oko! Jestem tego samego zdania. Tylko że już na etapie tworzenia makiet do filmu widać "fachowe": podejście do tematu:
A to pokazuje że pewne obszary dzieła już traktowane są na odwał. Przecież zrobienie poprawnego malowania makiety Hurricana to żaden koszt. Za to mamy piękne WAAFki, pięknego Zakościelnego, który moim zdaniem pasuje do roli Zumbacha jak pięść do nosa... Filmowy Urbanowicz wypowiada się o Hurricanie jakby pierwszy raz zobaczył ten samolot... Wygląda to na hauturę..
No i co z tego.. Myślisz, że wszyscy wyjdą z kina rozczarowani takim kwiatkiem

? Ktoś z marną wiedzą o lotnictwie owej epoki zauważy to

? Będzie więcej tego, jestem przekonany, ale co z tego? Można się doszukać wielu innych bubli. Niech im w szafę wejdzie Jacyków i stwierdzi, że te garnitury, to są zbyt nisko rozcięte nad pośladkami, zauważysz to?

Nie chcę umniejszać waszej wiedzy, z pokorą czytam ten wątek i podziwiam spostrzegawczość, ale to ma być film i aż, albo tylko film.
Będę zadowolony, jak to dzieło odda -Jak powstał, co osiągnął, jak się przyczynił do wygranej i jak został skrzywdzony... 330 SQ.! Nawet romans na pierwszym planie przetrawię. Powiem więcej, chętnie przypomnę kolegom z wysp kto rządził, nie tylko na ich niebie, ale też w na wozie.. znaczy w.. na lądzie.

Mam nadzieję, że ktoś z planu zagląda na the forum i wyciągnie wnioski> Ja się podpisuję pod postem Boskiego, nie ma co się na siłę narzucać, prawda?