Autor Wątek: DCS World nie uruchamia się.  (Przeczytany 5995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DCS World nie uruchamia się.
« dnia: Lipca 15, 2014, 19:49:54 »
Taaa, na starość postanowiłem się pobawić w "to".
Po ściągnięciu plików i zainstalowaniu ich na kompie:

Karta graficzna: Asus GeForce GTX 760 OC
    Procesor: Intel Core i5 4570
    Pamięć RAM: 8GB Kingston 1600MHz
    Win7 64 bity

nie uruchamia się, pojawia się czarny ekranik, chwilę pomruga kreseczka i do akcji wkracza windows oferując swą pomoc. Niestety poza ofertą nic się nie dzieje.
Co ważne, pliki ściągnięte w jednym czasie z jednego serwera.

Zapytuję więc Was, czy macie jakieś sugestie rozwiązania tego problemu, bo mnie łapy świerzbią do polatania jakąś rurą. :)

PS: Szukałem i nie znalazłem podobnego wątku. Zważcie jednak na wiek :)

Odp: DCS World nie uruchamia się.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2014, 20:05:45 »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 15, 2014, 20:23:19 »
Dzięki za podpowiedź, ale w szukanym katalogu nie ma pliku "factory.lua".
W błędzie wywala mi "zweiblau.dll"
Sprawdziłem wszystko wg tej checklisty
http://steamcommunity.com/app/223750/discussions/0/864975249578683704/
i... i nic, poza tym, mój DCS nie jest na steamie, o ile ma to jakieś znaczenie.
Idę dalej walczyć.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 15, 2014, 20:28:06 »
A jaki Windows, bo to teraz chyba ma znaczenie i musi mieć 64 bity?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2014, 20:31:54 »
Proponowałbym pobranie wszystkiego torrentem, mniejsze ryzyko uszkodzenia plików. Ewentualnie sprawdź jakimś weryfikatorem sum kontrolnych, czy pobrane pliki nie są popsute. Jeśli zaś nie chce Ci się od nowa ciągnąć całego majdanu, to na szybko Start->wyszukiwanie "Repair DCS World". A nuż pomoże. Jeszcze jedna podpowiedź, to instalacja DirectX w wersji z czerwca 2010.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 15, 2014, 20:33:32 »
Właśnie jest na 64 bitach i dalej nic, czyli... nic.
Co mnie zastanowiło, otóż nie prosił o zainstalowanie C++, ani DirectX, zrobiłem to ręcznie, ale nie pomogło.
Repairem już go potraktowałem, directa mam chyba najnowszego, ze strony microsoft.
Spróbuję sprawdzić pliki.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 15, 2014, 21:28:01 »
Windows zaktualizowany z najnowszymi .NET Framework ?

(Steam robi to wszystko sam ;) ;) )

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 15, 2014, 22:17:13 »
Niedawno też miałem problem - Windows zaktualizował mi Visual C++ 2010 (u mnie Win7 ma zainstalowane 2005, 2008, 2010 i 2012 - ale chodziło o tego konkretnie) do najnowszej wersji a DCS tego nie lubi... Pomogło wyrzucenie tego C++, ponowna instalacja DCSa - tym razem pozwoliłem żeby to on sam zainstalował tego Visuala - i wszystko działa :)

« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 15, 2014, 22:45:20 »
Walczę, o wynikach poinformuję, pojawiło się światełko w tunelu :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 15, 2014, 22:53:32 »
Walczę, o wynikach poinformuję, pojawiło się światełko w tunelu :)

Trzymamy kciuki i tylko nie mów, że jedyny słuszny samolot tam to MiG-29 ;). No zresztą tutaj to będziesz miał tylko Su-25T i cywilnego Mustanga. Jak się spodoba to radzę zdecydować się na jakiś pełen model z klikanym kokpitem np. A-10C. Promocje są średnio co 3 miechy, ale teraz niedawno się skończyła Summer Sale, więc kolejna ciężko powiedzieć dokładnie kiedy się zacznie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 16, 2014, 00:27:47 »
OK, dałem radę :)
W związku z tym, że dawno nie miałem "pudła", parę rzeczy mi umknęło, ot choćby zwykła instalacja, która składa się z dwóch etapów: hardwarowego i softwarowego. O ile ten pierwszy łatwo zauważyć, to z drugi można przeoczyć. Tak właśnie stało się u mnie. Wiadomo, że komputer lepiej działa gdy włączy się go do prądu, a karta graficzna gdy zainstaluje sterowniki.
Oczywiście po drodze ściągnąłem nowy pakiet plików DCS World, zgodnie z sugestią Ophiuchusa (śliczne dzięki, nawet sprawdziłem sumy kontrolne :)  ). W czasie gdy się tak ściągało, siedziałem i "paczałem", aż mnie coś natchnęło i sprawdziłem grafikę, oczywiście tam był błąd, więc go naprawiłem.

Co do samolotów, to MiG jest strasznie płaski, Mustang narowisty, a Su-25 dosyć fajne, Mi-8 - nie umiem tym latać, A-10 - nie przebrnąłem przez manuala, Kamow - dziwadło. Ale generalnie jest w czym wybierać i cieszy mnie "uciąg" kompa na maksymalnych ustawieniach. Jeszcze dżoj wraz z pedałami, przejściowy (czyt. na lata) freetrack i już. Telewizor LED 32 cale daje radę i chyba to wystarczy.

I taką to dzisiaj miałem przygodę, a wszystko to przez F-16, który przeleciał mi nad chałupą. Wcześniej odwiedzili mnie koledzy na W-3 :)

Sorry za zawracanie gitary i dzięki za pomoc. :)
Idę... latać. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 16, 2014, 08:12:43 »
O, to czyli jednak zaopatrzony w prawie pełny "hangar" :). Godzina na latanie słuszna, żadnych odbić w szybach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 16, 2014, 08:57:05 »
Tutaj są wyjaśnione różnice pomiędzy jakością odwzorowania poszczególnych samolotów. forums.eagle.ru/showthread.php?t=122801

MiGi i Su mają mocno uproszczony model lotu, tutaj za wiele nie zmieniło się od 10 lat. Najbardziej dopieszczony jest A10, F15 jest jeszcze w fazie rozwojowej. Su25 jest gdzieś pomiędzy, a na temat Mustanga słyszałem sprzeczne opinie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 16, 2014, 16:22:51 »
...Mi-8 - nie umiem tym latać...
Taaa, jasne, w wielkiej konspiracji ćwiczy zawis po nocach, a na półkach książki Shawn Coylea w okładkach "Asy Drugiej Wojny Światowej" :D