Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #390 dnia: Sierpnia 29, 2017, 22:24:25 »
Rutkov - są trzy malowania Rumunów. Będziesz zadowolony :-)

Polatałem jedną misję na G2 - muszę powiedzieć, że w końcu mietek po oddaniu drąga nie wywija czegoś w rodzaju beczki, tylko .... zaczyna nurkować  :o :o :o
Progres po 5-ciu latach niesamowity ... w końcu na E-7 będę mógł wykonać standardowy manewr unikowy luftwaffe.

Ramm.

ps. nie do końca w to wierzę, bo to tylko jedna misja, jest wieczór, jestem zmęczony, nie mam czasu na polatanie dłużej, więc całkiem możliwe, że po weekendzie powiem, że mi się przewidziało dzisiaj ....
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #391 dnia: Sierpnia 29, 2017, 22:54:29 »
Aha ... i jeszcze wybuchy są jakieś takie ładniejsze (atakowałem cele na ziemi za pomocą Hs)

Ramm.

ps. prośba do GTW o połączenie postów ;-)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Sierpnia 29, 2017, 23:08:55 »
Łyknę jutro, trochę tego jest, natomiast jestem ciekaw, czy w tym jest mapka Kubania i każdy właśnie ją zaciąga, nawet jak się BoK nie ma. Chyba tak to działa.

Jest mapa Kubania.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #393 dnia: Sierpnia 30, 2017, 00:33:02 »
Polatałem trochę P-40 i muszę powiedzieć, że to w końcu lata i nie zachowuje się jak cegła. Celna seria w Fw190 i się składa na pół (nie wiem, czy tak powinno być, ale cieszy). No i generalnie wszystkim maszynom poprawili rudder. Nie reaguje już tak potwornie nerwowo.

« Odpowiedź #394 dnia: Sierpnia 30, 2017, 08:59:27 »
Też troszkę polatałem P40 wczoraj i w QM dało ostrożnie poradzić z 3 falami G2, przedwczoraj była bida z jednym. W multi ubiłem tym jednego Bf'a bo się nie oglądał. Trzyma się w końcu P40 jako tako powietrza i nie gubi tak szybko szybkości (E), silnik dalej taki ograniczony jak był (trza patrzeć na MP i najlepiej latać na 2600 RPM). Hs'm duel ze 110 E2 wymęczyłem w kołówce bo to tylko AI, w jakieś tam joja czy loopy za przeciwnikiem nie ma się tym co pchać, widok z kabiny hmmm... inny. Mapa bardzo ładna, góry, woda...

Ponoć Mietki już tak nie wywijają na szybkości, wcześniej się podniecają.

Łatwiej się kołuje (P40, LaGG, F2)

To czy latałem lata jakby spokojniej, dostojniej.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: Sierpnia 30, 2017, 13:20:24 »
W końcu P-40 jest już nie tylko flyable, ale też fightable!

Wcześniej w QM jeśli nie udało mi się uszkodzić przeciwnika w czołówce to już mogłem wybierać miejsce, w którym chce być zestrzelony. Wczoraj spuściłem wszystko co lata zaczynając od Bf-110 a kończąc na Fw 190 A-5 (1 vs 1 head-on).

Zdecydowanie idzie to w dobrą stronę.

« Odpowiedź #396 dnia: Sierpnia 30, 2017, 13:35:16 »
Polatałem jedną misję na G2 - muszę powiedzieć, że w końcu mietek po oddaniu drąga nie wywija czegoś w rodzaju beczki, tylko .... zaczyna nurkować  :o :o :o

Pomyśleć że jeszcze niedawno Mietek wpadający w korkociąg po oddaniu drążka zachowywał się "realistycznie" a każdy kto twierdził inaczej był trollem i haterem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #397 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:07:45 »
Ech, za dużo tego wszystkiego, nie dość, że normalnie na nic czasu nie starcza to jeszcze te pozytywy  teraz i tu ;) .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #398 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:21:02 »
W końcu P-40 jest już nie tylko flyable, ale też fightable!
... a kończąc na Fw 190 A-5 (1 vs 1 head-on).
Zdecydowanie idzie to w dobrą stronę.

