Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Bitwa o Stalingrad PL  (Przeczytany 42884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: IL-2 Sturmovik: Bitwa o Stalingrad PL
« Odpowiedź #1 dnia: Października 24, 2014, 00:17:41 »
Będzie manual?
:D
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2014, 08:10:51 »
Będzie manual?
:D

Zapewne to jest wersja Steam, więc na tę chwilę nie. Na pewno bardziej opłaca się za to ta niż ze sklepu z IL'em tak czy siak.
Na dziś po kursach sprzedaży: standard tu 179,99zł (box w przedsprzedaży 159zł), po kursie z dziś (3.45) 206zł, de lux 319,99zł, po kursie 345zł, więc różnice są nawet spore.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2014, 08:57:13 »
Na forach devsi wspominali, ze angielski manual bedzie pisal gosc ktory napisal manual do ROFa. Nie jest jeszcze gotowy bo jeszcze dopracowuja gre. Bardzo prawdopodobne, praktycznie potwierdzone sa I-16 (chyba platny) i Ju-52 (na poczatek AI i za darmo ale jest straszne lobbowanie na forum o flyable i ludzie chca go kupowac na potege :).

Sorry za brak polskich czcionek.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 24, 2014, 09:59:22 »
Czy nie wydaje Wam się, że to dosyć bezczelny skok na kasę? Bardzo drogo a produkt przecież jeszcze nie gotowy i bardzo ubogi w zawartości.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #5 dnia: Października 24, 2014, 10:20:27 »
Dawno temu jak kupowałem w 2009 RoF-a też było drogo a zawartość była równie uboga (jeśli dobrze pamiętam to było tylko 4-6 samolotów). A dziś to całkiem rozbudowany symulator.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 24, 2014, 10:30:03 »
Ilość samolotów w RoFie może robi wrażenie, ale cała wojenna otoczka tak samo biedna jak była 5 lat temu.

« Odpowiedź #7 dnia: Października 24, 2014, 10:37:09 »
Ale ludzie i tak głosowali portfelami i kupowali kolejne maszyny.
Twórcy BoS-a powtórzą to bo mają taką strategię więc pewnie w 2019 będziemy mili dużo samolotów i resztę gry taką samą jak dziś.
No może za wyjątkiem tego, że po czerwonej stronie mocy będzie więcej "pancernego UFO"  :x

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Października 24, 2014, 11:22:42 »
Czy nie wydaje Wam się, że to dosyć bezczelny skok na kasę? Bardzo drogo a produkt przecież jeszcze nie gotowy i bardzo ubogi w zawartości.

Znaczy wersja PL? Akurat tańsza niż oficjalna, chociaż i tak 300zł w cenie wygląda dosyć dziwnie jak na nasze realia, tu się zgodzę.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Października 24, 2014, 11:38:39 »
Tyle, że teraz ludzie dostali jakiś konkret a nie tylko obietnice. Zobaczymy, czy ten konkret jest dla nich tyle samo wart co dla autorów sima.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #10 dnia: Października 24, 2014, 11:39:50 »
Ale ludzie i tak głosowali portfelami i kupowali kolejne maszyny.
Twórcy BoS-a powtórzą to bo mają taką strategię więc pewnie w 2019 będziemy mili dużo samolotów i resztę gry taką samą jak dziś.

Nie byłbym tego taki pewien. RoF nie miał żadnej konkurencji, aby polatać jakimś szmatolotem był do wyboru tylko RoF (wiem Red Baron 3D też był, no ale umówmy się to nie ta jakość graficzna, choć miodność gry znowu dużo wyższa). Można więc było liczyć w zasadzie co do I WŚ tylko na RoF. BoS nie ma tego komfortu, CloD a nawet FB dalej dają radę jeden grafikądrugi mnogością maszyn. Online jeden i drugi jest ponad BoSem bezsprzecznie. To powiedzcie czym BoS przyciągnie by ktoś wysupłał tyle złotych, mnie mógł wziąć pod włos bo mam kasę i kocham symulatory IIWŚ, zwłaszcza front wschodni. Ale ilu może być takich ja na Świecie? Na pewno nie tylu żeby zgarnąć kokosy, zarobić przyzwcicie zapewne, ale nie na nowe ferrari dla każdego w firmie. Najwyżej na Ładę. Dziś bym nie kupił chyba BoSa, jeszcze nie ale na pewno w końcu miałbym go na półce.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2014, 11:47:19 »
Tyle, że teraz ludzie dostali jakiś konkret a nie tylko obietnice. Zobaczymy, czy ten konkret jest dla nich tyle samo wart co dla autorów sima.

To to akurat zupełnie inna kwestia, chociaż obietnicami dalej nas karmią...  i jeszcze to nieszczęsne wygładzanie ekranu, które dalej jest o kant dupy potłuc. Sam oczekiwałem od teamu od RoF nieco więcej i lepiej niż w dniu "premiery".

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Października 24, 2014, 11:59:09 »
Ja również nie twierdzę, że to co mamy jest tym co dokładnie rok temu podejmując decyzję o wsparciu projektu i wyłożeniu pieniędzy na Standard Edition liczyłem, że dostanę. Osobiście jestem trochę zniesmaczony ;) podejściem twórców. Pytanie co dalej ...
Miałem kupić Fokę i na ten moment raczej nie wrzucę tych 20 USD w tą wersję BoS-a bo mi aktualnie szkoda.

« Odpowiedź #13 dnia: Października 26, 2014, 19:34:37 »
No cóż deweloperzy wykorzystują nieco sytuację na rynku symulatorów lotniczych. Dawno już przyzwyczaili konsumentów do niedopracowanych produktów. Nie do pomyślenia wydaje się fakt, że po premierze produktu, który kupujemy nie dostajemy manuala. Odpuszczam narazie tego iłka. Obietnice, alfy, bety ..... to się robi śmieszne.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Października 29, 2014, 18:50:31 »
Potrzebuję osoby (info na PW):

a/ która nie ma IL-2 BoS,
b/ umie ładnie pisać i ma doświadczenie w simach.

www.yoyosims.pl