Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #690 dnia: Listopada 21, 2018, 15:19:10 »
Podnieśli temperaturę wrzenia chłodziwa w spitach i migu :651: :651:
W poprzednim patchu gra zaczęła uwzględniać obniżanie się temperatury wrzenia chłodziwa wraz ze zmniejszaniem się ciśnienia atmosferycznego na większej wysokości. W różnych samolotach chłodziwo miało w instalacjach różne ciśnienie - im mniejsze tym więcej bąbli i tym większy wpływ zmniejszającego się ciśnienia na obniżanie temperatury wrzenia dlatego w różnym stopniu wpłynęło to na różne samoloty, Bf109 miał tą instalację pod dużym ciśnieniem i nie odczuły specjalnie jakichś negatywnych konsekwencji, ale już np. Jaki gotują się bardzo szybko na większej wysokości.
W MiG-u ten błąd był mały, chyba 5°C, w Spicie IX to była duża pomyłka, kilkadziesiąt stopni, na większych wysokościach nie dało się latać, było to widać tym wyraźniej, że Spit IX ma automatyczny radiator.
Teraz wygląda to tak jak być powinno.
Przegrzewanie się Foki też już odnotowali, ale do wydania tego patcha nie mieli czasu, żeby się tym zająć.

« Odpowiedź #691 dnia: Listopada 21, 2018, 23:02:49 »
Czy działają wam bomby?  Bo u mnie jest tylko efekt wizualny, nawet kiedy zrzucam bombę będąc na pasie startowym jest tylko efekt wizualny bez zniszczenia samolotu.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #692 dnia: Listopada 22, 2018, 08:11:16 »
Czy działają wam bomby?  Bo u mnie jest tylko efekt wizualny, nawet kiedy zrzucam bombę będąc na pasie startowym jest tylko efekt wizualny bez zniszczenia samolotu.

Wczoraj zrzuciłem na budynek i został zniszczony.
Zresztą wcześniej był film z P-47 jak bombami rozwalił kolumnę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #693 dnia: Listopada 22, 2018, 08:46:07 »
Nie miałem czasu wczoraj polatać, więc się nie wypowiem.
Ale mam jedno pytanie do posiadaczy DCS'wego K4 - jak wypada porównanie z K-4 z BoBp ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #694 dnia: Listopada 22, 2018, 08:49:50 »
W jakim samolocie? Może nie odbezpieczyłeś zapalników, albo ustawiłeś za krótką zwłokę, a bomby zrzuciłeś z minimalnej wysokości i się nie uzbroiły. U mnie na P-47 bomby działają.

« Odpowiedź #695 dnia: Listopada 22, 2018, 09:51:24 »
Wiadomo kiedy mapa do BoBa wyjdzie? Nie pamiętam jak było w poprzednich modułach. Najpierw samoloty i mapa na końcu czy nie ma reguły?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #696 dnia: Listopada 22, 2018, 09:54:08 »
W BoS mapa była pierwsza  :evil:

Ale przeważnie pod koniec.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #697 dnia: Listopada 22, 2018, 10:38:23 »
W jakim samolocie? Może nie odbezpieczyłeś zapalników, albo ustawiłeś za krótką zwłokę, a bomby zrzuciłeś z minimalnej wysokości i się nie uzbroiły. U mnie na P-47 bomby działają.

Tak, z defaultu to parę sek. Jak ręcznie zapalnik nie zostałby ustawiony na zero to się nie odbezpieczyła po prostu a potoczyła po płycie. To zabezpieczenie przed niefrasobliwym mechanikiem ;).

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #698 dnia: Listopada 22, 2018, 10:55:30 »
Nie miałem czasu wczoraj polatać, więc się nie wypowiem.
Ale mam jedno pytanie do posiadaczy DCS'wego K4 - jak wypada porównanie z K-4 z BoBp ?

Ramm.
Moim zdaniem ten z BoBp jest bardziej stabilny w locie i ma większą dynamikę przede wszystkim na wznoszeniu. No i dużo lepszy widok do tyłu niż w DCSie, bo tam to jakaś porażka.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #699 dnia: Listopada 22, 2018, 11:36:03 »
Może jakaś misja online z celami naziemnymi na dzbankach? :)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #700 dnia: Listopada 22, 2018, 11:40:09 »
Tak, z defaultu to parę sek. Jak ręcznie zapalnik nie zostałby ustawiony na zero to się nie odbezpieczyła po prostu a potoczyła po płycie. To zabezpieczenie przed niefrasobliwym mechanikiem ;).
Bomby okazuje się że działają kiedy się lata, na pasie startowym kiedy stoi samolot nie można zdetonować bomby pod sobą mimo że odbezpieczona! Kombinowałem z różnymi zwłokami zapalnika i z kontaktowym wybuchem.
Latałem na I-16 z dwiema bombami, widocznie za mało celnie zrzucałem i nie widziałem efektu. W Ju-87 z SC 1800 efektu nie dało się nie zauważyć. Być może przyczyna że na pasie startowym nie wybuchają bomby jest to że nie zdążą się jeszcze obrócić do pozycji pionowej tak żeby uderzyć w glebę zapalnikiem.
Niedawno przewrócił mi się dysk zewnętrzny na którym był BoS i różne cuda się działy, więc w bardzo chamski sposób kopiuj wklej przeinstalowałem grę i myślałem że to może zaszkodziło ale najwidoczniej wszystko gra. Niema też problemu z aktualizacją gry tak skopiowanej w nowe miejsce.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #701 dnia: Listopada 22, 2018, 11:49:18 »
Może jakaś misja online z celami naziemnymi na dzbankach? :)
190 A8, 109 G14, P-47 & Spit IX will be added
Info od jednego z administrujących TAW. Więc niedługo P-47 będzie tam dostępny. Teraz jak chcesz polatać dzbankiem online to jest na KOTA.

« Odpowiedź #702 dnia: Grudnia 05, 2018, 16:09:28 »

« Odpowiedź #703 dnia: Grudnia 05, 2018, 22:26:01 »
Skrzydła Jaka-7B są praktycznie niezniszczalne dla ognia z pojedynczego działka MG-151/20. Można je dziurawić jak sito a samolot leci dalej. Teraz pozostaje tylko rozwalenie silnika, zapalenie paliwa albo ubicie pilota. Tutaj akurat jest progres, bo w przypadku Jak-1 krótka seria w ogon równolegle do kadłuba załatwia (w końcu) sprawę i samolot kręci beczki aż do ziemi. Mam nadzieję, że te superwytrzymałe (w oryginale drewniane) skrzydła to jakaś wpadka z kalibracją, a nie wyrachowane podejście: ci z Zachodu jarają się samolotami z Bodenplatte więc naszym zrobimy po cichu uber-samoloty!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #704 dnia: Grudnia 05, 2018, 23:22:39 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/?page=2&tab=comments#comment-703542
Nowy patch nam doszedł znienacka.

Po tym uber patchu mam problemy ze stabilnością w grze ...
Gra wyłazi do pulpitu albo do głównego menu bez wyraźnej przyczyny :-(

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "