jak w F-15 :evil: co dla mnie jest na plus, łatwiej mi się teraz nim lata.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 08, 2017, 12:26:00 »
To prawda. Ołówek stał się demonem beczki.

« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 05, 2017, 23:32:36 »
Wyszła nowa aktualizacja do bety, z tego co widzę w samolotach F-15, F-5E wszystko jest troszkę jaśniejsze za oknem, zaś HUD jest wyraźnie ciemniejszy na tle otoczenia. W przypadku jak leci się pod słońce i zrobi się obrót o 180 na plecy w F-15 cała owiewka wraz z HUD-em robi się biała, podobnie ale troszkę mniej dzieje się w F-5E. Praktycznie nic nie widać, w czasie walki może to bardzo przeszkadzać. Zmieniły się też smugi pocisków wystrzelonych z F-15.
W F-15 wnęki kokpitu, tuż przy pedałach orczyka są dziwnie białe, cieniują się zależnie od padania słońca. Takie miejsce gdzie raczej światło w takiej ilości nie wpada - troszkę to dziwne i nie ma w innych maszynach.
W przypadku stawiania serwera zabezpieczonego hasłem, nie można było wejść na serwer, sprawdziliśmy to parokrotnie, po zdjęciu hasła wszystko wracało do normy.
Bomb kasetowych w Vigenie  nie naprawiono, po zrzucie często powodują zniszczenie samolotu. Ale kolega Twojastara może coś więcej o tym powie.

Jest temat o updejtach do open beta.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2017, 07:56:41 wysłana przez YoYo »
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 06, 2017, 08:45:56 »
Ewidentnie coś zmienili w sposobie oświetlenia, który nieco się upodobnił do tego z 2.1 (na plus to to, że bez problemów). Horyzont jest dużo jaśniejszy, i generalnie, tak jak pisał Padonis, jest dużo więcej refleksów świetlnych. Pomimo tego HUD jest praktycznie cały czas dobrze widoczny. Pojawiły się małe zmiany w GUI podobne do tych z 2.1.

« Odpowiedź #194 dnia: Lipca 06, 2017, 09:14:16 »
No właśnie nie jest dobrze widoczny HUD w przypadku o którym mówiłęm, w zasadzie nic nie jest widoczne tylko białe tło na obszarze owiewki, wszystko się zlewa w jedną plamę, zrobię zrzut ekranu po powrocie do domku.
Płynność gry tak jak mówi Lipas nie uległa zmianie :).
Nie weim wiem jak to wygląda w Su-27 i Mirage ale w przypadku A-10C nie spostrzegłem takich problemów. Co do Su-27 też to dziś sprawdzę.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2017, 09:29:28 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?