Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 11, 2014, 10:45:18 »
No żesz, czy na prawdę tak ciężo zrobić system konfiguracji, który nie rozpieprza ustawień przy każdym update?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 11, 2014, 10:58:24 »
I jeszcze uaktualnijcie sobie Tracka, bo potrafi przestać działać.
Lewy górny róg i "Check for Game updates" czy cosik podobnego ...
Dopiero po tym IR pracuje normalnie ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 11, 2014, 11:19:10 »
No żesz, czy na prawdę tak ciężo zrobić system konfiguracji, który nie rozpieprza ustawień przy każdym update?
Tym gościom wiele rzeczy ciężko jest zrobić. Cud, że w ogóle gra się sama aktualizuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 11, 2014, 12:25:48 »
Wreszcie za to dźwięki w menu. Jakoś też nic ustawiać na nowo nie musiałem, tzn. wszystkie wajchy działały.
Wziąłem free flight i wciąż słyszę jakieś wybuchy. Dziwne, bo nic po horyzont nie wybucha, dałem F3, poczekałem jak samolot odleciał i tak, dodali jakiś taki podkład w tle, hmm. Leciałem co prawda nisko, ciekawe co słychać na 7000m.?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 11, 2014, 12:50:09 »
Podobny efekt z wybuchami pamiętam z RoFa. Zawsze się zastanawiałem co to wybucha skoro na około (daleko od frontu) peace and love.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 13, 2014, 20:53:30 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 13, 2014, 21:39:34 »
Z "chwilowym" rozwiązaniem dla TrackIR-ów 3, a więc i dla FT. Miło.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 13, 2014, 21:45:56 »
U mnie, po aktualizacji, FreeTrack nie działał. Musiałem zamienić plik input.dll z wersji 1.003.

« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 13, 2014, 22:18:31 »
Mój FT zadziałał bez problemu, musiałem tylko (zgodnie z instrukcją) zmienić parametr w pliku konfiguracyjnym.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 15, 2014, 15:38:18 »
Nie jest dobrze :039:
Latam sobie kampanię jako "przebrzydły faszysta" i po paru misjach dostałem ... medal operacji Uranus :651: :651: :550: :550:
Mało tego - latam sobie głównie na przechwyty bomberów i dostałem odznakę interceptora na której jest ... I-16 ze skrzydłami orła :woot: :woot:
Misje różnią się: godziną rozpoczęcia, wysokością i typem maszyn do zestrzelenia.
Radzicka eskorta nie robi nic aby nas przechwycić, a specjalnie nie daję skrzydłowym żadnych rozkazów.
Aha, skrzydłowi. Asortyment komend do wydania dla skrzydłowych - zerowy (w porównaniu chociażby do FB). A na dodatek  - nawet jeżeli wydasz te "szczątkowe" komendy - i tak robią co chcą.
Z reguły na odwrót niż to co jest potrzebne ;-)
Ja wiem, że online jest to zbędne - ale są ludzie, którzy latają czasami kampanie offline.
Nie ma żadnej, ale to żadnej możliwości wyłączenia radia. Słyszymy wszystkie bzdurne komunikaty z całego rejonu walki. Offline jest to jeszcze jako tako, ale online na serwerze wystarczy, aby trafił się jeden kretyn, któremu się nudzi i dla zabawy będzie wbijał jedną komendę tylko po to aby debil skrzydłowy AI lub baza odpowiadał/a.
Zresztą, możliwości ustawiania dźwięków są w tej grze praktycznie ograniczone do "+/- volume".
Ustawianie "krzywych" joya to żart. Są takie dokładne jak strzelanie seriami z pepeszy na 500 metrów. Nie wiem po co są dwie połówki paraboli skoro wystarczyła by jedna - za to dokładniejsza.
Znów kłania się FB z jego możliwością ustawienia joya w praktycznie każdy możliwy sposób.
Taka ciekawostka.
W okresie "próbnym" narzekaliśmy na to, ze mietek nie ma stabilizacji, cały czas się wznosi. Dodali "adjustable stabilizer"i jest git.
Ale, ale ... teraz proponuję zrobić małą sztuczkę.
Odpalamy kampanię, wybieramy F-4, misję, naciskamy "p" już w misji i samolot leci jak po sznurku. Dajemy wajchę w lewo i wyłącza się autopilot, dotykamy przepustnicy i silnik reaguje jak należy.
Ale ... nie dotykamy klawisza od stabilizatora. I co ? Nic, proszę szanownych kolegów, samolot lata, reaguje na wychylenia joy'a normalnie. Ale zaraz, zaraz  ... to po co nam "adjustable stabilizer" ?? Już wyjaśniam - ano po to, że jak już go tylko dotkniecie - to miecio ochoczo rwie nosem do góry i trzeba go rzeczonym "stabilizerem" przywołać do porządku.
Po ch#j takie rozwiązanie ?? Nie wiem, za głupi jestem, aby zrozumieć ruski tok myslenia ;-)

Chyba zrobię tak jak rutkov.
Poczekam, aż jakaś firma z zachodu, bez powiązań z ruskimi, zrobi symulator z II wś.
Miałem sobie sprawić tego DCS'a, ale wystarczyły mi dwie wypowiedzi i przeszła mi ochota zarówno na dorę jak i konika.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 15, 2014, 21:37:43 »
Dosłownie przed chwilą zakończyłem mniej więcej 45 min. "długą" misję z 0 punkcikami na koncie, bo najwyraźniej serwer zaniemógł i nie dał rady wyliczyć mi wyniku ;-)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 15, 2014, 22:12:54 »
Nie mogę, po prostu nie mogę się przemóc, by polecieć. Nie mam tego problemu w WT, gdzie przy okazji kilku wypadów tankami, robię sobie jedno wymiatanie 110tką. I jest fajnie.
A BoS. Cóż, na dziś myślę że lepiej wtedy było kupić 15 letnią Aberlour i usiąść z kimś i pogadać o czymś innym a jeszcze by na kubańskie tanie cygaro zostało do tego. Elwood wpadaj bez wahania!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 24, 2014, 10:48:09 »
Oficjalne forum przeżyło jakiś kataklizm ostatnio. Zajrzałem tam po kilku tygodniach i widzę tylko jakiś lament i biadolenie. Fanboy'e gdzieś się pochowały. Nikt nie gloryfikuje deweloperów i nie chwali się, że kupił 5 kopii BoSa żeby ich wesprzeć. Na serwerach pustki (podobno). 1C/777 siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Mamonę liczą, czy prąd im wyłączyli w biurze?

« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 24, 2014, 13:27:06 »
W weekend dwa serwery z misjami po 32 graczy kazdy byly w uzytku i w porywach byly pelne (w sobote na Syndicate nie moglem sie dostac). W tygodniu nie patrzylem.

Tu mozna sprawdzic oblozenie serwerow  w pryegladarce
http://online.il2forever.com/

Pawel

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 24, 2014, 17:01:44 »
Nie są to kolosalne ilości, nawet jak na mały światek symulotników...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.