Autor Wątek: Wspólne latanie online.  (Przeczytany 74065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Wspólne latanie online.
« Odpowiedź #405 dnia: Czerwca 04, 2019, 21:46:43 »
Tak się bawiłem ostatnio online.

https://youtu.be/ptHOBQZzq7U

Na jakim serwerze?

Wydzielone z tematu o screenach i filmach. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2019, 15:44:25 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #406 dnia: Czerwca 05, 2019, 13:06:27 »
Latam głównie na EU Official Server. Widoki zewnętrzne i ikonki, a więc nie pro, ale szczerze mówiąc zabawa przednia i bardzo duże obłożenie. Na serwerze full real Wings Of Liberty też czasem latam, ale pomimo 74 osób na serwie nikogo na mapach prawie nie widać, choć oko wykol. Dodatkowo bardzo dużo lagów (nie mylic z ŁaGGami).

Na EU Official jest non stop akcja, a ikonki można przecież wyłączyć i grać tylko z kokpitu. Ja używam widoków zewnętrznych, bo ciągle uczę się, jak można wykorzystać osiągi danego samolotu.

Serwerów total full real (bez pozycji mojego samolotu na mapie) nie trawię. Po całym dniu pracy miałbym jeszcze szukać się na mapie? Bez jaj. Nie jestem aż tak psychiczny. :)

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #407 dnia: Czerwca 05, 2019, 13:18:27 »
Proponuję serwer Berloga, czy jakoś tak. Ogólnie dogfight w czystym wydaniu i nie sposób się nie znaleźć i oczy trzeba mieć naokoło d... :). Tylko, że full real.

« Odpowiedź #408 dnia: Czerwca 05, 2019, 15:29:22 »
Tak się zastanawiam dlaczego tutaj prawie nie ma ludzi chcących polatać full real na serwerze jak np. TAW czy KOTA?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #409 dnia: Czerwca 05, 2019, 16:00:49 »
Ja bym chętnie polatał, ale trochę mnie nudzą długie loty, dlatego czasami tłukę się na Berlodze. A generalnie też mam z tym problem, bo ludziska, przynajmniej z OPS nie chcą latać w BoXa, tylko ten DCS.
Jak mnie ktoś przekona na latanie na TAW, to może, może. A możesz coś powiedzieć o KOTA?

« Odpowiedź #410 dnia: Czerwca 05, 2019, 16:19:05 »
A to ciekawe, bo dzisiaj zdaje się ma być BoX latany :P.

« Odpowiedź #411 dnia: Czerwca 05, 2019, 17:25:13 »
Lipas jak nie lubisz długich lotów to KOTA nie dla Ciebie, bo tam odległości pomiędzy obiektami spore.  Na WOL są znacznie mniejsze. Z tym że WOL jest z GPS, a KOTA nie. Wybór pośród serwerów jest spory. Dla każdego coś się znajdzie ciekawego. Ostatnio pojawił się Combat Box, serwer amerykański. Bazuje głównie na samolotach z BoBp. Są tam ciekawe misje np. zatopienie Tirpitza czy D-Day. Dla mnie najlepszym serwerem jest TAW. To jest symulacja prawdziwej wojny. Trudny i wymagający, ale najlepszy, dający najwięcej satysfakcji. Jak ktoś nie wie, jest to serwer stworzony przez naszych rodaków. Uwaga, wciąga jak narkotyk. Trwa teraz kampania. Polskich ekip jest tam sporo (na stronie TAWa jest podgląd na użytkowników kanału na TS i często pojawiają się tam polskie flagi). Czytać manuala, rejestrować się i do boju (w manualu jest info jak wejść na kanał TAW na TS). Kilka postów wyżej zresztą Padre jeden z twórców TAW zachęcał do zajrzenia na serwer.
Wpadnijcie do nas na TSa TAWa. Jak jest potrzeba, to zrobimy dla was osobny kanał, ustawimy whispera i można cosik skoordynować. LG lata głównie myśliwsko ale współpracujemy z grupą HOSPIZ która śmiga na bomberach.
http://taw-server.de/index.php

« Odpowiedź #412 dnia: Czerwca 05, 2019, 17:53:37 »
Tak się zastanawiam dlaczego tutaj prawie nie ma ludzi chcących polatać full real na serwerze jak np. TAW czy KOTA?

Jakby znalazł się godny zastępca Dziadka Kosa- to przynajmniej jeden chętny byłby dodatkowo :)
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

« Odpowiedź #413 dnia: Czerwca 05, 2019, 20:53:02 »
No ja jakiś czas temu pisałem, że chętnie byśmy z kimś jeszcze eskadrą polatali. TAW najchętniej, ale jak jest przerwa to KOTA (nie ma GPS, ale nie jest wcale tak daleko do celów) albo WOL. Niestety Wojtek z którym latam ma chwilowe problemy ze zdrowiem i musiał odpuścić na chwilę. Ja na urlopie. Wracam za miesiąc. Jak od połowy lipca ktoś miałby chęć to byloby super. Wiadomo, że im więcej osób tym większa szansa wyjścia żywym. W pojedynkę nie ma co lecieć bo można się tylko sfrustrować. Chyba że ktoś jest kamikaze i lubi ;) Różnie jest w praktyce. Czasem się leci godzinę i nikogo nie spotkasz. Czasem jest w tym czasie kilka akcji. Na WoLu to wystarczy nad cel polecieć na zawsze jest furball. Tak więc jeśli ktoś się wacha to niech napisze i odezwę się do niego jak znów wspólne latanie będzie na celowniku. Dajcie sobie szansę jeśli ktoś nie próbował. Berloga jest ok jak chcesz poćwiczyć, ale dla mnie nuda na dłuższą metę. Fajnie jest mieć jakieś cele na froncie. Misje do wykonania, a jak przy okazji jest starcie i jakaś kooperacja to super. Nic nie daje takiej frajdy jak wyczyszczenie 6 skrzydłowemu ;)

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #414 dnia: Czerwca 05, 2019, 21:29:13 »
Berloga to łupanka na moment. Nudzi sie po chwili. Poza tym są widoki zewnętrzne. EU Official jest dla mnie optymalny i są staty, a wiadomo, że latamy dla statystyk.

