Autor Wątek: MiG-21bis pytania, problemy, dyskusje.  (Przeczytany 17708 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: MiG-21bis pytania, problemy, dyskusje.
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 25, 2021, 16:33:16 »
Zacytuje jeszcze post Czesia w Wątku Awionika samolotów MiG-21 strona piąta.
A tu otrzymałem od znajomego charakterystykę z instrukcji którą się z Wami podzielę:
"Pociski rakietowe Ch 66 stosuje się do zwalczania małowymiarowych  ruchomych i nieruchomych celów naziemnych i nawodnych przy wzrokowym celowaniu z wykorzystaniem celownika ASP PFD. Zezwala się na odpalanie pocisków na ustalonych zakresach pracy silnika R11F2S 300 (bez zakresu dopalania) na wysokościach do 5000 m i przy prędkościach przyrządowych 600-1000 km/h w następujących warunkach: kąt nurkowania 10-30st, zalecane odległości kierowanego odpalania 6-3,5 km i max odległości odpalania 8-10 km. Przed odpaleniem Ch 66 upewnić się, że świecą lampki podwieszeń i sprawdzić stację radiolokacyjną na zakresie „Kontrola”. Po rozpoznaniu celu wprowadzić samolot w nurkowanie, wykorzystując do przycelowania celownik optyczny. Po wejściu samolotu w strefę odpalania, odpalić pociski rakietowe naciskając przycisk bojowy. Zejście pocisków powoduje przechylenie się samolotu, które łatwo daje się usunąć przy pomocy lotek. Na samolotach wyposażonych w urządzenie fotokontrolne przycisk bojowy należy trzymać wciśnięty do chwili wybuchu pocisków w celu zarejestrowania wyników strzelania. Po zejściu pocisków nadal prowadzić celowanie. W przypadku powstania błędu w celowaniu płynnie go poprawić (z prędkością kątową nie większą niż 10T/s, nie dopuszczając do powstania większego błędu niż ±5T do chwili wybuchu pocisków. Wyprowadzić samolot z ataku natychmiast po wybuchu drugiego pocisku z przeciążeniem nie mniejszym jak 4,0. Wysokość zakończenia wyprowadzania z nurkowania nie powinna być mniejsza jak 350 m, a przejście nad miejscami wybuchu 634 m Lądowanie z pociskami nie stanowi niebezpieczeństwa".
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Odp: MiG-21bis pytania, problemy, dyskusje.
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 25, 2021, 21:31:04 »
Panowie wielki szacun za waszą wiedzę, odnośnie co i jak w rzeczywistości można było na Migu 21 bis odpalić przy zachowaniu odpowiednich procedur. Ja potrzebowałem pomocy w module DCS i podpowiedź Bartiego
Chyba BUG. Spróbuj wyłączyć w opcjach MiGa-21 realistyczne zachowanie ASP. Powinno tymczasowo pomóc w lockowaniu celów naziemnych.

Pomogła rozwiązać problem dlaczego inni mogą, a mi nie wychodzi. Teraz znowu zaznaczę opcje realistycznego zachowania ASP i będzie jak w realu - nie da się zablokować wiązki radaru na celu w trybie A-G :).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2021, 21:42:30 wysłana przez KosiMazaki »