Jeśli A5 dał się zestrzelić na czołówce, kładę to na karb farta ze strony P-40, bo normalnie 2xMG151/20 zrobiło by sieczkę z Kittyhawka dużo wcześniej niż jego pilot nacisnąłby spust.
Fart po prostu - czołówki tak mają :-D
Ale jeżeli Kittyhawk potrafi nawiązać skuteczną walkę z A-5 w innych sytuacjach - to na pewno nie idzie to w dobrą stronę ;-)

Ramm. 

« Odpowiedź #399 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:33:21 »
Ja tam za krótki jestem by mówić co i jak powinno być i kto kogo lać powinien.

Dwa dni było tak:

P40 vs FW/BF mógł ino wykorzystywać ułomność AI i nie dać się zestrzelić i próbować coś z daleka albo ewentualnie H2H (IMHO AI w H2H jest kiepskie jak "wyczuje", że dobrze celujesz to schodzi z lini strzału, co za tym idzie też już nie trafia)

Teraz można w miarę spokojnie się kręcić z takim G2 albo FW i którymś tam momencie da się wejść na ogon i ma się chwilkę. Potem AI nurkuję a P40 w nurku idzie w miarę dobrze.

Ciekawa jest sprawa jak różnie ludzie patrzą na ten sam samolot, na to jaki wg nich był i jaki powinien być. Koniec końców tylko gra jest ale emocji na niektórych forach mnóstwo.

Jeśli idzie o F2 (miałem wczoraj okazję z uwagi na stosunek na WOL 50RUSvs20GER) przy 500+ to już trzeba z góry planować skręcanie bo to trochę trwa). Ucieczka przed szybkim i rolujacym na szybkości La robi się ciekawa. Ja tam jak mówiłem specjalistą nie jestem, Bf staną się teraz pewnie mniej modne to będzie okazja polatać (już na czacie było kilka ukłonów w kierunku Jasona i innych - fuckin FM itp.).

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #400 dnia: Września 01, 2017, 14:47:48 »
Rutkov - są trzy malowania Rumunów. Będziesz zadowolony :-)
Jestem :-). Są chyba nawet cztery, w tym mojego faworyta Munteanu, chyba największego wymiatacza z 8 GA. (Przeżył wojnę notabene, wylatał 160 misji, są jakieś jego wspomnienia, ale niestety tylko po Rumuńsku) Samolotem lata się świetnie, jego siła ognia i przede wszystkim jego skupienie, pozwala z łatwością otwierać konserwy na ziemi ;-). No i mamy kolejny samolot kampanii afrykańskiej, do mapy Tunezji na przykład :-D.

Przez weekend mam zamiar potestować P-40, może -jak piszecie - zrobili z niego w końcu samolot w zamian tego kowadła co było.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #401 dnia: Września 02, 2017, 21:20:26 »
No i zainstalowałem te 1.72GB patcha. Niestety gra z biegu działać nie chciała - trzeba było ręcznie doinstalować biblioteki z VC++ Redistributable od Microsofta. Po tej akcji gra działa OK, ale przy wyjściu podaje jakiś błąd. Skubany wyciemnia ekran i wisi, bo błąd w małym messagebox'ie pojawia się na desktopie ale z włączoną nadal pełnoekranową grą. Coś zmaścili tam w Rosji, niestety.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #402 dnia: Września 09, 2017, 22:08:25 »
Pilnie potrzebuję porady, bo już mnie krew zalewa z Hs-129. Po starcie motorów w końcu nie gasną (co było pierwszym problemem), ale nijak nie potrafię ustawić mieszanki na bogatszą. Co mogę robić źle?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #403 dnia: Września 28, 2017, 19:23:09 »
Chłopaki zamierzają pójść szerzej też w samoloty kolekcjonerskie, które nie są w żadnym pakiecie, po Ju-52 czas na Bf-109G-6 z bąbelkami.
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-5#entry515596 .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #404 dnia: Września 28, 2017, 19:50:42 »
Teraz rozumiem dlaczego obniżyli cichaczem w 2.012 siłę ognia MG-151/20 - chcesz demolować sowieckie szmatoloty kup sobie G-6!

W wersji 2.011 wystarczyło FW-190 (2 x MG-151/20) ostrzelać w jednym zajściu lokomotywę żeby błysnęła na pomarańczowo, a w wersji 2.012 jest to praktycznie niemożliwe przy pojedynczym podejściu. Lokomotywa to mój taki prywatny wskaźnik skuteczności MG-151/20.