Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #225 dnia: Listopada 01, 2016, 15:49:17 »
Polatałem trochę w tego 2.004 ale coś jest ostro nie halo z lądowaniem i przyziemnieniem. Nie wiem co naprawili, raczej pogorszyli. O ile w Niemcach to jakoś hula to w takim MiG-3 czy LaGG-3 jest mega ciężko obecnie wylądować. Co to w ogóle jest? Dotykam lotniska (polowe) z dłuższym zniżaniem z prędkością 1 m/s i 165 km/h na 3 pkt. (!!!) i wystrzeliwuję na 4 m do góry. Samolot nie ma prawa się oderwać przy czymś takim, ew. na pół metra by zaraz się przykleić. Do tego nie dotykając niczego (ew. lekkie korekty rudder) na końcu łamiąc skrzydełko w ostrym wirażu na glebie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #226 dnia: Listopada 01, 2016, 17:23:16 »
A może za szybko lecisz na MIGu? Z tego co pamiętam prędkość ta w rzeczywistości wynosiła ok 141-144 km/h (w różnych wersjach).
Aczkolwiek reakcja w grze jakaś i tak dziwna...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #227 dnia: Listopada 01, 2016, 18:30:32 »
A może za szybko lecisz na MIGu? Z tego co pamiętam prędkość ta w rzeczywistości wynosiła ok 141-144 km/h (w różnych wersjach).
Aczkolwiek reakcja w grze jakaś i tak dziwna...

Nie to nie to. Dobra udało mi się w końcu rozgryźć tego MiG'a w tym temacie:

https://youtu.be/w2lKHDcF7kI

Chociaż i tak uważam, że blokowanie tylnego kółka jest zabugowane. Normalnie tutaj powinno trzymać ziemi jak na kleju przy takim lądowaniu bez dotykania steru kierunku.
Tymczasem trzeba w niego naparzać się okazuje. Normalnie wychylenie powyżej 10 stopni odblokowywało kółko w MiG-3. Poniżej blokowało. To niby działa, bo jest na Technochat, ale w simie nie działa jak należy i dlatego MiG-3 wije serpentyny jak się nie zacznie ostrzej korygować toru dobiegu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #228 dnia: Listopada 03, 2016, 12:46:06 »
DD z dziś:
http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-4#entry405724

i parę info o Jak'u-1b (znanym u nas niesprawiedliwie jako M).

Kto pamięta?  :icon_cool:

« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2016, 20:41:26 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Listopada 03, 2016, 19:58:41 »
Btw. ciekawy oficjalny skin zapowiadają ;).

Ktoś tu do nas pije, czy przesadzam? ;>
Niemniej Jaczek mi się podoba, zrobiłem pre order. Ma być zresztą pierwszym dodatkiem jaki wyjdzie.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #230 dnia: Listopada 03, 2016, 22:13:21 »
Skur!@#$%^e malowidło, mam nadzieję że ktoś to zgłosi jako naruszenie. Wyobrażacie sobie w miejscu sierpa i młota swastykę? I niech nikt nie próbuje mi napisać że to co innego!
Gdyby nie to że kocham symulatory frontu wschodniego IIWŚ, a ten jest najlepszy na dziś, olałbym te grę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #231 dnia: Listopada 03, 2016, 22:38:25 »

Skur!@#$%^e malowidło, mam nadzieję że ktoś to zgłosi jako naruszenie. Wyobrażacie sobie w miejscu sierpa i młota swastykę? I niech nikt nie próbuje mi napisać że to co innego!
Gdyby nie to że kocham symulatory frontu wschodniego IIWŚ, a ten jest najlepszy na dziś, olałbym te grę.

