Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 16, 2017, 17:46:21 »
To jest mój filmik. Wracałem z trzema Mietkami z misji w kampanii Bitwa o Stalingrad. Byliśmy daleko od bazy, dopiero dolatywaliśmy do Exit Point. Ja leciałem z przodu i nic nie widziałem. Co jakiś czas zerkałem do tyłu, ale widząc całą trójkę w szyku leciałem spokojnie przed siebie. Na replay'u dopiero zobaczyłem że Yak się kręcił cały czas między nami.

Aha, no to słabo. Nie zaobserwowałem czegoś takiego, raczej jest nawalanka i sami snajperzy, ale jak widać i jełopy AI'ki też się trafią. Coś tam ma się jeszcze tutaj dziać w temacie na finiszu BoK przed tą kampanią w nowym wydaniu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #151 dnia: Października 07, 2017, 20:20:43 »
Wydzielone z tego tematu:
http://il2forum.pl/index.php/topic,17114.msg356314.html#msg356314
Nie rozumiem takich postów. Chyba, że nie rozmawiamy o grze.

Biorąc pod uwagę Twoje (Ramm) zachowanie w ostatnim "=OPS=Polonez" i  twoje superlatywy nt. FOKA/BF vs 2xYak1b, zakładam, że zależy ci na grywalnym simie (oczywiście z zachowaniem jak najbardziej realiów pola walki). Czy ty chcesz żeby z jednej strony były Uber samoloty z 1.5x skill dla pilota bo tymi fokami/bf latały wetereny VS półprodukty x 0,5 do skilla (bo to przecież wczoraj orało pole a teraz każą mu latać) X0,5 bo się odrywały skrzydłą czy płaty itp. Albo 2 BFy/FW vs 30 porządnych Yaków jw. KTO będzie w to grał po za Tobą?

PS Jestem tu z Wami po cichu już 7 lat, znam kilku ludzi którzy są tutaj "non grata", bywam na różnych forach słuchaczem.  To jest tylko gra i albo będzie grywalna albo będzie historią. SIM ok balans musi być bo inaczej nie będzie gry. Treraz nie ma balansu tylko są idioci i GRACZE w BFach i Fokach.

Bardzo chciałbym się nauczyć latać w to na Niebieskich maszynach ale nie mam szans praktycznie bo w każdej poważniejszej rozgrywce TAW RE itp zawsze Niebieskich jest jak mrówków przynajmniej w mojej strefie czasowej. Nie kreci mnie granie 30 vs 5 czy to ROF DCS czy TU

Nie chciałem nikogo urazić. Podziwiam twoją (Ramm) celność w FW i dziąkuje Ci ze w ostatnim OPS chciałeś się z nami bawić a nie tylko zgrywać "Hartmana", inaczej zabawa by pewnie trwała nie 2h a 15 min.
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2017, 19:01:58 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #152 dnia: Października 07, 2017, 20:38:28 »
Mnie to nie zraża, że latając Fw/Bf często spadałem. Po prostu nie jestem oblatany/wylatany na nich i sporo nauki przede mną. Jasne, że latając Jakami idzie mi znacznie lepiej. To tak jak w DCSie. Moja zabawka to F-15, jak latam Su-27, choć to niewątpliwie doskonała maszyna, nie idzie mi już tak dobrze. To tylko gra i na razie jeszcze mnie bawi.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #153 dnia: Października 07, 2017, 20:41:44 »
Ja bym latał. Na takiej samej zasadzie jak zacząłem coraz częściej latać niemieckim sprzętem w starym Il2. Po prostu opanowanie sprzętu niemieckiego wymagało więcej zachodu niż, powiedzmy Jakiem. Było to obok fascynacji wyszkoleniem, taktyką i jakością ich sprzętu to, co poprowadziło mnie do latania po stronie"blue". Potem już mi tak zostało i mimo że wirtuozem myśliwskim nie jestem, to gdyby przyszło mi strzelać do ŁaGGów i Jaków jak do kaczek, przesiadłbym się by zobaczyć czy dam radę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #154 dnia: Października 07, 2017, 20:51:09 »
Możliwe, że dzisiaj będzie OPS BoX. Bądźcie czujni.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Października 07, 2017, 20:51:51 »
Dwie sprawy.
1. Będziemy stawiać =OPS=, to możemy sobie postawić i P-40 vs Ju-52. Nie problem. Podobnie nie musi być parcha. Natomiast na ból dupy z innymi serwerami nic Panowie nie poradzimy :-).
2. Ruskie mają szybszą kerwę uczenia i trudniej je zepsuć. To jak jazda ze skrzynią automatyczną, ale jak już ktoś opanuje niemiecki sprzęt i będzie miał na tyle samozaparcia, że np. nie zejdzie do raty z wysokości, żeby się z nią kręcić jak gówno w przeręblu, to ruskie sprzęta nie dadzą rady. Ja ostatnio latałem kupnym bylejakiem-1... i jak kogoś udało mi się zestrzelić, to owszem cieszyłem się, ale jakbym ubił foką, albo Mietkiem jaka, to bym cieszył się 10x bardziej... ale to kwestia do ogarnięcia i dłuższej praktyki, niż moje kilka godzin on-line.

