Dziękuję za zaproszenie może kiedyś się spotkamy. Bardzo się cieszę, że masz orientację w temacie elektronika, czasem studenci to "olewają" i idą na skróty. Ponieważ musisz wymienić rejestry to czeka Ciebie demontaż sticka. Będziesz miał dostępne pcb drążka. Są tam 3 rejestry połączone szeregowo z wspólnymi 2 sygnałami zegarem oraz sygnałem serial control. Można zrobić test i odpowiedzieć na pytanie czy są uszkodzone wszystkie 3 rejestry czy 2 lub może jeden oraz które lub który. Może jest uszkodzony tylko jeden co oznacza mniej pracy przy usuwaniu scalaków. W praktyce jest uszkodzenie tylko jednego. Warto także sprawdzić kondensatory blokujące zasilanie, chociaż z tego co napisałeś wnioskuję, że nie są przebite, ponieważ jest napięcie. Są też prawdopodobnie rezystory pull up, można to zbadać omomierzem. Nie widziałem tej płytki oraz schematu, ale można na podstawie pcb zrobić taki schemat, nawet jeśli jest druk wielowarstwowy. Piszę dlatego, że tak jak wspomniałem czujesz temat i jesteś w stanie określić dokładnie które lub który element jest uszkodzony.