Autor Wątek: Elite Dangerous - wrażenia z gry  (Przeczytany 34475 razy)

Odp: Elite Dangerous - wrażenia z bety
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 24, 2014, 12:13:14 »
Przymierzam się do kupna już od jakiegoś czasu. Tylko cena trochę odstrasza... czy ktoś się orientuje czy później stanieje?

Edit: Dobra jednak chyba udało mi się znaleść, będzie kosztować 40 euro w dniu premiery.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Star Citizen
« Odpowiedź #46 dnia: Października 27, 2014, 14:25:58 »
Panowie - napisze tutaj by nie tworzyć nowego wątku - zarówno SC jak i ED mnie jarają bardzo, ale.. . Nie kupię żadnej teraz bo nie mam czasu na granie w to co lubię najbardziej a dopiero w takie , myślę że dość zajmujące i wciągające gry. A nie mogę się wyłączyć z realu całkowicie ;). Potrzebuje odpowiedzi do której z gier które mnie bawiły są one zbliżone najbardziej i w związku tym na którą się powinienem nastawić. Najbardziej bawiły mnie:
1. Frontier (Elite)
2. Privateer
3. Freelancer

Mam sentyment ogromny do Brabena ale wiadomo jak to jest z dzisiejszymi beta wydaniami ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: Odp: Star Citizen
« Odpowiedź #47 dnia: Października 27, 2014, 15:50:39 »
Odpowiedź jest prosta:
W Elite Dangerous zagrasz już dziś a w SC sensowna rozgrywka będzie pod koniec 2015 roku.
ED wychodzi w grudniu tego roku.
Jutro rusza Beta 3.0
Po więcej szczegółów zapraszam na nasze polskie forum ED:
http://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=57

Jeśli chcesz zobaczyć co na ten moment oferuje ED to tu masz nieoficjalny manual zawierający to co jest dostępne w aktualnej wersji Beta 2.06
http://pl.scribd.com/doc/236560722/Elite-Dangerous-pilots-guide-manual-tutorial

Edit

Napiszę tak.
Mam obie gry. Super bawię się od czerwca w Elite Dangerous a Star Citizena zwyczajnie mam i zainwestowałem w niego więcej niż w ED bo wierzę, że będzie to w 2016 bardzo dobra gra.
Jeśli masz sentyment do Brabena to się nawet nie zastanawiaj bo ED to te same klimaty co kiedyś tylko wszystko lepiej, ładniej i ciekawiej.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Października 27, 2014, 16:13:42 »
Spoko, tylko te 60 ojro czy tam $... Kupię jak będzie można lądować na planetach.

« Odpowiedź #49 dnia: Października 27, 2014, 16:24:43 »
Za 40 euro (50 USD) można mieć pre-order gry która wychodzi w grudniu https://store.zaonce.net/elite-dangerous-cat/elite-dangerous.html
W komplecie gratis całkiem fajny fighter Eagle który na początku gry bardzo się przyda i którego "dorobienie się" w grze trochę trwa. :)
Że niby drogo? Cena jest względna.
Ale patrząc na nasz grajdołek to ile kosztował BoS a co dziś otrzymaliśmy?
Ile kosztują samoloty i dodatki do FSX?
Nie namawiam nikogo do kupna Bety a tym bardziej gry.
A lądowanie na planetach i wszystkie pozostałe duże dodatki dla wszystkich którzy nie wsparli ED przez zakup Premium Bety (do lipca 2014) będą i tak płatne  :evil:

Ps.
Zrobił się bałagan w temacie SC piszemy o ED może Szanowny Moderator przeniesie te kilka wpisów do wątku o Elite Dangerous?

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Października 27, 2014, 18:21:20 »
Bardzo przyjemny filmik prezentujący widoki z nowej elity https://www.youtube.com/watch?v=2BgvGLptN18

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #51 dnia: Października 28, 2014, 10:47:04 »
O ile dobrze pamietam to dzisiaj ma byc wydana beta 3 ktora wprowadza troche nowych rzeczy.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 28, 2014, 15:11:31 »
Zakupiłem wczoraj. Naciąłem się wprawdzię bo pokazało mi cene w funtach ( 35 funtów )a nie w euro w związku z tym przepłaciłem parę złotych. Dla preorderów jest dostępny tutorial więc można chwilę się pobawić przed premierą. Dodatkowo w sklepie za 0 euro można jakiś pakiet skórek kupić.

Jedna rzecz która mnie "denerwuję" to obracanie statku w osi X - yaw ? O ile pitch i roll działa dobrze/szybko w w osi X starek obraca się bardzo wolno. To tak powinno być?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 28, 2014, 15:23:53 »
Tak. Siła silników manewrujących została przez twórców tak dobrana, by walka jak najbardziej przypominała tą znaną z samolotów.

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 28, 2014, 16:48:05 »
Lata ktoś z Was na trzech (lub więcej) monitorach? Obraz na dodatkowych ekranach jest renderowany osobno czy całość wyświetlana jest jak na jednym dłuuugim monitorze? Mam dwa monitory nachylone pod kątem 60* do środkowego i było by miło jakby ED obsługiwała takie "niekonwencjonalne" w dzisiejszych czasach konfiguracje.
Dla przykładu Arma3 jest zacofana w tym temacie przez co na bocznych monitorach mam efekt rybiego oka.

« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 29, 2014, 18:02:32 »
Trochę z innej beczki pytanie. Są jakieś szwadrony, eskadry czy klany w Elite?

« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 03, 2014, 18:15:38 »
Trochę z innej beczki pytanie. Są jakieś szwadrony, eskadry czy klany w Elite?

Na szczęście nie ma.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 08, 2014, 23:33:57 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 08, 2014, 23:45:21 »
Meh, prądem go po jajach nie kopie, to co on tam się zna na symulacji? >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 16, 2014, 08:27:09 »
Krótkie info jakby ktoś jeszcze nie wiedział. Dzisiaj koło południa premiera :evil: I może warto by zmienić tytuł topicu ;)