Oj smutno to zabrzmiało

Chociaż jak ustawię '3 screens' (jedno z defoulto'wych ustawienień) to obraz jest geometrycznie ok. Bo jak rozumiem właśnie w tym ustawieniu zdefiniowane są
3 trzy niezależne 'DisplayProty' gdzie możemy sobie zdefiniować cokolwiek co może być niezależnie wyświetlane i tak właśnie ustawione są tam
3 trzy niezależne widoki. Niestety w tym ustawieniu trzęsą się chmury
, a 'framerate' jest w pewnych momentach bardzo słaby pomimo bardzo wydajnej grafiki (
GTX980). Efekt z
anika przy zastosowaniu rozciągnięcia w sterownikach Nvidii 'Surraound' i '1 screen' w DCS oraz rozdzielczości 5730x1080
, a grafika jest wyświetlana bardzo płynnie, niestety tu pojawia się z kolei nienaturalne rozciągnięcie widoku na bocznych moniotorach co jak przypuszczam jest efektem zbyt szerokiego FOV. Wiem jak zmienić FOV dla samego kokpitu ale zewnętrze wygląda nadal źle

Uff... może ktoś ma jakiś
koncept co można zrobić
? Nie poddaję się
, bo widziałem filmiki na youtubie gdzie goście wyświetlają DCS'a np. na trzech rzutnikach i właśnie przy odpowiednio dobranych param
etrach ekranu i FOV efekty są piorunujące.
Wdzięczny będę za wszelkie sugestie - bo sprawa nie daje mi spokoju, szczególnie po tym jak widziałem na youtubie
, że da się coś z tym zrobić. A tak BTW to monitorki kupiłem używane LCD i cała inwestycja wyniosła mnie niewiele ponad 600zł
, więc to nie zamach na budżet domowy a efekt świetny - polecam dla tych co się wahają. Fajnie wygląda FSX no i liczę, że P3D w wersji 2.5 która właśnie ujrzała światło dzienne da się to fajnie ustawić.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,Zlituj się i przed wysłaniem posta weź go przeczytaj raz jeszcze. Przecież to taki słowotok, że niewiele da się z niego zrozumieć. Naucz się, że zdania kończymy kropką, a nie zawsze przecinkiem. Jak o coś pytasz to zaznacz to znakiem zapytania. Chciałbyś pomocy, a nie potrafisz jasno i klarownie przekazać o co Ci chodzi, w dodatku mieszasz języki, tworzysz nowe słowa i efekt końcowy jest taki, że jeszcze mniej da się z tego zrozumieć. Mazak.