Autor Wątek: Aerofestival 2015  (Przeczytany 11809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: Aerofestival 2015
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 09, 2015, 09:38:12 »
Potrzeba matką wynalazków ;)

"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 09, 2015, 22:26:31 »
Jest F4U, jest i Laba.
Będę i ja, sobo, więc trzeba się jakoś zgrać.

Oczywiście :D Ale jest jeszcze Zero, Pony i Jaczek. W locie ich nigdy nie widziałem, więc jestem ciekaw wszystkich :)

Ja jadę pociągiem o 7:29 z Centralnej (o 11:00 na miejscu), a potem powrót z wyjazdem z Poznania o 19:33. Jakby kto jeszcze jechał tymi pociągami, to dajcie znać :)

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 11, 2015, 10:07:07 »
Labienus zapoznaj się z czymś takim jak PKP bilet podróżnika lub bilet weekendowy. (najtańsza opcja dojazdu PKP można jeździć  X razy w czasie weekendu)  Tylko uwaga, nie uwzględniają one pociągów IR itp.  (tylko IC i TLK).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 11, 2015, 12:26:11 »
Hmmm, widzę, że Jaczek zniknął z programu pokazów? Babol czy faktycznie go nie będzie. Przy Mustangu za to pokazują zdjęcia P-51B. To byłoby coś, bo "D" to już kilka razy się widziało.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 11, 2015, 12:38:28 »
A gdzie patrzysz? Tutaj jest, ale kilka pozycji chyba faktycznie mocno pod znakiem zapytania (czyt. nie będzie):

http://aerofestival.pl/godziny-otwarcia/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Hub

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 11, 2015, 21:54:53 »
Jeśli chodzi o sobotę i znaki zapytania, to mają  być to kolejno: SW-4, Iskra, Spitfire i F-16. Te znaki zapytania miały być niby niespodziankami, odkrywanymi raz na tydzień. Widocznie nie zaktualizowali strony.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 12, 2015, 00:47:08 »
Labienus zapoznaj się z czymś takim jak PKP bilet podróżnika lub bilet weekendowy. (najtańsza opcja dojazdu PKP można jeździć  X razy w czasie weekendu)  Tylko uwaga, nie uwzględniają one pociągów IR itp.  (tylko IC i TLK).

Dzięki, ale wychodzi drożej. Weekendowy kosztuje ponad 150 zł, gdy ja płacę 100 i do tego mogę wyjechać o lepszej porze niż jeżdżą TLK.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 12, 2015, 08:56:18 »
Jeśli ktoś będzie i potrzebuje namiarów - śmiało pisać na PW :).

www.yoyosims.pl

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 12, 2015, 14:45:43 »
Pojawił się ostateczny (?) program: http://aerofestival.pl/program-pokazow/ .
Poznikały znaki zapytania i trochę się pozmieniało.
Cała przestrzeń dla widowni jest ustawiona pod słońce, a chciałbym popstrykać, więc pewnie więcej czasu spędzę pod płotem z drugiej strony (między torem a portem). Jeśli ktoś chce się przyłączyć to PW.  :)
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 12, 2015, 17:21:55 »
Aktualny program.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 12, 2015, 17:37:57 »
"F-16 x 4". Co to oznacza? Przelot Naszych Jastrzębi?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 12, 2015, 17:42:56 »
Ta, może zrobią ze dwa kółka nad publiką.

Offline Hub

• *
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 12, 2015, 19:12:52 »
Pewnie flegmatycznie przelecą na 3000 ft.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 13, 2015, 23:02:35 »
Wróciłem do domciu, po pokazach pozostał niestety duuży niedosyt. Już pal licho zakaz wnoszenia napojów i to, że darmowa woda była, ale na drugim końcu lotniska i nikomu się nie chciało biegać. Największy problem to to, że ponad połowa z zapowiedzianych atrakcji nie pojawiła się na niebie. I to nie dlatego że nie dolecieli, wszyscy z planu wklejonego przez Yoya dotarli do Poznania. Nietsety połowę czasu zamiast airshow podziwialiśmy startujące i lądujące Benki i Airbusy, skutecznie blokujące jakiekolwiek pokazy w powietrzu. Ktokolwiek z organizatorów wymyślił, że uda się połączyć airshow z normalnie funkcjonującym portem lotniczym powinien dostać kopa. Ewentualnie kopa pownny dostać osoby, które nie zadbały o sprawną organizację współpracy pomiędzy airshow a kontrolą lotu EPPO, żeby lądujące samoloty rejsowe nie powodowały np. półtoragodzinnej przerwy w lotach.
A nawet jeśli pokazy już się odbywały, priorytet miały grupy akrobacyjne, więc żaden z warbirdów nie poleciał. Poza Stearmanem, który wystartował i od razu wylądował, bo przegonili go Turcy dający drugi pokaz tego samego dnia (świetny, ale ile można). Najbardziej irytujące jest właśnie to, że te samoloty były już na miejscu, prawie na wyciągnięcie ręki, a żaden nie dał pokazu.

Specjalne wyróżnienie dla komentatora, który pomylił Zimmermana na Extrze z Jurgisem Kairysem na Su-31 i całe pokazy Extry komentował jakby to leciał Kairys.

Mimo wszystko cieszę się że pojechałem, miło było spotkać grupkę ludzi z Forum jak również popatrzeć chociaż na kołujące Corsaira, P51, T6, Jaka-3, Beecha 18, Cobrę, Spita, Vampire czy pokazy w powietrzu -  jeśli już coś oderwało się od ziemi.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 14, 2015, 11:13:56 »
Zaraz - a Zeróweczki w końcu nie było? Szkoda...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.