Witam Wojowników Przestworzy!
Pozwoliłem sobie na wrzutkę tematu tego typu: dlaczego do tej pory nikt z Kolegów (także i na Świecie

nie podjął się, a nawet nie poruszył sprawy braku pilota w każdym kokpicie w DCS!!!??? Rozumiem, że dla Starych Wyjadaczy lotniczego smaru i paliwa jest to/ może być...mało istotne! Ale jak widzę SAMOISTNIE poruszające się drążki/ przepustnice czy pedały (bez podtekstów!) to mam poczucie pewnej nierzeczywistości czy abstrakcyjności! Pewnie lotniczy ortodoksi powiedzą, że sylwetka przysłoni wiele przełączników i wskaźników! Zgoda, ale byłoby miło mieć opcję wyboru - widzieć swoje kolana z mapą, sięgającą przełącznika rękę/ manipulującą przepustnicą czy drążkiem dłoń, a na odbiciu w owiewce zarys hełmu! Nie jestem specem od DCS-a, a tym bardziej od programowania (nawet od zrobienia skinu jakiegoś latadełka w DCS-e

, ale w innych simach widok kolan/ ręki czy odbicia nadaje poczucie.."ludzkości" tej symulacji! Może ktoś z biegłych programistów (a jak sądzę jest ich na tym Forum bardzo wielu, spróbuje czegoś takiego!?? Może jest też więcej takich jak ja, którym brakuje TEJ właśnie wisienki na DCS-owym torcie!? Liczę na ożywioną dyskusję! Pozdrawiam !