Autor Wątek: Windows 10  (Przeczytany 90328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Windows 10
« Odpowiedź #690 dnia: Lipca 10, 2021, 13:33:03 »
A cholera wie, nie byłem w stanie określić. Niby w menadżerze wszystko ok a procesor na 100%. Po wywaleniu łatki wszystko wróciło do normy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #691 dnia: Lipca 10, 2021, 16:36:11 »
A cholera wie, nie byłem w stanie określić. Niby w menadżerze wszystko ok a procesor na 100%. Po wywaleniu łatki wszystko wróciło do normy.

Jak Ci sie chce to po prostu moze przeinstaluj calego Windowsa ale z zachowaniem wszystkich plikow itp., kiedys tak zrobilem i w sumie wszystko hulalo. Bedziesz mial pewnie problem z kolejnymi updejtami.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #692 dnia: Lipca 10, 2021, 17:32:43 »
Przeinstalowywać windę? W życiu, w sumie wszystko działa b. dobrze. Tylko ta ostatnia łatka coś miesza.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #693 dnia: Lipca 10, 2021, 18:48:15 »
Przeinstalowywać windę? W życiu, w sumie wszystko działa b. dobrze. Tylko ta ostatnia łatka coś miesza.

To nie chodzi o takie przeinstalowanie od 0, tylko odświeżenie. Ściągnij sobie instalkę, zapuść i zobacz jakie wyskoczą opcje. Powinno być przeinstalowanie z zachowaniem programów i plików. Sam tak robiłem ze 2, 3x i działa to na jakiś czas. Nic nie stracisz.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #694 dnia: Lipca 10, 2021, 20:14:01 »
E.., chyba mi się nie chce.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #695 dnia: Lipca 31, 2021, 11:41:27 »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #696 dnia: Sierpnia 11, 2021, 08:36:44 »
Przyznam się, że dopiero teraz zainstalowałem Windę 10 na kompie do grania. Instalacja poszła wspaniale, Dziesiątka zastąpiła jedną z dwóch Siódemek na kompie (zawsze miałem dwa systemy).

Wszystko było świetnie aż doszło do instalacji softu od Saiteka... pardon, od Logitecha do X52. Większość osi była nieskalibrowana. Co gorsza to małe gówno na przepustnicy zaczęło rządzić myszą, więc klikanie w systemie odpadało, tylko z klawiatury dało się go używać. :)    Kombinowałem, m.in. instalowałem poprzednie wersje sterowników - nic. Na Win7 wspaniale, na Win10 kicha. Do tego doszło, że z 2 moich X52 jeden był rozpoznawany nie jako X52 a stockowy joystick, i nie dało się go programować. Pomogła pełna reinstalacja systemu i sterowniki Saiteka w starej, sprawdzonej wersji 6.6.6.9.

I tu chciałbym pochwalić MS za to, że instalacja systemu odbywa się bardzo sprawnie. Bierzesz ich toola, który robi instalkę na pendrive i leci. Potem wystarczy wywalić trochę niepotrzebnego softu i system jak ta lala.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #697 dnia: Sierpnia 12, 2021, 17:01:39 »
Miałem X52 a teraz mam wersję X52Pro i nie spotkałem się z problemem po podłączeniu na Windows 10. Od pierwszej chwili wszystko funkcjonowało bez zarzutów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #698 dnia: Sierpnia 13, 2021, 20:25:19 »
A co to? Wczoraj miałem jakąś aktualizację W10 i MS Store się dezaktywował i nie idzie włączyć. A może jest jakaś awaria MS Store teraz?

O tyle to ważne, że może rzutować na działanie MSFS .... LOL.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2021, 21:44:26 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #699 dnia: Sierpnia 14, 2021, 21:54:44 »
Dziś okej już, sklep aktywny, dziwne.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #700 dnia: Sierpnia 15, 2021, 10:19:43 »
Miałem w tygodniu podobną sytuacje na firmowym laptopie. Używając Chrome w pewnym momencie zniknął kompletnie wraz z instalką i kilka godzin później, jak gdyby nigdy nic, pojawił się z powrotem na miejscu. Wspomnę, że gdy IT cokolwiek aktualizuje lub zmienia to dostajemy informacje mailem na kilka dni przed.   
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2021, 13:05:30 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 29, 2022, 11:18:23 »
Potrzebuje ustawić kod PIN do urządzenia z W10. Wiem, że jest ta opcja Ustawienia > konta > opcje logowania > Kod PIN funkcji Windows Hello, dodałem tu ale dalej nie pyta po restarcie (brak ekranu logowanie).
Pamiętam, że kiedyś coś grzebałem (nie wiem może z kontami, na lokalne czy coś), by się nie pytał w ogóle. Ktoś może kojarzy jaka może być przyczyna?

Wpisując netplwiz mam tak:

Nie ma tutaj "haczyka" do żądania haseł i wszystko na szaro, hmmm (może jakiś myk w rejestrze gdzieś zrobiłem?).

Ps.
udało się rozwiązać, by tam pojawił się ten znacznik by wpisywać hasło/pin.
Należy tę opcję mieć WYŁ i zrestartować kompa :) (sama zmiana tego nie daje, co tylko robiłem).

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2022, 14:37:12 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #702 dnia: Czerwca 13, 2022, 15:14:48 »
Dramat i prawdziwy LOL (jak to było? Nie lubię poniedziałków ;)). Nie wchodził mi jeden plik na dysk przenośny w całości (7Gb), wspaniałomyślnie postanowiłem, że przecież mogę go sobie podzielić w zip. Mówię, 3x po 2,5Gb styknie. Biorę sobie programik, dzielę je na 2500 i sobie idę. Po jakimś czasie wracam, dostaję informację, że wszystko poszło sprawnie, a na pulpicie mam ... ponad 2.700.000 plików, każdy po 2500 ale bajtów! No bo przecież ta opcja jest w bajtach tam. Rewelacja. Najpierw mi W10 3h to indeksował, a teraz by wywalić to wszystko wyświetla się czas od 6-24 godz. Miodnie! :evil:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2022, 19:43:32 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Odp: Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #703 dnia: Czerwca 13, 2022, 16:10:02 »
Rewelacja. najpierw mi W10 3h to indeksował, a teraz by wywalić to wszystko wyświetla się czas od 6-24 godz. Miodnie!
Dobrze że masz dysk ssd! ;D
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Odp: LOL lotnicze II
« Odpowiedź #704 dnia: Czerwca 14, 2022, 00:17:22 »
Tyle ci będzie usuwał pliki z del'em? :O 
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.