Zrobią parcha, zobaczymy, jak będzie jak w starym iłku, to go u nas nie będzie i tyle. Popić wodą i zapomnieć.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #156 dnia: Października 07, 2017, 22:05:37 »
Rutkow nie będziesz latał bo taka sytuacja jest nie możliwa z powodów ekonomicznych (nikt czegoś takiego nie wyda) i nikt nie będzie latał na miotłach przeciw F18 .... to zawsze będzie gra ... i tylko grai do tego "dwuosobowa".

Jedynie SP mi przychodzi na myśl i jakaś super realistyczna misja....(mimo wszytko potrafię to zrozumieć ze ktoś chciałby się poczuć jak F18 przeciw mop od Viledy).

Musimy akceptować kompromisy ... "tak mało nas już zostało".,..

BOski P40 vs makaron. F2 na Miga foka na LA5 pod warunkiem że FW będzie chciał grać...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #157 dnia: Października 07, 2017, 22:55:16 »
Rutkow nie będziesz latał bo taka sytuacja jest nie możliwa z powodów ekonomicznych (nikt czegoś takiego nie wyda) i nikt nie będzie latał na miotłach przeciw F18 .... to zawsze będzie gra ... i tylko grai do tego "dwuosobowa".

Jedynie SP mi przychodzi na myśl i jakaś super realistyczna misja....(mimo wszytko potrafię to zrozumieć ze ktoś chciałby się poczuć jak F18 przeciw mop od Viledy).

Musimy akceptować kompromisy ... "tak mało nas już zostało".,..

BOski P40 vs makaron. F2 na Miga foka na LA5 pod warunkiem że FW będzie chciał grać...

To nie do końca tak jak mówisz/piszesz.

Na samym początku, zaraz po wydaniu BoS'a były dwa samoloty. LaGG i G2.
Przez całkiem spory okres czasu był to jedyny "zestaw" jaki można było spotkać na serwerach, potem doszedł jeszcze bylejak i A3.
Przypomnę, że zaraz po wydaniu ŁaGGa można było utłuc samymi kaemami i to bardzo krótką serią. Można poczytać nawet u nas na forum opinie (min. moją). ŁaGG to była trumna wtedy i na dodatek jego uzbrojenie nie było takie super w porównaniu do uzbrojenia mietka czy foki jak teraz. W związku z powyższym nie pamiętam za bardzo sytuacji, aby na serwerze była jakaś drastyczna przewaga blue.
Nie, po prostu ludzie latali na tych trumnach i powiem, że całkiem nieźle to niektórym wychodziło.
Znam trochę radzieckich sqadów online i już wtedy można było wychwyć, że w ich wykonaniu było widać wyraźnie taktykę "we dwóch raźniej, a w kupie siła". Teraz to nie ma sensu, bo "pierdniecie z ŁaGG'a kończy zabawę, a ja muszę go znowu "strugać" za pomocą MG151/20, aż raczy zauważyć, że do niego strzelam.
Mam też czasem wrażenie, że dla niektórych latanie po radzieckiej stronie było by swoistym wyzwaniem, gdyby wszystko było odwzorowane tak jak ja sobie to wyobrażam. I dla sporej ilości ludzi latających dla jasnej strony mocy (rosjanie) było by do zaakceptowania.
No ale możemy sobie tylko porozmawiać i pogdybać. Nie jestem właścicielem studia developerów gier video ;-P

Ramm.

ps. timmoteusz -  Rutkov jest złym przykładem. On jak się uprze będzie latał tym czym chce, bo po prostu ma taką ochotę. A uwierz mi - nie chciałem latać przeciwko Rutovowi jak siedział w 110-tce. Niby cegła, niby nie skręcało, wolne jakieś takie ... a cieszyliśmy się z psikiem jak dzieci, kiedy się w końcu znalazł i ratował nam skórę :-)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #158 dnia: Października 08, 2017, 08:35:13 »
Pamiętam czasy pre alfy gdzie na jakiś para serwerach można było w weekendy pogonić się Laggiem vs F4. Polatałem może z miesiąc i poszło "na półkę" (ROf jeszcze w tedy zipał). IMHO teraz nie jest źle i dla SQENów (TAW RE) i dla samotników (nawet takich z ogromnymi brakami jak ja). G6 i L5fn to jest robienie dobrze community a z drugiej strony skok na kasę. Nie  będzie na koniec roku na plusie Jasona zwolnią przyjdzie inny co szefom naobiecuje i zacznie się robić WT bo na tym jest kasa.

