Autor Wątek: Jestem graczem, ankieta.  (Przeczytany 3181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Jestem graczem, ankieta.
« dnia: Października 13, 2014, 17:08:34 »
Jest taka ankieta w necie: http://www.jestemgraczem.com/
Może warto wypełnić by przełamywać stereotypy iż gry to wszelakie zuoooo.... :)

ps. mojej żony i tak nic nie przekona ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: Jestem graczem, ankieta.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 13, 2014, 17:48:27 »
Na chwilę obecną strona się wysypuje. Może z przeciążenia ? ;)

Jak dojdzie do normy, chętnie wypełnię.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2014, 20:05:26 »
Mojej żony też nic nie przekona... A po co ta ankietka?

PS: Działa jak krew z nosa. Z taką prędkością odświeżania nie wróżę im wielu ankietowanych.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Października 13, 2014, 20:07:36 »
Mojej żony też nic nie przekona... A po co ta ankietka?

PS: Działa jak krew z nosa. Z taką prędkością odświeżania nie wróżę im wielu ankietowanych.

Tia, przy drugim kliknięciu wymiękłem. Nie zależy im zdaje się, na żadnym wyniku  :651:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Października 13, 2014, 21:24:26 »
Po pierwszych 10-ciu idzie dalej ciut szybciej. No i można dojść do jakże istotnej dla gracza kwestii do odpowiedzi:

"Homoseksualiści powinni móc układać sobie życie wg własnych przekonań"
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Października 13, 2014, 22:41:35 »
Dla nas, symulotników to istotna kwestia. Żaden homo nie dotknie mojej pałki. I przepustnicy też!! Niech sobie życie układają bez tego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #6 dnia: Października 18, 2014, 18:26:09 »
Takie ostatnie trendy. GamerGate to tak naprawdę burza w szklance wody, ale niektórzy lubią iść na fali (vide cyrki z tęczą warszawską itd.).
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #7 dnia: Października 28, 2014, 14:55:43 »
Poszło, trochę przydługa ta ankieta, ale fajnie, że jest coś w kierunku e-gamingu :)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 17, 2014, 22:21:00 »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 17, 2014, 22:53:04 »
Z tych 25% kobiet 90% gra w jeden symulator - The Sims :)
Zawsze mnie to rozwesela jak widzę ten tytuł w kategorii symulatory :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 17, 2014, 23:23:04 »
Jak ostatnio byłem w Empiku, to łaziłem i z ciekawości szukałem jakiegoś dobrego sima. Wpadłem na półkę na której powinny się owe gnieździć i... szok i przerażenie. Symulator śmieciarki/traktora/kombajnu/policji/trawy/kamienia/chmurki itepe... gdzieś na końcu tego majdanu nieśmiało leżały upchnięte 2 sztuki Cziornej Akuły 2 i jedna Cłoda.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 17, 2014, 23:41:09 »
Lotnictwo zawsze było i jest dziedziną elitarną. Zaawansowane symulatory lotnicze nigdy nie wejdą masowo pod strzechy. Czemu tu się dziwić ?  :)
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 19, 2014, 15:15:38 »
IMHO przynajmniej część z tych kategorii (właśnie symulatory, ale też gry akcji, gry zręcznościowe...) jest tak pojemna, że aż bezużyteczna. Nie ma się co dziwić, że Simsy czy symulator śmieciarki jest w "naszej" kategorii, skoro esencją tych gier jest "przybliżone odtwarzanie zjawiska lub zachowania danego obiektu za pomocą jego modelu" (cyt. za Wikipedią).

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 21, 2014, 17:57:56 »
Lotnictwo zawsze było i jest dziedziną elitarną. Zaawansowane symulatory lotnicze nigdy nie wejdą masowo pod strzechy.
Dlatego mnie fascynuje "archaiczna" epoka (początek lat 1980-tych) wczesnych symulatorów na mikrokomputery (tak się wtedy mówiło). Jakimś cudem w czasach, gdy królowały proste zręcznościówki przeniesione z automatów, a komputery miały mizerne możliwości obliczeniowo-graficzne, symulatory (głównie lotnicze) były już powszechne.

A surowa nawigacja "na przyrządach" to nie jest raczej coś co można masowo sprzedać dzieciarni.

Aspekt kulturowy grupy docelowej? Ówczesne komputery wymagały zacięcia technicznego i nierzadko podstaw programowania, coś nie dla gawiedzi smyrfonowej miziającej ikonki na ekranie.

Prezentacja możliwości? Tak jak wyjątkowo silnie trzymały się przygodówki (kto dziś zrozumie popularność Myst?) "bo ładnie to wygląda na screenach", może zachętą była grafika 3D w czasach gdy w kinach leciał TRON? Wizualizacja przestrzenna bardziej pasuje do mitu "virtual reality" niż żałośnie podskakujący pixelowaty wąsaty hydraulik.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 23, 2014, 00:01:50 »
Jak ostatnio byłem w Empiku, to łaziłem i z ciekawości szukałem jakiegoś dobrego sima. Wpadłem na półkę na której powinny się owe gnieździć i... szok i przerażenie. Symulator śmieciarki/traktora/kombajnu/policji/trawy/kamienia/chmurki itepe... gdzieś na końcu tego majdanu nieśmiało leżały upchnięte 2 sztuki Cziornej Akuły 2 i jedna Cłoda.

Kolega zapomniał o symulatorze kozy (od kiedy Qrdl powrócił na forum radziłbym nie zapominać o tym, jakże ważnym dla Zarazytłusty, tytule).