« Odpowiedź #415 dnia: Czerwca 05, 2019, 21:31:01 »
KOTA (nie ma GPS, ale nie jest wcale tak daleko do celów)
Nie wiem może my piszemy o nie tym samym serwerze.  Z tych wszystkich serwerów, które wymieniłem to na KOTA są największe odległości. Nawet jego twórcy napisali, że odległości pomiędzy celami i lotniskami są duże i zalecają latać ze 100% paliwa. Pozwolę sobie zacytować  "The distances between Airfields and Targets are long. We advise all pilots to use 100% fuel."
O tutaj to napisali:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/38998-knights-of-the-air-multiplayer-server/#comments
Jak co to można pokazać mapy z tych kilku serwerów ( WOL, KOTA, TAW, Combat Box) i porównać. Różnice pomiędzy KOTA, a innymi serwerami są znaczne.
Berloga jest ok jak chcesz poćwiczyć, ale dla mnie nuda na dłuższą metę. Fajnie jest mieć jakieś cele na froncie. Misje do wykonania, a jak przy okazji jest starcie i jakaś kooperacja to super. Nic nie daje takiej frajdy jak wyczyszczenie 6 skrzydłowemu ;)
A tutaj to akurat podpisuję się obydwoma rękami pod tym co napisałeś.
Wypoczywaj i widzimy się gdzieś na serwerze.

« Odpowiedź #416 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:03:43 »
Spoko nie upieram się. Na kocie latałem kilka razy i akurat tam do pierwszych potyczek pamiętam leciałem kilka minut od lotniska. Może nie zawsze tak jest.

Dzięki i do zobaczenia, oby po tej samej stronie ;)

Win10 64bit

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #417 dnia: Czerwca 06, 2019, 11:26:28 »
Ja bym chętnie polatał, ale trochę mnie nudzą długie loty, dlatego czasami tłukę się na Berlodze. A generalnie też mam z tym problem, bo ludziska, przynajmniej z OPS nie chcą latać w BoXa, tylko ten DCS.
Jak mnie ktoś przekona na latanie na TAW, to może, może. A możesz coś powiedzieć o KOTA?

Miałem się kiedyś do Was odezwać i namówić trochę na TAW, ale do tego trzeba dużej dawki cierpliwości, a tej nie macie wyrobionej :-D
Bo u Was ma być szybko, mocno i na temat ... a potem "refly" i znowu. A pomiędzy można usłyszeć odgłosy otwieranych puszek i butelek, tudzież dźwięki fizjologiczne :-D (dobrze , że discord jeszcze nie przesyła zapachów :-) 
TAW  - 95% czasu misji to latanie w ciszy i spokoju z rozglądaniem się na wszystkie strony, 2 % intensywnej walki powietrznej i 2 % czasu jak wisisz na szmacie i czekasz jak cię na niej rozwalą, bo nie ma "instant quit" tylko trzeba odczekać ileś tam sekund. Aha no i ostatni 1% to rozpamiętywanie dlaczego ta peszka z 150 metrów jednym pociskiem urwała mi skrzydło, dlaczego zobaczyłem tego parcha z tylu i juz mam tylko widoki zewnętrzne, albo dlaczego ten bylejak jeszcze leci a już nie mam amunicji :-D
Na dodatek, teraz trzeba uważać żeby za często nie ginąć, bo jest limit 3 "life". Jak zginiesz 3 razy - ban na 24 godziny :-)
Ogólnie serwer jest przeznaczony dla dywizjonów z liczbą pilotów powyżej 5, bo wtedy latanie w grupie ma sens i ma się jakąś szansę na przeżycie. No chyba, że latasz po stronie świńskiego raju - wtedy nie musisz się przejmować taki pierdołami jak na przekład dostanie do niewoli :-P

Lipas - jak chcesz polatać i czegoś się dowiedzieć w trakcie latania - daj znać.
(co prawda w ostatnich dniach nie mogę latać, ale jakby co to na forum jestem dostępny)

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2019, 11:33:40 wysłana przez Rammjager »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #418 dnia: Czerwca 06, 2019, 13:06:48 »
Spoko i dzięki. Może jeszcze kogoś z OPSu skoptuję, bo czas nieco od DCSa odpocząć.

« Odpowiedź #419 dnia: Czerwca 06, 2019, 15:02:29 »
KOTA, WoL i TAW to tak jak piszę Rammjager, serwery wymagające cierpliwości i czasu, bycia kawalerem, ewentualnie rozwodnikiem z odebranymi prawami do dziecka.

Co pozostaje? Pozostaje Berloga - łupanka bez ładu i składu, w której można poćwiczyć celowanie. Ja jeszcze raz zachęcam do EU Official, ponieważ lata tam wieczorem ponad 20 pilotów, jest akcja non stop, są statystyki. Coś w sam raz dla rozrywki po ciężkim dniu pracy i zabawy z dzieckiem - w moim przypadku z 8-letnim oseskiem nie ma czasu przed 22:00 na nic. Dlatego też latanie i szukanie celów przez godzinę nie ma dla mnie sensu. Podkreślam - dla mnie.

Latam z kumplem i we dwójkę robimy niezłe jaja Thunderboltami. Jest ok.