Mam w robocie ponad 100 kompów, oczywiście też i Maki. Pewnie,_że Win 7 tez miał problemy ale zakładając, że Win 10 miał najwięcej w historii beta testerów, to powinien być super. Jednak mimo to, powtarza wszystkie błędy Win 7 oraz daje nam nowe._U mnie Win 10 w paru kompach zniszczył dyski ssd, tak jak to robił kiedyś Win 7, dwa czy trzy razy po grubej aktualizacji Win 10, po resecie nie wstało mi 60% komputerów, to wina zapewne aktualizacji, jak i sposobu ich instalacji, czyli albo bierzesz wszystko albo nic. Co do zastosowań profesjonalnych to nie zapominaj o liniach produkcyjnych, systemach kontroli wejścia do budynków, systemów przeciw pożarowych w budynkach, czy też wind. W zastosowaniu multimedialnym oczywiście prymat wiodą Maki ale i PC często są stosowane. Jednak podstawowym systemem teraz jest tam Win 7, a wcześniej WiN XP, czyli systemy sprawdzone. Systemy typu Milenium, Vista czy Win10 są tam omijane, bo są uważane za niepewne. Win 10 po ponad 2 latach ciągle ma problemy, znam sporo ludzi, którzy po roku czy paru miesiącach i problemach z 10-ka wrócili do 7-ki. Ale takich statystyk już nikt nie ujawnia.