Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 54804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 20, 2018, 13:30:55 »
Po ostatnim patchu także niemieckie samoloty ze strzelcami zyskały niesamowite własności.
https://www.youtube.com/watch?v=cp_k51roSlY
Polecam tak od 1:45.
However, jest jakiś dyskretny urok modelu lotu myśliwców w BoX w porównaniu do fajnego, ale dość prostego w FB/1946. Tylko to mnie trzyma przy tej grze.
Niestety jak już kiedyś pisałem alternatywy w klimatach 2 wś dla BoX nie ma i tu jest największy problem.

« Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 20, 2018, 13:51:40 »
Ja rozumiem, że na forum jest moda na narzekanie, może z racji średniego wieku, ale bez przesady. To, że w jakimś patchu do gry nie będzie się dało grać przez jeden dzień do wydania hotfixa to taka tragedia? Obiektywnie BoX i DCS są najlepszymi symulatorami jakie kiedykolwiek powstały.

« Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 20, 2018, 14:02:18 »
Kiedyś w BoX po patchach było tak, że wychodziło coś nowego, coś poprawili, ale nie było sytuacji, by coś popsuli, to co było dobre. Teraz po każdym patchu tragedia. Zamiast skupić się na rozwoju gry tak jak wcześniej to rzucają się na jakieś dziwne tematy (FC czy te czołgi). Nie zauważyliście, że od czasu kiedy tym się zajęli, to zaczęły się różnego rodzaju problemy z tą grą.

« Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 20, 2018, 14:15:20 »
Jaki to jest "problem z grą", który trwa kilka-kilkanaście godzin do wydania hotfixa? No chyba, że ktoś gra 24/7 i nie jest w stanie odstawić gry na jeden dzień.

To jest następstwo rozwoju produktu. Dodają nowy sprzęt, nowe efekty graficzne, 4x większy zasięg rysowania horyzontu, nowy model rozrzutu broni i masę nowych rzeczy. To zawsze powoduje błędy, wszystkie gry świata cierpią na podobne problemy, szczególnie przed świętami, gdzie developerzy są poganiani, żeby upchnąć jak najwięcej, skraca się testy, kontrolę itd.

Kiedyś było inaczej - wychodziła gra i... koniec. Czasami po kilku miesiącach wyszedł patch lub dwa i tyle. Wyobraź sobie BOX lub DCS w wersji 1.0 i porównaj do tego co mamy obecnie. Dziś gry są nieporównywalnie bardziej skomplikowane i wymagają nieporównywalnie większego nakładu pracy. Ja tam cieszę się, że w skomercjalizowanych czasach w ogóle istnieją takie produkty dla nielicznych miłośników symulatorów lotniczych.

« Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 20, 2018, 14:54:11 »
Z Ilem2 generalnie zawsze były problemy. Moim zdaniem najlepszy klimat i fiza calościowo była w ktorymś tam "puczu" do Forgotten Battles, 2.01 a może 4.xx... Nie pamiętam, to było dawno.

« Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 20, 2018, 15:06:07 »
Ja tam cieszę się, że w skomercjalizowanych czasach w ogóle istnieją takie produkty dla nielicznych miłośników symulatorów lotniczych.
Ja też się cieszę, że jest BoX. Nie ma na razie lepszego symulatora lotniczego 2 wś. Lecz dostrzegam jego wady. Widzę, że ostatnio nie dzieje się dobrze z tym tytułem. I tyle.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #231 dnia: Grudnia 20, 2018, 18:53:52 »
Byleby dopchali wózek do jakiegoś fajnego teatru walk - ja poczekam, a w międzyczasie oni naprawią grubsze błędy. :)  Oczywiście dodadzą nowe, ale to dopiero wtedy, za jakiś czas, będę na nie marudził. Teraz jest nieźle... PS: Niech nie marnują czasu na bugfixing, a lecą z content'em. :P
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #232 dnia: Grudnia 23, 2018, 15:14:40 »
Częściowo odszczekuję to, co pisałem na temat Ju 87 i jego właściwości lotnych w tym czy innym wątku. Po paru dobrych radach udzielonych przez fachowców od nowego Il2 jestem w stanie spokojnie wykonać misję tym szturmowcem, bez problemu namawiając mojego Junkersa do żwawszych ruchów. Powiem więcej, tak właśnie sobie wyobrażam latanie tą cięższą przecież od standardowego myśliwca maszyną. W ogóle model lotu w BoX jest tym, co najbardziej mnie przyciąga. W porównaniu do starego Iła, ciężko to opisać, ale mam jakieś tam uczucie masy samolotu i czuję jak pracuje on w powietrzu. Oczywiście nie latałem jeszcze wszystkimi maszynami, ale jest wg mnie dobrze, co w odniesieniu do braku prawdziwej konkurencji na rynku symulatorów WW2 właściwie zamyka dyskusję, czy jest to dobry produkt czy nie. Jeśli twórcy gry nie będą się rozdrabniać i skupią się na sensownemu ulepszaniu tego, co już jest, z pewną ostrożnością dodając nowe teatry działań i nowe samoloty - będzie dobrze. Gra ma to do siebie, że typowy "13-latek z Kansas" nie ma tu czego szukać, i git.

Filmik poglądowy z lotów poniżej:
https://youtu.be/csfunRajRZ0

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #233 dnia: Grudnia 23, 2018, 17:16:31 »
Częściowo odszczekuję to, co pisałem na temat Ju 87 i jego właściwości lotnych ...

A to w takim razie polecam by bardziej wczuć się w klimat:

Zabawa jest przednia "Otwieraczem do konserw", szkoda, że nie dali BK dla Hs-129 btw.
Zwracam uwagę na brak osłon na podwoziu (częstszy widok dla frontu wschodniego).

« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2018, 17:52:20 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #234 dnia: Grudnia 24, 2018, 09:37:46 »
Czytałem wspomnienia Rudla (Rudela?). :)

« Odpowiedź #235 dnia: Grudnia 24, 2018, 10:42:09 »
Ta swastyka na ogonie to skin, czy edytowana w ps?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #236 dnia: Grudnia 24, 2018, 11:26:52 »
Ta swastyka na ogonie to skin, czy edytowana w ps?

Skin, jest też mod pod oznaczenia historyczne (defaultowe malowania).
https://forum.il2sturmovik.com/topic/35423-mod-historically-correct-official-skins-2k-and-4k/
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 24, 2018, 12:50:27 »
Dzięki za info. Myślałem,  że jakoś banują takie mody.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 01, 2019, 17:00:19 »
Planuję sprawić sobie jakiś Collector's Plane i myślę o P-40, Spicie Mk.V lub Macchi Mc.202. Interesują mnie osiągi tych myśliwców: P-40 w stosunku do szmatolotów ŁaGG-3 i Jak-1 oraz Bf 109F-4 i G-2, Spita Mk.V i w stosunku do Fok 190A-3 i A-5, Macchi Mc.202 w ogóle.

Wyczytałem, że:
- P-40 to cegła, ale wytrzymała cegła
- P-40 to bardzo zwrotny samolot, ale wolny
- Mc.202 jest najbardziej zwrotny w samolotów mojego wyboru

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 01, 2019, 18:23:26 »
Moje subiektywne wrażenie jest takie, że najzwrotniejszy jest Spit V, ale to przeciw AI.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"