Jeśli to historyczne malowidło to nie ma co zgłaszać. Pytanie tylko jak interpretować ten obrazek, opcje są co najmniej dwie. Pierwsza z nich do przełknięcia, pod mieczem leży pokonany fryc a polska dziewczyna wita kwiatami "wyzwoliciela". Ale mam wątpliwość czy czasem ta kobieta to jednak nie polka tylko ukrainka ewentualnie białorusinka, a pod mieczem leży ktoś inny. I chodzi o "wyzwolenie" nie z lat 1944/45 , a po 17.09.39.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Listopada 03, 2016, 22:47:48 »
Zgłoście to Antoniemu, ON będzie wiedział co z tym zrobić.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #233 dnia: Listopada 03, 2016, 23:13:43 »
Jestem za powołaniem specjalnej eksperckiej podkomisji w tej sprawie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #234 dnia: Listopada 03, 2016, 23:20:39 »
nie z lat 1944/45 , a po 17.09.39. 

No już za dużo historii to już nie dorabiajmy. Te Jaki nie latały w 39 ;P.
Ewidentnie jest to malowanie z okresu "wyzwalania" ziem. Udało mi się je znaleźć:

Tylko nagle takie przypominanie kto kogo wyzwalał, ale to też może być przypadek akurat dobrania skina, bo my to tam dla nich mały rynek jesteśmy.
Moja babcia to opowiadała, że jak Rosjanie szli to wszyscy w piwnicy siedzieli bo nikt nie wiedział co go czeka, więc ta dama w prawie sukni ślubnej to taki dzisiejszy marketing ;).
Inne dzieje inne czasy. Grunt, że malowanie realne.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Listopada 03, 2016, 23:47:08 »
Dzizus, to niedawno było na Forum pierdolamento, że w DCSie nie ma Polski, a teraz jak coś jest z Polską w tle, to też źle?!? Paranoja Antoniego się udziela nawet tutaj??
Pamiętajcie Panowie, że to Wy macie dłuuuugi i szeroki historyczny ogon, który wprowadza pewną optykę patrzenia na pewne sprawy. Natomiast warto się cieszyć, że na samolocie będzie malowanie z Polską (przecież ta pannica nie klęczy... a braterstwa broni nie nam odmawiać), bo i tak przeciętny hamburger za ChRL nie będzie się wgłębiał jak to było, bo mu to wisi i powiewa. Polska jednak zostanie utrwalona w grze i może ktoś kiedyś zauważy, że byliśmy trzecią armią DWŚ.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #236 dnia: Listopada 04, 2016, 00:08:02 »
Nie wygłupiaj się Qrdl, gdybym Cię nie znał te kilkanaście już lat :-) pomyślałbym że jakiś troll mi tu pieprzy od rzeczy, kontekst jest jasny, nawet dla kacapów którzy za ChRL nie mogą pojąć że im się "imperium" rozpadło. Chcieli dać coś polskiego, mogli jakąś maszynę z 1PLM dać, a nie epatować agitka wątpliwej jakości, wszędzie na ruskich stronach jest napisane że polska dziewuszka wita sowieckiego soldata, psia jego mać, już to widzę, chyba że na imię jej Wanda, a familia Wasilewska. Kij im w oko, prowokatorom.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Listopada 04, 2016, 00:27:27 »
Heheheh, i co? Daliście się rutkov sprowokować radzieckiemu człowiekowi. Niech sobie robią skiny historyczne jakie chcą, a im więcej będzie z naszej strony krzyku, tym więcej będą mieć radochy. Olać, popić wodą i zapomnieć.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #238 dnia: Listopada 04, 2016, 07:26:52 »
Ale fakt faktem haczyki maskują albo wcale nie malują, a tutaj jest sierp i młot co też może kłuć w oczy. Ot taka poprawność. Zresztą temat wałkowany od lat nie tylko tu. Popić woda i zapomnieć.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #239 dnia: Listopada 04, 2016, 10:15:13 »
a tutaj jest sierp i młot co też może kłuć w oczy. Ot taka poprawność.
Nie rozumiem waszego zdziwienia i oburzenia sierpem i młotkiem. Przecież najnowsze godło FR to dwugłowy orzeł z sierpem w jednej i młotem w drugiej łapie. W dupsku ma za to piękną, czerwoną gwiazdę.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...