W tej chwili dobrze zgrana para w BFlub FW jest nie do ugryzienia przez Laggi i Yaki.

@Boski

Nie kumam tekstu o skomplikowanych niemieckich maszynach. G2 poniżej 50 % paliwa jest nie do zepsucia, każdy mietek poza E7 jest nie do zepsucia (jeśli się nie dotyka E power- limit 3min). Łatwiej załatwić YAKA i LA I LAgga jak się oleje chłodzenie, La 5 i I16 ma 5 min szmocy, P40 to jest synonim awarii silnika.

Ostatnio Lipas próbował uparcie się kręcić z Yakiem nad ziemią, da się widziałem, do tego właśnie w mietku są sloty i w okolicach Vstall mietek w cale nie jest taki bez szans nawet z Yakiem 1b ale cza mieć wiele wprawy i super czucie, a do tego świetnie strzelać bo szans na trafienie nie ma dużo (aha no i trzeba przeżyć zakres średnich prędkości gdzie Yaki miażdżą..).

Kilka 110tek już dawno nauczyło mnie do siebie szacunku.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #159 dnia: Października 08, 2017, 10:54:25 »
Wziąłem sobie Twoje sugestie n.t. operowania mocą w F4/G2 i jest dużo lepiej. Generalnie są to maszyny do ataku z zaskoczenia, no i przede wszystkim prędkość i wysokość. Trzeba się tego trzymać bezwzględnie.

« Odpowiedź #160 dnia: Października 08, 2017, 20:13:39 »
Generalnie są to maszyny do ataku z zaskoczenia, no i przede wszystkim prędkość i wysokość. Trzeba się tego trzymać bezwzględnie.

Mocno powiedziane. Jest tu więcej fachowców dużo lepszych ode mnie. Spokojnie jeden na jeden z Yakami, La5 itd. da się walczyć F4/G2/G4 na swoich warunkach mając te 400-500m przewagi wysokości, plus zawsze można zanurkować i uciec .  Warunek IMHO  skuteczności to trafianie z 200 m, podejście bliżej do robiącego unik fachowca w Yaku może się źle skończyć.

Z tym nurkiem to też cza uważać bo P40 idzie 500mph a to zdaje się jest coś w okolicach BF i FW i wychodzi z tego. Reszta czerwonych się rozbierze po drodze albo odpuści.
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2017, 20:20:29 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #161 dnia: Października 08, 2017, 23:57:53 »
Dobrze odtworzyli to, że Me jak za szybko nurkuje to ma problemy z wyjściem z niego. Parę razy też zdarzyło mi się, że za szybko podchodziłem do przeciwnika i przestrzeliłem. Ale idzie coraz lepiej.
Podoba mi się, zwłaszcza F4.

« Odpowiedź #162 dnia: Października 09, 2017, 17:41:57 »
Wejdź sobie na Berloge albo Actiion dogfights, jak jest mało ludzi można potrenować, jak jest dużo to trza mieć oczy w dupie. F4 jest zwinniejszy i dużo więcej widać.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #163 dnia: Października 09, 2017, 18:51:50 »
Koniec z Offem. Wątek jest o zapowiedziach i patchach, a nie o tym gdzie i jak latać. Tak jak w dziale DCS wszystko musi zejść na biadolenie o ED, tak tutaj w każdym temacie koncert życzeń o tym jak co ma latać bądź lata. Tak trudno znaleźć pasujący, istniejący temat lub założyć nowy? Temat o pomocy dla początkujących też przyklejony jest jak w każdym dziale.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #164 dnia: Października 16, 2017, 12:02:25 »
Pytanie mam takie (nr 1):
Czy system wychylenia klap w MC202 różni się od tego który jest zamontowany w mietkach ?
Z tego co pamiętam włosi całkiem sporo "pożyczyli" z Emila.

Pytanie nr 2:
Jeżeli na pytanie nr 1 odpowiedź brzmi "tak" - to czy w grze istnieje możliwość "przyspieszenia" wychylania klap w różnych modelach bf'a ??

Pytam, bo w MC202 klapy chodzą wyraźnie szybciej, w "kręciole" z bylejakami czasem pomaga wychylenie tak do 30% (nie staluje to włoskie badziewie wtedy tak bardzo).
Ogólnie, mam takie wrażenie, że Macchi lata "trochę" lepiej niż przed ostatnim patchem, a i więcej widuję P-40 online.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "